Imagen
                        que contiene mapa
                        Descripción generada automáticamente

BUTLLETÍ Nº 16 – AGOST 2020

#xTuxMi

 

EN CLAU FEMENINA

 

EQUILIBRI DE GÈNERE EN LES PRINCIPALS EMPRESES QUE COTITZEN EN BORSA

Captura de pantalla de un celular
                          Descripción generada automáticamente

NOVES MESURES ESPECÍFIQUES PEL PERSISTENT DESEQUILIBRI DE GÈNERE EN LES GRANS EMPRESES QUE COTITZEN EN BORSA

Cada dos anys, l'Institut Europeu de la Igualtat de Gènere (EIGE) supervisa la situació de les grans empreses que cotitzen en borsa en els Estats membres de la UE, el Regne Unit, Islàndia i Noruega, entre altres, en relació amb l'equilibri de gènere.

Com a resultat de l'anàlisi es desprén que és necessari un esforç continu per a equilibrar els consells d'administració de les grans empreses, ja que menys d'1 de cada 10 empreses que cotitzen en borsa tenen una dona presidenta o directora general i menys de 3 de cada 10 llocs en els consells d'administració estan ocupats per dones.

|| Consulta l'anàlisi en aquest enllaç ||

 

INFOMED

 

ENI CBC MED: PROJECTE BEEP

Imagen que contiene dibujo
                          Descripción generada automáticamente

CONEIX EL PROJECTE BEEP SOBRE REHABILITACIÓ ENERGÈTICA EN EL QUAL PARTICIPA L'INSTITUT VALENCIÀ DE L'EDIFICACIÓ

L'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) participa com a soci en BEEP (BIM for Energy Efficiency in the Public sector), un projecte del Programa de cooperació transfronterera de la Conca de la Mar Mediterrània ENI CBC Med que té com a objectiu fomentar l'ús de la metodologia BIM (Building Information Modeling) en la rehabilitació energètica d'edificis públics de valor patrimonial al mateix temps que té en compte les especificitats que representen aquest tipus d'immobles.

Una de les accions pilot és la intervenció sobre el Palau de Catalayud situat al carrer Micalet de València i els edificis agregats del carrer Forn dels Apòstols, per a la recuperació del seu valor cultural i l'adaptació a les necessitats funcionals del seu ús com a dependències administratives de la Generalitat Valenciana.

|| Coneix el projecte ací ||

 

CONVOCATÒRIES

 

CONVOCATÒRIA MILLORS PRÀCTIQUES EU GREEN DEAL: Fi termini 21 setembre 2020

Imagen que contiene dibujo, cd
                          Descripción generada automáticamente

EL PACTE VERD ES FA LOCAL: SITUAR A LES CIUTATS I REGIONS EN EL CENTRE DEL CAMÍ CAP A LA NEUTRALITAT CLIMÀTICA

El Comité Europeu de les Regions ha posat en marxa una convocatòria de millors pràctiques amb la finalitat de promoure els projectes hipocarbònics i els seus beneficis mediambientals, econòmics i socials per a impulsar la seua rèplica en tota la UE a través del mapa interactiu del CDR que es donarà a conéixer en el transcurs de la 18a Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, l'octubre de 2020.

Els projectes han de contribuir a la reducció de les emissions de CO² en els sectors coberts pel Pacte Verd: des de l'eficiència energètica en els edificis, la utilització de fonts d'energia renovables, la mobilitat neta, la protecció de la biodiversitat i les iniciatives d'economia circular.

|| Més info de la convocatòria en el següent enllaç ||

 

CONVOCATÒRIES IMI2: Fi termini 29 setembre 2020

Captura de pantalla de un celular con
                          letras
                          Descripción generada automáticamente

DESCOBREIX LES CONVOCATÒRIES D'IMI2 DESTINADES A PROJECTES D'INVESTIGACIÓ MÈDICA D'INTERÉS PER A LA SALUT PÚBLICA

La Iniciativa sobre Medicaments Innovadors (IMI) és una associació finançada per la Comissió Europea i la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA) que persegueix la investigació de la medicina a través d'àmbits comuns de la societat, la salut pública i la indústria biomèdica mitjançant la col·laboració entre els sectors públic i privat i la participació de les petites i mitjanes empreses.

