BUTLLETÍ Nº 43 – NOVEMBRE 2022

xTixMí

 

 

 

EN CLAU FEMENINA

 

 

 

EL PAPER DE LES DONES EUROMEDITERRÀNIES

 

Declaració per a reforçar el paper de les dones euromediterrànies en la societat en resposta a les crisis regionals

La Unió pel Mediterrani (UpM) és una organització intergovernamental que actua com a mecanisme de coordinació internacional entre tots els països del Mediterrani. Ara, els 42 països de la UpM han aprovat una Declaració Ministerial per a accelerar l'enfortiment del paper de la dona a la regió euromediterrània.

S'ha adoptat aquesta Declaració amb recomanacions, accions i mesures concretes en quatre àrees principals. Per a això, s'ha acordat reforçar els marcs jurídicos, promoure l'accés de les dones al lideratge en la vida pública i la presa de decisions, augmentar la seua participació en la vida econòmica i previndre i combatre la violència contra les xiquetes i dones.

|| Tota la info ací ||

 

 

 

GÈNERE EN L'AGRICULTURA I EL DESENVOLUPAMENT RURAL

 

DIFERÈNCIES DE GÈNERE ENTRE DONES I HOMES EN L’AGRICULTURA I EL DESENVOLUPAMENT RURAL

L'agricultura és una de les activitats més esteses en el món i té un paper crucial en la producció d'aliments, la protecció del medi ambient, la conservació del paisatge, l'ocupació rural i la seguretat alimentària. Des del punt de vista del gènere, existeixen importants diferències entre dones i homes.

Les dones aporten una gran proporció de la mà d'obra de la producció agrícola, encara que les estadístiques oficials, basades en cens i les enquestes, solen subestimar el treball de les dones i la seua contribució a la riquesa nacional. Els problemes persisteixen en la recopilació de dades fiables i exhaustives sobre el treball de les dones rurals en l'agricultura i altres sectors productius a causa de: 1) la invisibilitat del treball de les dones; 2) el caràcter estacional i a temps parcial del treball de les dones; i 3) el treball familiar no remunerat.

La participació de les dones en l'ocupació i el creixement és crucial per a aconseguir els objectius de l'estratègia UE 2020 d'aconseguir una taxa d'ocupació del 75% de la població de 20 a 64 anys.

|| Enllaç a la publicació ||

 

 

 

INFOMED

 

 

 

PROGRAMA ENI CBC MED: PROJECTE CRE@CTIVE

 

Innovació pER A aportar creativiTaT pER A activar ELS sectors tradicionals en l’Àrea MED

El tèxtil, el calçat i el cuir són sectors tradicionals del Mediterrani, amb una facturació global estimada en més de 280.000 milions d'euros anuals i 2,7 milions d'empleats que treballen principalment en microempreses (MIPYMES) que representen el 90% de la indústria. En les últimes dècades, aquests sectors s'han vist afectats per la desacceleració econòmica i una competència molt forta d'Àsia. Aquests sectors tradicionals mediterranis estan amenaçats si no renoven ràpidament els seus models de negoci.

Els principals reptes per als sectors tradicionals estan relacionats amb la innovació de productes i processos, l'establiment de nous models de negoci i la creació d'aliances empresarials sostenibles per a enfortir les cadenes de valor. Per a fer front a aquests reptes, el projecte CRE@CTIVE liderat per AITEX en la Comunitat Valenciana, i inclòs en el Programa ENI CBC Med, intrument de la UE per a la cooperación en la conca mediterrània oest, impulsarà la creativitat com a aspecte clau per a augmentar les oportunitats econòmiques de les MIPYMES, creant vincles entre els sectors tradicionals i les indústries creatives (artesania, disseny, cultura, etc.) i reforçant les xarxes transnacionals d'innovació i les agrupacions. Crearà nous llocs de treball, impulsarà l'ús eficient dels recursos i accelerarà el procés de generació, difusió i aplicació d'idees, i models empresarials innovadors. S'oferiran solucions tangibles per als grups destinataris, en particular per als joves i les dones, però també per a la societat en general.

|| Informació del projecte ||

 

 

 

CONVOCATÒRIES

 

