Imagen que contiene mapa
                          Descripción generada automáticamente

BUTLLETÍ Nº 19 – NOVEMBRE 2020

xTuxMi

 

EN CLAU FEMENINA

 

ÍNDEX D'IGUALTAT DE GÈNERE 2020: LA DIGITALITZACIÓ I EL FUTUR DEL TREBALL

Imagen que contiene persona, edificio,
                            exterior, mujer
                            Descripción generada automáticamente

LA DIGITALITZACIÓ DEL MÓN LABORAL: AVALUAR LES OPORTUNITATS, DESAFIAMENTS I RISCOS PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE

Desenvolupada per l'Institut Europeu de la Igualtat de Gènere (EIGE), l'Índex d'Igualtat de Gènere és una eina per a mesurar el progrés de la igualtat de gènere a la UE a través d'una sèrie d'indicadors en els àmbits del treball, els ingressos, el nivell d'estudis, el temps lliure, el poder i la salut, a més de la violència i la intersecció de desigualtats, amb la finalitat de donar visibilitat a les àrees que necessiten millores i dissenyar mesures eficaces.

L'enfocament temàtic d'enguany atén la digitalització en el món laboral i les seues conseqüències per a la igualtat de gènere i se centra en tres àrees: ús i desenvolupament d'habilitats i tecnologies digitals; transformació digital del món del treball i conseqüències de la digitalització per als drets humans, la violència contra les dones i la cura de persones.

|| Més info i descàrrega en el següent enllaç ||

 

ÍNDEX D'IGUALTAT DE GÈNERE 2020: UNIÓ EUROPEA

Imagen que contiene Texto
                            Descripción generada automáticamente

AMB UNA PUNTUACIÓ DE 67,9 SOBRE 100 LA UNIÓ EUROPEA ESTÀ A 60 ANYS D'ACONSEGUIR UNA IGUALTAT DE GÈNERE PLENA

Cada any, a través de l'Índex d'Igualtat de Gènere de l'EIGE, es puntua als Estats membres i a la Unió Europea en conjunt per a veure el seu progrés respecte als avanços en la igualtat de gènere. Amb una puntuació de 67,9 sobre 100 la UE té un llarg camí per recórrer abans d'aconseguir la plena igualtat i, al ritme d'una millora de només mig punt cada any, es necessitaran més de 60 anys per a aconseguir la total igualtat de gènere a la UE.

Entre els Estats membres, Suècia, Dinamarca i França mantenen els seus primers llocs. Itàlia, Luxemburg i Malta han guanyat 10 punts cadascun des de 2010, mentre que Grècia, Hongria i Romania s'estan quedant arrere. L'àmbit del poder, que mesura la participació de dones i homes en la presa de decisions, continua sent el més baix, amb una puntuació de 53,5 sobre 100.

|| Descobreix més dades ací ||

 

ÍNDEX D'IGUALTAT DE GÈNERE 2020: ESPANYA

Texto
                            Descripción generada automáticamente

LA PUNTUACIÓ D'ESPANYA ÉS 4,1 PUNTS SUPERIOR A LA DE LA UNIÓ EUROPEA

Amb 72 punts sobre 100 Espanya ocupa el huité lloc a la UE en l'Índex d'Igualtat de Gènere de l'EIGE, escalant un lloc i pujant 2,7 punts respecte als resultats del passat any 2019.

Les puntuacions més altes corresponen a l'àmbit de la salut (90,1) i els ingressos (77,8) mentre que les desigualtats de gènere són més pronunciades en els àmbits del temps lliure (64) i del nivell d'estudis (67,6), encara que aquest últim és un dels més alts de tots els països (en el 6é lloc). La puntuació d'Espanya és la que més ha millorat en l'àmbit del poder, amb 16,8 punts en 2010 i 7,4 punts en 2017.

|| Consulta l'anàlisi en profunditat en aquest enllaç ||

 

ORANGE THE WORLD 2020

Interfaz de usuario gráfica
                            Descripción generada automáticamente

CONEIX LA INICIATIVA 16 DIES D'ACTIVISME CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I UNEIX-TE A LA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ

El 25 de novembre, l'Institut Europeu de la Igualtat de Gènere (EIGE) marcarà el començament d'Orange the World, una campanya anual de sensibilització per a exigir la prevenció i eliminació de la violència contra les dones i xiquetes, il·luminant la Casa de la UE en Vilnius en color taronja, símbol de l'esperança en un món lliure de violència.