Aquestes convocatòries inclouen diferents topics en els quals s'aborden temes com la lluita contra el càncer a través de la intel·ligència artificial, la resistència als antimicrobians, les malalties neurodegeneratives o el diagnòstic de malalties rares, entre altres.

|| Accedeix a les convocatòries des d'ací ||

 

MUSIC MOVES EUROPE ACCIÓ PREPARATÒRIA 2020: Fi termini 30 setembre 2020

Imagen que contiene tabla, reloj
                          Descripción generada automáticamente

2,5 MILIONS D'EUROS DESTINATS A UN PLA DE SUPORT INNOVADOR PER A UN ECOSISTEMA MUSICAL SOSTENIBLE

Ja està oberta l'Acció Preparatòria 2020 de Music Moves Europe, el programa de la Comissió Europea per a impulsar la diversitat i el talent musical europeu. Aquesta convocatòria de propostes aborda la necessitat de donar suport a la recuperació ecològica, digital, justa i resistent i el desenvolupament posterior a la crisi de COVID-19 de l'ecosistema musical europeu per a ajudar-lo a ser més sostenible.

La Comissió seleccionarà un consorci que dissenyarà i gestionarà un pla de suport innovador i eficaç que redistribuïsca les subvencions als beneficiaris del sector de la música sobre la base d'una avaluació de les necessitats.

|| Troba tota la info en aquest enllaç ||

 

PREMI SOLIDARITAT CIVIL: Fi termini 30 setembre 2020

EL PREMI A LES INICIATIVES SOLIDÀRIES ENCAMINADES A AFRONTAR L'EMERGÈNCIA DE LA COVID-19 I LES SEUES CONSEQÜÈNCIES A EUROPA

El Comité Econòmic i Social Europeu ha llançat el Premi Solidaritat Civil, un guardó entorn del tema de la societat civil contra la COVID-19 que en aquesta edició substitueix al Premi Societat Civil que concedeix cada any.

En aquest cas, el premi té com a objectiu oferir visibilitat a les iniciatives creatives i eficaces de particulars, organitzacions de la societat civil i empreses privades que hagen contribuït de manera destacada a fer front a l'emergència de la COVID-19 i a les seues múltiples conseqüències, reforçant així la solidaritat europea i ajudant a crear una identitat europea basada en els valors comuns de la UE.

|| Descobreix el premi ací ||

 

CONCURS FOTOGRÀFIC EU SOLIDARITY CORPS: Fi termini 30 setembre 2020

Imagen que contiene pasto, firmar, foto,
                          hombre
                          Descripción generada automáticamente

PARTICIPA I COMPARTEIX UN MOMENT MÀGIC DE LA TEUA IMPLICACIÓ EN UN PROJECTE AMB XIQUETS

El Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea ha obert un concurs de fotografia destinat a persones joves d'entre 18 i 31 anys, que hagen realitzat una activitat de voluntariat i vulguen descriure la seua experiència a través de fotografies que representen un moment màgic de la participació en un projecte amb xiquets i reflectisquen els ideals, els valors i el vertader esperit del Cos de Solidaritat Europeu.

