Noticies

« Ves enrere

Comencen els treballs arqueològics en l’antic Palau de Calatayud

Comencen els treballs arqueològics en l’antic Palau de Calatayud

El passat 21 de desembre de 2016 es van iniciar els treballs arqueològics en l'antic Palau de Calatayud al c/ Micalet 5. L'equip que s'encarregarà dels treballs de direcció i d'execució de l'obra ha començat a familiaritzar-se amb el que serà el seu lloc de treball durant sis mesos.

Queda per davant una llarga fase d'obra que s'encarregarà de desmuntar potents soleres de formigó i barandats per a aclarir els espais on començar a excavar en el sòl i picar en les parets i així anar desvelant les restes del passat ara ocults.

Les expectatives són grans. Ens trobem en un escenari urbà que ha vist passar prop de vint-i-tres segles d'història de ciutat. Pel carrer Micalet han passejat multitud de generacions de valencianes i valencians en etapes marcades, unes vegades per moments de pau i altres d'episodis bèl·lics, de tolerància o d'intransigència, però que per a bé o per a mal han modelat el que hui som com a poble. Aquest és el paper de la història i en concret de l'arqueologia: exposar els fets del passat per a construir el present i dissenyar un futur millor, on integrem el llegat material i immaterial dels nostres antecessors per a benefici de la societat.

I quasi, quasi, començant com aquell que diu, ja han començat a aparéixer les primeres troballes en el sòl, amb la localització de l'antic forn dels apòstols, i amb una grata sorpresa oculta en un buit d'una paret, que per les seues característiques podem situar cap al segle XIV. Però això ho comptarem un altre dia…