Des d'aquest dia i fins al Dia dels Drets Humans el 10 de desembre, l'EIGE durà a terme la campanya '16 dies d'activisme contra la violència de gènere' en els seus canals de xarxes socials, des d'on es compartiran imatges que poden ser traduïdes, editades i publicades a través de qualsevol canal de les xarxes socials amb la finalitat de secundar i sumar-se a aquesta iniciativa.

|| Coneix la iniciativa ací ||

 

INFOMED

 

ECONOMIA BLAVA PER A LES AUTORITATS LOCALS I REGIONALS DEL MEDITERRANI

Interfaz de usuario gráfica, Texto,
                            Aplicación
                            Descripción generada automáticamente

INFORME ARLEM ECONOMIA BLAVA: IMPULSAR L'ECONOMIA CAP AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE I LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT

L'economia blava és una de les mesures més prometedores per a mitigar el canvi climàtic, i les ciutats i regions són actors clau, ja que les seues accions i intervencions tenen un impacte directe en la ciutadania, en termes socioeconòmics, i una gran influència sobre el medi ambient i el desenvolupament i funcionament dels sectors blaus.

Per això, l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM) ha publicat un informe per a augmentar el coneixement de les qüestions ambientals en les comunitats locals i crear xarxes per a facilitar iniciatives conjuntes i intercanvis de bones pràctiques sobre economia blava en la conca del Mediterrani, un procés que pot ser impulsat per l'educació, la formació i la ciutadania activa.

|| Descarrega l'informe a través del següent enllaç ||

 

CONVOCATÒRIES

 

BEQUES ROBERT SCHUMAN: Fi termini 30 novembre 2020

Interfaz de usuario gráfica, Texto
                            Descripción generada automáticamente

UNA OPORTUNITAT PER A TREBALLAR EN EL PARLAMENT EUROPEU, FÒRUM PER A L'ADOPCIÓ DE DECISIONS I DEBAT POLÍTIC DE LA UE

Les beques remunerades Robert Schuman tenen com a objectiu contribuir a l'educació i la formació professional de la ciutadania de la Unió Europea i oferir la possibilitat de conéixer des de dins el treball de les institucions de la UE i el Parlament Europeu.

Els períodes de pràctiques poden dur-se a terme en multitud d'àmbits, des de polítiques interiors i exteriors de la Unió, finances o dret fins a administració i tecnologies de la informació i la comunicació. La seua duració és de cinc mesos i poden gaudir-se tant en els llocs oficials de treball del Parlament Europeu (Brussel·les, Luxemburg i Estrasburg) com en les seues oficines d'enllaç en els Estats membres.

|| Més info i requisits ací ||

 

CONVOCATÒRIA MESURES INFORMACIÓ POLÍTICA COHESIÓ UE: Fi termini 12 gener 2021

Imagen que contiene Gráfico de burbujas
                            Descripción generada automáticamente

IL·LUSTRAR EL PAPER DE LA POLÍTICA DE COHESIÓ EN LA REALITZACIÓ DE LES PRIORITATS POLÍTIQUES DE LA COMISSIÓ EUROPEA

La Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea ha obert la convocatòria d'ajudes per a mesures d'informació en l'àmbit de la política de cohesió de la UE, la finalitat principal de la qual és donar suport a l'elaboració i difusió d'informació i continguts relacionats amb la política de cohesió de la UE, amb un pressupost total de 5 milions d'euros i un import màxim de 300.000 euros per subvenció.

Les propostes hauran de contribuir a augmentar la cobertura mediàtica sobre la política de cohesió, en particular en l'àmbit regional, i millorar el coneixement de la ciutadania sobre la repercussió que té la política de cohesió en les seues vides.

|| Accedeix a la convocatòria des del següent enllaç ||

 

CONVOCATÒRIA COSME COMPRA PÚBLICA INNOVADORA: Fi termini 19 gener 2021

Imagen que contiene Interfaz de usuario
                            gráfica
                            Descripción generada automáticamente

5 MILIONS D'EUROS PER AL COFINANÇAMENT DE LA COMPRA PÚBLICA DE CONSORCIS D'INNOVACIÓ

Aquesta convocatòria del programa per a la Competitivitat de les Empreses i les PIME (COSME) té l'objectiu d'impulsar la compra de solucions innovadores a la Unió Europea així com la difusió de bones pràctiques d'adquisició amb un nombre creixent de compradors i està orientada cap a àrees com la salut, l'energia neta o la ciutat i el transport intel·ligents.