Cada mes, fins a cinc participants rebran un kit promocional del Cos Europeu de Solidaritat i un val de 100 €. A més se seleccionarà una fotografia del mes, premiada amb un bitllet d'Interrail per a viatjar a set destinacions en un període màxim d'un mes o un bo del mateix valor.

|| Més info i inscripció en el següent enllaç ||

 

PREMIS PATRIMONI EUROPEU EUROPA NOSTRA 2021: Fi termini 1 octubre 2020

Captura de pantalla de un celular con
                          letras
                          Descripción generada automáticamente

CONEIX ELS PREMIS D'EUROPA NOSTRA: LA VEU EUROPEA DE LA SOCIETAT CIVIL COMPROMESA AMB EL PATRIMONI CULTURAL

Ja està oberta la convocatòria als Premis de Patrimoni Europeu Europa Nostra 2021, organitzats per la federació paneuropea d'ONG de patrimoni cultural Europa Nostra i secundats pel programa Europa Creativa, per a reconéixer als projectes de conservació destacats, les investigacions innovadores, la llarga dedicació dels professionals i voluntaris i les millors iniciatives de sensibilització, formació i educació en l'àmbit del patrimoni cultural.

S'atorgaran fins a 30 premis, quatre dels quals rebran a més un premi monetari de 10.000 euros, així com dos premis especials per l'excel·lència en la innovació impulsada pel patrimoni i les relacions internacionals amb el suport del programa Horizon 2020.

|| Tots els detalls ací ||

 

CONVOCATÒRIA EUROPEAN CITY FACILITY: Fi termini 2 octubre 2020

Imagen
                          que contiene señal
                          Descripción generada automáticamente

DESCOBREIX LA PRIMERA CONVOCATÒRIA PER A ACOMPANYAR ALS MUNICIPIS EN LA SEUA TRANSICIÓ CAP A UNA ENERGIA SOSTENIBLE

El projecte EUCF (European City Facility), creat en el marc del programa d'Investigació i Innovació Horizon 2020, ha llançat la seua primera convocatòria per a proporcionar als municipis i les autoritats locals europees suport tècnic i financer per a desenvolupar conceptes d'inversió pertinents relacionats amb l'aplicació de les mesures identificades en els seus plans d'acció sobre el clima i l'energia.

Cada projecte rebrà una subvenció de 60.000 € destinada a desenvolupar els seus conceptes d'inversió, la qual cosa representa un pas inicial cap a un pla empresarial i financer complet. L'objectiu final és construir una important cartera de projectes d'inversió en energia sostenible en tots els municipis d'Europa.

|| Coneix el projecte en el següent enllaç ||

 

INFORMES I ESTADÍSTIQUES

 

EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE A LA UNIÓ EUROPEA

Imagen que contiene dibujo
                          Descripción generada automáticamente

INFORME DE SEGUIMENT DELS PROGRESSOS REALITZATS EN L'ÀMBIT DELS ODS EN EL CONTEXT DE LA UE - EDICIÓ 2020

Aquesta publicació és el quart dels informes periòdics d'Eurostat que supervisen els progressos cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), establits en l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible i aprovats per l'ONU en 2015, en el context de la Unió Europea.

L'anàlisi es basa en el conjunt del voltant de 100 indicadors, estructurats al llarg de 17 ODS que inclouen des de l'eliminació de la pobresa fins al combat enfront del canvi climàtic, l'educació, la igualtat de la dona o la defensa del medi ambient, i ofereix una presentació estadística de les tendències relatives als ODS dels últims cinc anys i, quan es disposa de dades suficients, dels últims 15 anys.

|| Descarrega l'informe ací ||

 

INFORME ANUAL D'ACTIVITAT 2019 DG REGIO

Captura de pantalla de un celular
                          Descripción generada automáticamente

CONSULTA L'INFORME ANUAL D'ACTIVITAT DE LA DG DE POLÍTICA REGIONAL I URBANA I LES IMPORTANTS DADES DELS SEUS ANNEXOS

Els Informes Anuals d'Activitat de la Direcció General de Política Regional i Urbana (REGIO) són el principal instrument de gestió dins de la Comissió Europea i constitueixen la base sobre la qual el Col·legi de Comissaris assumeix la responsabilitat política de les decisions que adopta i de les funcions de coordinació, execució i gestió que exerceix respecte als Fons Estructurals i d'Inversió Europeus (Fons EIE).