 

 

PREMIS CASSINI: Fins 3 maig 2023

 

APLICACIONS DIGITALS MARINES O MARÍTIMES DE DADES DE COPERNICUS I/O GALILEU

Amb el Premi CASSINI per a aplicacions espacials digitals, amb un pressupost de 2,85 milions d'euros, la UE pretén incentivar a les principals PIME innovadores que aporten solucions d'alta tecnologia basades en el Programa Espacial de la UE, Copernicus, Galileu i EGNOS d'observació, posicionament i navegació, per a detectar, vigilar i rastrejar la contaminació per plàstics en rius, llacs i zones costaneres per a contribuir a la seua eliminació.

Cada any es generen a Europa quasi 26 milions de tones de residus plàstics i al voltant del 80% del fem marí és de plàstic. És un dels problemes mediambientals més apressants, ja que suposa una amenaça per a la vida aquàtica, els ecosistemes i la salut humana a causa de la contaminació dels aliments i l'aigua potable.

|| Accés a la convocatòria ||

 

 

 

MECANISME CONNECTAR EUROPA (MCE): Fins 18 gener 2023

 

MODERNIZACIÓ DE LES INFRAESTRUCTURES DE TRANSPORT EN LES XARXES BÀSIQUES GLOBALS DE LAS RTE-T

Aquesta convocatòria, amb un pressupost de 400 milions d'euros, s'emmarca en el Mecanisme "Connectar Europa" 2021-2027 programa de treball pluriennal per al sector del transport. El programa té com a objectiu general la modernització de les infraestructures de transport en les xarxes bàsiques i globals de les Xarxes Transeuropees de Transport (RTE-T), tenint en compte els compromisos de descarbonització a llarg termini de la Unió, i contribuir així al creixement intel·ligent, sostenible i integrador i a millorar la cohesió territorial, social i econòmica, amb la finalitat d'aconseguir la neutralitat climàtica de la UE i l'objectiu de contaminació zero de la UE per a 2050.

Se secundaran, entre altres, els estudis relacionats amb projectes que donen suport a les noves tecnologies i la innovació, inclosa l'automatització, la capacitat integrada de la infraestructura i la gestió del trànsit, la millora dels serveis de transport, la integració modal inclosos els aspectes del desenvolupament de la Mobilitat com a Servei (MaaS), com el bitllet combinat i el bitllet electrònic per als passatgers o les funcions de seguiment i localització per a les mercaderies.

|| Accés a la convocatòria ||

 

 

 

PROGRAMA MOBILISESME

 

MOVILITAT I INTERCANVI PER AL DESENVOLUPAMENT DE LES COMPETENCIES I CAPACITATS DEL PERSONAL DE LES PYMES

MobiliseSME és un programa llançat per la Unió Europea (EURES, EASI) amb el propòsit d'ajudar al desenvolupament de les competències i capacitats del personal de les PIMES (empleats, directius i propietaris o copropietaris) d'un país de la UE a una PIME d'un altre país de la UE, donant suport a la mobilitat empresarial transfronterera entre Pimes europees, per un període mínim d'un mes a un màxim de sis mesos, mantenint el vincle contractual amb la seua Empresa d'Enviament, tant en salari com en despeses ocasionades. El programa funciona de manera contínua sense dates límit de participació.

|| Informació sobre el programa ||

 

 

 

DIGITAL EUROPE PROGRAMME: Fins 24 gener 2023

 

PROGRAMA EUROPA DIGITAL PER A REFORÇAR LES CAPACITATS EN MATÈRIA DE INTELIGÈNCIA ARTIFICIAL (IA)

El Programa Europa Digital pretén reforçar les capacitats bàsiques de la UE en matèria d'Intel·ligència Artificial (IA) com a motor crucial per a la transformació digital dels sectors públic i privat.