El cofinançament abasta diferents fases de compra pública: avaluació de necessitats; desenvolupament de capacitats i coordinació entre compradors; consulta de mercat; desenvolupament d'especificacions; definició i implementació de criteris d'adjudicació; cofinançament dels costos de compra i comunicació sobre els èxits dels projectes.

|| Troba tota la info ací ||

 

CONVOCATÒRIA H2020 AEROPORTS I PORTS ECOLÒGICS: Fi termini 26 gener 2021

Gráfico
                            Descripción generada automáticamente

AEROPORTS I PORTS ECOLÒGICS COM A CENTRES MULTIMODALS PER A UNA MOBILITAT SOSTENIBLE I INTEL·LIGENT

Aquesta convocatòria d'Horizon 2020, el programa marc d'investigació i innovació de la UE, es basa en el compromís de l'Acord Verd Europeu de reduir dràsticament la contaminació del transport i, especialment, l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle en l'aviació i el transport marítim i fluvial.

Els aeroports i els ports marítims i fluvials funcionen com a punts d'interconnexió en les xarxes de transport i nodes multimodals, centres logístics i emplaçaments comercials, connectats a altres maneres de transport i a les ciutats, i per això exerceixen un paper clau per a una mobilitat sostenible i intel·ligent, impulsant la transició cap a una mobilitat neutral quant a gasos d'efecte d'hivernacle.

|| Descobreix la convocatòria en el següent enllaç ||

 

CONVOCATÒRIA AMIF POLÍTIQUES D'INTEGRACIÓ: Fi termini 16 febrer 2021

Imagen que contiene persona, pasto,
                            exterior, verde
                            Descripción generada automáticamente

PROMOCIÓ DE LA PARTICIPACIÓ DELS MIGRANTS EN L'ELABORACIÓ I APLICACIÓ DE POLÍTIQUES D'INTEGRACIÓ

La Comissió Europea, en el marc del Fons d'Asil, Migració i Integració (AMIF), ha llançat aquesta convocatòria amb l'objectiu de promoure la participació dels refugiats i els migrants en l'elaboració i aplicació de polítiques d'integració i altres polítiques connexes en l'àmbit local, regional, nacional i europeu que els afecten directament.

Les propostes han de donar suport a la creació d'òrgans consultius de migrants en estreta cooperació amb les autoritats públiques; desenvolupar mecanismes de consulta innovadors per a migrants en àrees polítiques que afecten la seua inclusió i participació en les societats d'acolliment o promoure l'intercanvi d'experiències entre les autoritats públiques sobre la participació dels migrants en el disseny de les polítiques d'integració i la seua implementació, entre altres.

|| Més info ací ||

 

INFORMES I ESTADÍSTIQUES

 

EUROPA CREATIVA: INFORME DE SEGUIMENT 2019

Imagen que contiene Interfaz de usuario
                            gráfica
                            Descripción generada automáticamente

CONEIX TOTS ELS DETALLS DEL FUNCIONAMENT, ELS ASSOLIMENTS I EL FUTUR D'EUROPA CREATIVA

Europa Creativa és el programa marc de la Comissió Europea per al suport al sector cultural i audiovisual europeu i té l'objectiu de realçar les seues dimensions econòmiques, socials i internacionals, promoure la seua diversitat i impulsar la seua competitivitat.

L'informe de seguiment analitza el funcionament i els principals assoliments de 2019, així com els elements del pròxim programa. Reflecteix la vitalitat dels sectors, que s'amplien i innoven i aconsegueixen el reconeixement de la crítica internacional, i mostra que el valor del suport d'aquest programa resideix en les relacions i xarxes creatives que conformen l'espai cultural europeu, capaç d'acostar la diversitat cultural europea a tota la ciutadania europea.

|| Accedeix a l'informe des del següent enllaç ||

 

PUBLICACIONS CLAU DE LA UNIÓ EUROPEA 2020

Escala de tiempo
                            Descripción generada automáticamente

DESCOBREIX EL CATÀLEG QUE REUNEIX ELS TÍTOLS MÉS RECENTS I POPULARS DE L'OFICINA DE PUBLICACIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

Publicacions clau de la Unió Europea 2020 és un catàleg que ofereix una selecció de diversos títols publicats recentment per l'Oficina de Publicacions de la Unió Europea, l'oficina interinstitucional encarregada d'editar les publicacions oficials de les institucions de la UE.