L'aplicació d'aquests fons permet complir els objectius de política regional a llarg termini enfortint la cohesió econòmica, social i territorial a la Unió Europea, i les seues inversions aporten un gran valor europeu afegit que al mateix temps respecta la subsidiarietat.

|| Accedeix a l'informe i els seus annexos des d'ací ||

 

EUROSTATISTICS 07/2020

Imagen que contiene reloj
                          Descripción generada automáticamente

CONEIX LES DADES PER A L'ANÀLISI ECONÒMICA A CURT TERMINI

Des d'Eurostat ja està disponible l'edició de juliol de 2020 sobre les dades per a l'anàlisi econòmica a curt termini, un informe que permet comprovar l'evolució de l'activitat econòmica a la Unió Europea, la zona de l'euro i els Estats membres.

|| Més info i descarrega en el següent enllaç ||

 

CERCADOR DE PROGRAMES

 

INTERREG

Imagen que contiene captura de pantalla
                          Descripción generada automáticamente

LOCALITZA MÉS DE 75 PROGRAMES INTERREG DE COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA, TRANSNACIONAL, INTERREGIONAL, IPA I ENI CBC

Finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), Interreg és un dels instruments clau de la Unió Europea que dóna suport a la cooperació transfronterera mitjançant el finançament de projectes amb l'objectiu d'abordar desafiaments comuns i trobar solucions compartides en diferents camps, des de salut, medi ambient, investigació i educació fins a transport i energia sostenible, entre altres.

El seu cercador permet filtrar per països i regions per a descobrir els programes disponibles, així com filtrar per tipus de programes Interreg (cooperació transfronterera, transnacional, interregional, IPA i ENI CBC) per a visualitzar la seua zona d'aplicació.

|| Per a accedir al cercador prem ací ||

 

NOTÍCIES

 

REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA CONSELL EUROPEU

Imagen que contiene persona, mujer,
                          interior, computer
                          Descripción generada automáticamente

CONCLUSIONS SOBRE EL PLA DE RECUPERACIÓ I EL MARC FINANCER PLURIENNAL PER A 2021-2027 DEL CONSELL EUROPEU

La Unió Europea ha aconseguit un acord sobre el Pla de Recuperació per a Europa de més d'1,82 bilions d'euros, l'objectiu del qual és fer front a les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia de COVID-19 i donar suport a la inversió en les transicions ecològica i digital.

L'instrument principal per a l'aplicació del pla és el Marc Financer Pluriennal de 2021 a 2027, que abastarà àmbits com mercat únic, innovació i economia digital; cohesió, resiliència i valors; recursos naturals i medi ambient; migració i gestió de fronteres, etc., així com les mesures extraordinàries de recuperació de l'instrument Next Generation UE, els imports del qual s'assignaran a set programes: Mecanisme de Recuperació i Resiliència; REACT-EU; Horitzó Europa; InvestEU; Desenvolupament rural; Fons de Transició Justa i RescEU.

|| Llig la notícia completa ací ||

 

ESTRATÈGIES PER A LA INTEGRACIÓ DEL SISTEMA ENERGÈTIC I L'HIDROGEN

Imagen que contiene hombre, jugador,
                          sostener, señal
                          Descripción generada automáticamente

ECONOMIA CLIMÀTICAMENT NEUTRA: ELS PLANS DE LA COMISSIÓ PER AL SISTEMA ENERGÈTIC DEL FUTUR I L'HIDROGEN NET

La Comissió Europea ha presentat dues noves estratègies per a transformar el sistema energètic d'Europa: l'estratègia d'hidrogen i l'estratègia per a la integració del sistema energètic, impulsades pel doble objectiu d'un planeta més net i una economia més forta.