El pressupost per als temes inclosos en aquest capítol és de 548 milions d'euros, distribuïts de la següent manera: 204 milions d'euros per a temes que donen suport al desplegament de la infraestructura i els serveis de núvol a vora, inclosa la Instal·lació de Proves i Experimentació per a Edge-AI; 206 milions d'euros per a temes que despleguen els espais de dades sectorials i les activitats de suport relacionades, inclosos els conjunts de dades d'alt valor; 139 milions d'euros per a temes d'implementació de les instal·lacions de prova i experimentació sectorials i la plataforma de IA a la carta.

|| Accés a la convocatòria ||

 

 

 

INFRAESTRUCTURES ENERGÈTIQUES: Fins 15 desembre 2022

 

CONVOCATÒRIA PROJECTES D'INFRAESTRUCTURES ENERGÈTIQUE XARXA TRANSEUROPEA D’ENERGIA (RTE-E)

Oberta la convocatòria de candidatures per a projectes d'infraestructures energètiques en el marc del nou Reglament sobre la Xarxa Transeuropea d'Energia (RTE-E) (EU/2022/896). La convocatòria, que estarà oberta fins al 15 de desembre, abasta totes les categories d'infraestructures energètiques: projectes de transmissió d'electricitat; projectes d'hidrogen i electrolizadores; projectes de xarxes de gas intel·ligents; projectes de transport i emmagatzematge de CO₂. S'inclouen també els Projectes d'Interés Comú (PIC) i els nous Projectes d'Interés Mutu (PMI).

|| Més informació sobre la convocatòria ||

 

 

 

INFORMES Y ESTADÍSTIQUES

 

 

 

NUTS Y REGIONS ESTADÍSTIQUES 2022

 

 

MAPA PER A VISUALITZAR EL DESGLOSSMENT DEL TERRITORI ECONÒMIC DE LES REGIONS ESTADÍSTIQUES

La Nomenclatura de les Unitats Territorials Estadístiques (NUTS), és la divisió oficial de la UE i el Regne Unit per a les estadístiques regionals, visualitzades en mapes i que van ser creades per la Unió Europea amb la finalitat de permetre la recopilació, generació i difusió d'estadístiques regionals harmonitzades oferint un desglossament del territori econòmic de la Unió Europea en unitats territorials per a l'elaboració d'estadístiques regionals i per a orientar les intervencions polítiques a nivell regional.

L'objectiu de l'actual publicació és presentar les regions europees segons la classificació NUTS 2021 en forma de taules i mapes, i inclou tots els canvis que s'han produït des de l'anterior. A més, aquest document presenta les "regions estadístiques que abasta les regions dels països de l'Associació Europea del Lliure Comerç (AELC) i els països candidats, que permet mostrar les dades d'aquests països juntament amb els de la UE i el Regne Unit. Els mapes pretenen que el lector puga localitzar les regions.

|| Accés al document ||

 

 

HUITÉ INFORME SOBRE LA COHESIÓ

HUITÉ INFORME SOBRE LA COHESIÓ: LA COHESIÓ A EUROPA EN L'HORITZÓ DE 2050

El huité informe sobre la cohesió presenta els principals canvis en les disparitats territorials al llarg de l'últim decenni i la forma en què les polítiques han afectat. Destaca el potencial de les transicions ecològica i digital com a nous motors del creixement de la UE, però sosté que, sense una actuació política adequada poden sorgir noves disparitats econòmiques, socials i territorials.

L'informe també aborda breument els dramàtics efectes a curt termini de la pandèmia de COVID-19 i l'efecte asimètric que ha tingut a les regions de la UE, posant de manifest les diferències regionals en matèria de capacitats sanitàries, restriccions i estructures econòmiques. La pandèmia ha provocat la major recessió des de 1945, que ha afectat especialment sectors que depenen de la interacció social com el turisme.

|| Accés a l’informe ||

 

 

INVERTIR EN EL NOSTRE FUTUR

INVERTIR EN EL NOSTRE FUTUR: INVERSIÓ DE QUALITAT EN EDUCACIÓ I FORMACIÓ

L'educació i la formació són la base del desenvolupament i el benestar personal, i els seus beneficis van molt més allà dels individus, afectant a tota la societat. Invertir en educació i formació d'alta qualitat per a tots és una prioritat clau per a la Unió Europea.