Aquests informes, fullets, anàlisis i documents d'estudi, creats per diferents institucions, òrgans i organismes de la UE, abasten un ampli i variat espectre de temes polítics, econòmics, jurídics o científics, i estan disponibles en el lloc web de Publicacions de la UE per a la seua visualització, descàrrega o encàrrec en diferents formats.

|| Consulta l'informe ací ||

 

EUROSTATISTICS 10/2020

Imagen que contiene reloj
                            Descripción generada automáticamente

CONEIX LES DADES PER A L'ANÀLISI ECONÒMICA A CURT TERMINI

Des d'Eurostat, ja està disponible l'edició d'octubre de 2020 sobre les dades per a l'anàlisi econòmica a curt termini, un informe que permet comprovar l'evolució de l'activitat econòmica a la Unió Europea, la zona de l'euro i els Estats membres.

|| Més info i descàrrega en el següent enllaç ||

 

CERCADOR DE PROJECTES

 

HORIZON 2020 ENERGY EFFICIENCY DATA HUB

Imagen que contiene Diagrama
                            Descripción generada automáticamente

TROBA PROJECTES SOBRE EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN EL MARC DEL PROGRAMA HORIZON 2020 DE LA UNIÓ EUROPEA

L'Agència Executiva per a les Petites i Mitjanes Empreses (EASME) de la Comissió Europea gestiona diversos programes de la UE en els camps de suport i innovació de les PIMES, medi ambient, acció climàtica, energia i assumptes marítims.

En aquest context, posa a la disposició de les persones interessades aquest cercador de projectes sobre eficiència energètica finançats per Horizon 2020, el programa marc d'investigació i innovació de la Unió Europea, que permet buscar i filtrar projectes per tema (edificis, consumidors, calefacció i refrigeració, indústria, productes i serveis, autoritats públiques de finançament innovador), país, tipus de projecte, any i pressupost.

|| Per a accedir al cercador prem ací ||

 

NOTÍCIES

 

ENQUESTA PÚBLICA INTERREG EUROPE: Fi termini 30 novembre 2020

Interfaz de usuario gráfica,
                            Aplicación, Sitio web
                            Descripción generada automáticamente

CREUS QUE INTERREG EUROPE HA ACONSEGUIT MILLORAR LA IMPLEMENTACIÓ DELS PROGRAMES OPERATIUS 2014-2020?

Interreg Europe és un programa de cooperació interregional, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que té per objecte millorar l'aplicació de les polítiques de desenvolupament regional i els programes dels fons estructurals en quatre àrees: investigació i innovació; competitivitat de les PIME; economia de baixes emissions de carboni i medi ambient i eficiència dels recursos.

Amb la finalitat de reunir informació sobre el grau en què aquest programa ha aconseguit millorar l'aplicació dels programes operatius per a 2014-2020, s'ha publicat una enquesta dirigida a les autoritats de gestió dels programes dels fons estructurals i els organismes intermedis de tota Europa per a avaluar els resultats i assoliments del programa i comparar els valors recollits amb els estudis realitzats en els anys 2015 i 2018.

|| Realitza l'enquesta en aquest enllaç ||

 

CONSULTA PÚBLICA EL FUTUR DE LES ZONES RURALS: Fi termini 30 novembre 2020

Diagrama
                            Descripción generada automáticamente

PARTICIPA EN LA CONSULTA PÚBLICA PER A DESENVOLUPAR UNA ESTRATÈGIA A LLARG TERMINI DE LES ZONES RURALS D'EUROPA

La Comissió Europea s'ha compromés a desenvolupar una estratègia sobre la visió a llarg termini de les zones rurals. Per a això, és necessari saber com és la vida en les zones rurals d'Europa i allò que és clau per a la seua prosperitat.

Aquesta consulta pública contribuirà a tal procés en reunir impressions i opinions de la ciutadania europea sobre diversos temes, des de les necessitats de les zones rurals en l'actualitat, els elements que fan que resulten atractives, les seues oportunitats de futur o la seua governança, fins a la política agrícola comuna i el desenvolupament territorial.

|| Accedeix a la consulta ací ||

 

MARC FINANCER PLURIENNAL O PRESSUPOST EUROPEU A LLARG TERMINI

Diagrama, Escala de tiempo
                            Descripción generada automáticamente

EL PRESSUPOST DE LA UE FINANÇA PROJECTES QUE MILLOREN LA VIDA DE LA CIUTADANIA EUROPEA, PERÒ QUÈ ÉS I EN QUÈ CONSISTEIX?