D'una banda, l'estratègia de la UE sobre la integració del sistema energètic proporciona el marc per a la transició a una energia ecològica, vinculant els diferents vectors energètics, infraestructures i sectors de consum. Per un altre, l'estratègia sobre l'hidrogen aborda com donar suport a la descarbonització de la indústria, el transport, la generació d'electricitat i els edificis a Europa, a través de les inversions, la reglamentació, la creació de mercats i la investigació i innovació.

|| Accedeix a la notícia des del següent enllaç ||

 

CERCA DE SOCIS CONVOCATÒRIA EU GREEN DEAL

Imagen que contiene texto, mapa
                          Descripción generada automáticamente

ES BUSQUEN SOCIS PER A UN PROJECTE SOBRE LA LLUITA CONTRA ELS INCENDIS FORESTALS DE LA CONVOCATÒRIA EU GREEN DEAL

El LEMTA Laboratory of the University of Lorraine està muntant un consorci i busca socis amb diferents perfils per a presentar una proposta en el topic "Prevenció i lluita contra els incendis forestals extrems mitjançant la integració i demostració de mitjans innovadors", englobada en l'esfera d'Activitat 1 de la convocatòria EU Green Deal.

El LEMTA consta de 15 investigadors i estudiants de doctorat i les seues activitats estan enfocades a la seguretat contra incendis des de diversos punts de vista. Tenen una experiència de 20 anys en investigació i han dut a terme diversos projectes finançats per les agències franceses i per la Comissió Europea. Per a ampliar informació pots dirigir-te a Pascal Boulet +33 (0)372 744 o Anthony Collin +33 (0)372 744 229.

|| Més info de la convocatòria ací ||

 

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

Imagen que contiene dibujo
                          Descripción generada automáticamente

CONSULTA COM LI VA AL TEU PAÍS PEL QUE FA A LA VIDA SOTA L'AIGUA

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) adoptats per l'Assemblea General de les Nacions Unides proporcionen un nou marc polític mundial destinat a posar fi a totes les formes de pobresa, lluitar contra les desigualtats i fer front al canvi climàtic, entre altres prioritats.

Et convidem a conéixer l'ODS Núm. 14 Vida sota l'aigua. Consulta les estadístiques per a comprendre i avaluar la situació actual del teu país així com comparar-la amb altres països europeus en el subconjunt d'indicadors que conformen aquest objectiu: qualitat de les zones de bany costaneres i llocs marins protegits.

|| Accedeix a la pàgina interactiva ací ||

 

OPORTUNITATS D'OCUPACIÓ

 

BUTLLETÍ EURODESK - FORMACIÓ I JOVENTUT

Imagen que contiene computadora
                            Descripción generada automáticamente

CONEIX EL BUTLLETÍ EURODESK AMB PROGRAMES I INICIATIVES PER A LA MOBILITAT EUROPEA DE LES PERSONES JOVES

Eurodesk és una xarxa europea plural i oberta que ofereix un servei integral d'informació i orientació a les persones joves, difon oportunitats sobre mobilitat europea per a l'aprenentatge i promociona continguts informatius d'interés juvenil.

El seu butlletí mensual ofereix informació per a la mobilitat europea i destaca les oportunitats de formació i la possibilitat de realitzar pràctiques en alguns organismes de la Unió Europea.

|| Consulta el butlletí ací ||

 

EURES: EL PORTAL EUROPEU DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL

Captura de pantalla de un celular
                            Descripción generada automáticamente

ELS DIVENDRES D'11.00 A 13.00 HORES XATEJA AMB UN CONSELLER EURES SOBRE EL MERCAT DE TREBALL A EUROPA

EURES és una xarxa de cooperació creada per a facilitar la lliure circulació de treballadors dins dels 28 Estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega, que ajuda els sol·licitants d'ocupació a trobar ocupació i als ocupadors a contractar personal procedent de tota Europa.