El pressupost a llarg termini de la UE o Marc Financer Pluriennal (MFP) marca el límit de quants diners pot invertir la UE durant un període d'almenys cinc anys en diferents àrees polítiques, amb la finalitat de crear previsibilitat i eficiència per als programes que vol finançar, a més de cert grau de flexibilitat per a fer front a possibles crisis i emergències.

La política agrícola comuna de la UE, la política pesquera comuna i el medi ambient reben la major quantitat de fons del pressupost actual, seguits dels programes de cohesió que redueixen les disparitats entre els nivells de desenvolupament a les regions de la UE. També finança projectes d'ajuda humanitària i desenvolupament, dona suport a la innovació i investigació, l'educació i formació o el creixement econòmic, entre altres.

|| Coneix tot sobre el MFP en aquest enllaç ||

 

SUPORT A L'OCUPACIÓ JUVENIL

Imagen que contiene Texto
                            Descripción generada automáticamente

DESCOBREIX LA INICIATIVA #EUBRIDGETOJOBS: UN PONT CAP A L'OCUPACIÓ PER A LA PRÒXIMA GENERACIÓ

Les persones joves s'enfronten sovint a un començament difícil en el mercat laboral, i això s'ha vist accentuat en l'actualitat per la pandèmia de la COVID-19. No obstant això, mereixen totes les oportunitats possibles per a desenvolupar el seu potencial i poder configurar el futur de la UE i prosperar en les transicions ecològica i digital.

Per això, la Unió Europea pretén ajudar els Estats membres a afrontar aquest repte a través d'un nou i millorat pont cap a l'ocupació, que inclourà a les persones de 15 a 29 anys, serà més inclusiu i s'ampliarà especialment als grups desfavorits, s'adaptarà a les necessitats de les empreses i aportarà les capacitats necessàries per a les transicions ecològica i digital i oferirà assessorament, orientació i tutoria personalitzats.

|| Llig la notícia completa ací ||

 

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

Logotipo, nombre de la empresa
                            Descripción generada automáticamente

CONSULTA COM LI VA AL TEU PAÍS PEL QUE FA A LES ALIANCES PER A ACONSEGUIR ELS OBJECTIUS

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) adoptats per l'Assemblea General de les Nacions Unides proporcionen un nou marc polític mundial destinat a posar fi a totes les formes de pobresa, lluitar contra les desigualtats i fer front al canvi climàtic, entre altres prioritats.

Et convidem a conéixer l'ODS Núm. 17 Aliances per als objectius. Consulta les estadístiques per a comprendre i avaluar la situació actual del teu país així com comparar-la amb altres països europeus en el subconjunt d'indicadors que conformen aquest objectiu: assistència per al desenvolupament i deute públic.

 

|| Accedeix a la pàgina interactiva ací ||

 

OPORTUNITATS D'OCUPACIÓ

 

BUTLLETÍ EURODESK – FORMACIÓ I JOVENTUT

Interfaz de usuario gráfica
                            Descripción generada automáticamente

CONEIX EL BUTLLETÍ EURODESK AMB PROGRAMES I INICIATIVES PER A LA MOBILITAT EUROPEA DE LES PERSONES JOVES

Eurodesk és una xarxa europea plural i oberta que ofereix un servei integral d'informació i orientació a les persones joves, difon oportunitats sobre mobilitat europea per a l'aprenentatge i promociona continguts informatius d'interés juvenil.

El seu butlletí mensual ofereix informació per a la mobilitat europea i destaca les oportunitats de formació i la possibilitat de realitzar pràctiques en alguns organismes de la Unió Europea.

|| Descobreix el butlletí ací ||

 

EURES: EL PORTAL EUROPEU DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL

Interfaz de usuario gráfica, Texto,
                            Aplicación
                            Descripción generada automáticamente

ELS DIVENDRES D'11.00 A 13.00 HORES XATEJA AMB UN CONSELLER EURES SOBRE EL MERCAT DE TREBALL A EUROPA

EURES és una xarxa de cooperació creada per a facilitar la lliure circulació de treballadors dins dels 28 Estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega, que ajuda els sol·licitants d'ocupació a trobar ocupació i als ocupadors a contractar personal procedent de tota Europa.