Ofereix els seus serveis a través del seu portal i de multitud de consellers que estan en contacte permanent amb sol·licitants d'ocupació i ocupadors de tota Europa, amb els quals pots comunicar-te mitjançant un xat en línia els divendres d'11.00 a 13.00 hores amb la finalitat d'aconseguir una comunicació més directa i immediata.

|| Accedeix al xat des del següent enllaç ||

 

BUTLLETÍ UDA - OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE

Una
                            captura de pantalla de un celular con letras
                            Descripción generada automáticamente

DESCOBREIX LES ÚLTIMES CONVOCATÒRIES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

La Representació Permanent d'Espanya davant la UE, des de la Unitat de Suport per a la presència d'espanyols en les Institucions de la UE (UDA), proporciona informació sobre oportunitats d'ocupació i de pràctiques professionals en l'administració de la UE, ofereix formació per a la preparació dels processos selectius i gestiona els programes dirigits als empleats públics espanyols interessats a tindre una experiència professional a Europa.

En aquest context, la UDA elabora i publica un butlletí mensual que ofereix informació detallada sobre múltiples ofertes d'ocupació i pràctiques en les Institucions de la Unió Europea.

|| Consulta el butlletí ací ||

 

OFERTES D'OCUPACIÓ EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

Imagen que contiene exterior, pasto,
                            cerca, colorido
                            Descripción generada automáticamente

CONSULTA LES VACANTS CONVOCADES PER LES ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

La Unitat de Funcionaris Internacionals del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació desenvolupa una funció d'informació i assessorament sobre les organitzacions internacionals (OO.II.) i les possibilitats de treball que ofereixen, els seus procediments de selecció de personal i les vacants que convoquen.

A través de la seua pàgina web podràs consultar vacants convocades per OO.II. filtrant per diferents criteris, inscriure't per a rebre avisos de vacants ajustades al teu perfil o accedir al butlletí setmanal amb les últimes vacants convocades, així com trobar les oportunitats de pràctiques per a estudiants que ofereixen les diferents OO.II.

|| Pots accedir des del següent enllaç ||

 

ACTUACIÓ COFINANÇADA DEL MES

 

 

PROGRAMA OPERATIU FEDER COMUNITAT VALENCIANA

Imagen que contiene dibujo
                          Descripción generada automáticamente

Imagen que contiene persona, interior,
                          mujer, parado
                          Descripción generada automáticamente

INFORMATITZACIÓ DE LA XARXA D'ECOPARCS I ECOMÓVILS DEL CONSORCI RIBERA I VALLDIGNA

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica duu a terme la línia d'actuació “Sistema intel·ligent per a la recollida selectiva dels residus urbans en la Comunitat Valenciana”, cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Comunitat Valenciana 2014-2020.

En aquest context, el Consorci Ribera i Valldigna ha informatitzat tota la seua xarxa d'ecoparcs i ecomóvils i ha posat en marxa per primera vegada un sistema de bonificacions per a premiar a la ciutadania més compromesa amb el reciclatge.

Mitjançant el DNI es poden registrar les seues entrades a l'ecoparc i el tipus de residus que deposita en ell per a acumular ecopunts que poden suposar un descompte directe de fins a quasi 13 dels 69 euros de taxa mitjana de tractament pel seu bon comportament ambiental, premiant especialment el reciclatge dels residus domèstics més contaminants i perillosos que requereixen un tractament especial com a bateries, frigorífics, televisors, bombetes, xicotets aparells electrònics o càpsules de café, entre altres.

|| Més info en el següent enllaç ||

 

La nostra intenció és millorar cada butlletí informatiu amb els suggeriments que podeu enviar-nos a apotecdgfondos@gva.es

Aquest butlletí informatiu és una eina de treball i desenvolupament professional a la disposició de totes aquelles persones

interessades en la difusió de temes i iniciatives impulsades per la Unió Europea

Per a rebre el nostre butlletí pots donar-te d'ALTA en el següent enllaç

Si no desitges continuar rebent-lo, per favor envia un correu amb l'assumpte BAIXA a l'adreça apotecdgfondos@gva.es