Ofereix els seus serveis a través del seu portal i de multitud de consellers que estan en contacte permanent amb sol·licitants d'ocupació i ocupadors de tota Europa, amb els quals pots comunicar-te mitjançant un xat en línia els divendres d'11.00 a 13.00 hores amb la finalitat d'aconseguir una comunicació més directa i immediata.

|| Accedeix al xat des del següent enllaç ||

 

BUTLLETÍ UDA – OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE

Texto
                            Descripción generada automáticamente

DESCOBREIX LES ÚLTIMES CONVOCATÒRIES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

La Representació Permanent d'Espanya davant la UE, des de la Unitat de Suport per a la presència d'espanyols en les Institucions de la UE (UDA), proporciona informació sobre oportunitats d'ocupació i de pràctiques professionals en l'administració de la UE, ofereix formació per a la preparació dels processos selectius i gestiona els programes dirigits als empleats públics espanyols interessats a tindre una experiència professional a Europa.

En aquest context, la UDA elabora i publica un butlletí mensual que ofereix informació detallada sobre múltiples ofertes d'ocupació i pràctiques en les Institucions de la Unió Europea.

|| Consulta el butlletí ací ||

 

OFERTES D'OCUPACIÓ EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

Imagen que contiene exterior, cerca,
                            forrado, colorido
                            Descripción generada automáticamente

CONSULTA LES VACANTS CONVOCADES PER LES ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

La Unitat de Funcionaris Internacionals del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació desenvolupa una funció d'informació i assessorament sobre les organitzacions internacionals (OO.II.) i les possibilitats de treball que ofereixen, els seus procediments de selecció de personal i les vacants que convoquen.

A través de la seua pàgina web podràs consultar vacants convocades per OO.II. filtrant per diferents criteris, inscriure't per a rebre avisos de vacants ajustades al teu perfil o accedir al butlletí setmanal amb les últimes vacants convocades, així com trobar les oportunitats de pràctiques per a estudiants que ofereixen les diferents OO.II.

|| Pots accedir des del següent enllaç ||

 

ACTUACIÓ COFINANÇADA DEL MES

OFERTAS DE EMPLEO EN ORGANIZACIONES INTERNACIONALES

PROGRAMA OPERATIU FEDER COMUNITAT VALENCIANA

Gente en una oficina
                          Descripción generada automáticamente

 

 

Imagen que contiene interior, techo,
                          edificio, piso
                          Descripción generada automáticamente

IMPLANTACIÓ DE MESURES D'ESTALVI I MILLORA ENERGÈTICA EN LA INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA DE L'INSTITUT D'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA JOAN LLOPIS MARÍ DE CULLERA (VALÈNCIA)

Aquesta actuació ha sigut impulsada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport dins del Programa d'estalvi i eficiència energètica en centres públics d'Educació Secundària, amb una inversió de 41.000 euros cofinançats al 50% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Té com a objectiu contribuir a una economia baixa en carboni i un creixement sostenible gràcies a la millora de l'eficiència energètica duta a terme a través de la substitució de les lluminàries de tipus fluorescent i de baixa eficiència per altres amb tecnologia LED amb el mateix o superior nivell de lluminositat i menor consum, així com la implantació de sistemes d'aprofitament de la llum natural mitjançant sensors que regulen de manera automàtica el nivell d'il·luminació en funció de l'aportació de llum natural.

Amb l'aplicació d'aquestes millores s'aconsegueix un estalvi en el consum d'energia de 58.838 Kwh/any i una reducció anual estimada de gasos d'efecte d'hivernacle de 15,69 tones equivalents de CO².

|| Més info en el següent enllaç ||

 

La nostra intenció és millorar cada butlletí informatiu amb els suggeriments que podeu enviar-nos a apotecdgfondos@gva.es

Aquest butlletí informatiu és una eina de treball i desenvolupament professional a la disposició de totes aquelles persones

interessades en la difusió de temes i iniciatives impulsades per la Unió Europea

Per a rebre el nostre butlletí pots donar-te d'ALTA en el següent enllaç

Si no desitges continuar rebent-lo, per favor envia un correu amb l'assumpte BAIXA a l'adreça apotecdgfondos@gva.es