L'informe final del grup d'experts sobre la inversió de qualitat en educació i formació identifica aquelles polítiques educatives que tenen el potencial d'impulsar els resultats educatius i l'equitat al mateix temps que milloren l'eficiència de la despesa. Centra la seua anàlisi en els àmbits que poden tindre una gran repercussió i representen la major part de les despeses d'educació i formació. Aquestes àrees són: professors i formadors; educació digital; gestió de la infraestructura educativa i dels recursos físics i humans relacionats; i, finalment, l'equitat i la inclusió.

|| Accés a la publicació ||

 

 

 

INFORME SOBRE LA LLUITA CONTRA LA DESINFORMACIÓ

 

INFORME SOBRE LA LLUITA CONTRA LA DESINFORMACIÓ I EL FOMENT DE L'ALFABETITZACIÓ DIGITAL MITJANÇANT L'EDUCACIÓ I LA FORMACIÓ

L'informe es basa en el Pla d'Acció per a l'Educació Digital (2021-2027) de la Comissió Europea, i en el mandat associat a la tasca d'elaborar directrius perquè els professors i educadors aborden la desinformació i promoguen l'alfabetització digital a través de l'educació i la formació. Està pensat principalment com un recurs clau i un document de referència per al desenvolupament de directrius per a professors i educadors. Els destinataris de l'informe són els responsables polítics de la UE, nacionals i regionals, la societat civil, el món acadèmic, la comunitat educativa i els ciutadans interessats.

Al llarg de l'informe es destaca el paper fonamental que exerceixen l'educació i la formació per a dotar als joves de les competències necessàries per a viure i prosperar en l'era digital, així com per a protegir-se de les amenaces que planteja la desinformació.

|| Accés al document ||

 

 

 

EUROBARÒMETRE: PERCEPCIONS D’EQUITAT DE LATRANSICIÓ VERDA

 

EL QUE ELS CIUTADANS OPINEN EN RELACIÓ AMB LA TRANSICIÓ JUSTA I ECOLÒGICA

Aquesta enquesta de l'Eurobaròmetre descriu el que els ciutadans creuen que poden fer en relació amb la transició verda i avalua l'actuació de la UE i de les autoritats governamentals a l'hora de garantir una transició justa i el desenvolupament de les oportunitats d'ocupació. Les principals conclusions de l'Eurobaròmetre són: La necessitat d'una transició justa i ecològica, i les oportunitats d'ocupació i competències en la transició verda.

El 88% dels ciutadans de la UE dona suport a l'objectiu d'una transició verda que no deixe a ningú arrere. El 50% dels europeus està d'acord que tant la UE com les autoritats regionals, municipals o locals estan fent prou per a garantir que la transició ecològica siga justa. El 77% dels europeus sent la responsabilitat personal d'actuar per a limitar el canvi climàtic i el 57% dels europeus creu que les polítiques climàtiques crearan més llocs de treball i que aqueixos llocs seran de bona qualitat el cree el 61% dels europeus.

|| Consulta l’Eurobaròmetre ||

 

 

 

CERCADOR DE PROJECTES

 

 

 

EUROPA CREATIVA

 

PROGRAMA DE LA UNIÓ EUROPEA PER A IMPULSAR ELS SECTORS CULTURALS I CREATIU

Europa Creativa és un programa específic de la Unió Europea dedicat a impulsar i enfortir els sectors cultural i creatiu. Els seus objectius són el de salvaguardar, desenvolupar i promoure la diversitat cultural i lingüística i el patrimoni cultural europeus, i incrementar la competitivitat i el potencial econòmic de les Indústries Culturals i Creatives (ICC).

La Comissió Europea ha creat una guia interactiva per a facilitar l'accés a les oportunitats de finançament disponibles en 2021-2027 per als sectors cultural i creatiu amb l'objectiu d'ajudar els actors d'aquests sectors a identificar les fonts de suport de la UE més adequades per als seus projectes.

|| Accés a la guia ||

 

 

 

NOTICIES

 

 

 

COMITÉ DE SEGUIMENT FEDER COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020 – 24 D'OCTUBRE DE 2022

 

 

COMITÉ DE SEGUIMENT FEDER CV 2014-2020 I VISITA PROJECTES COFINANÇATS: POÈTICA 2.0 I SALA BLANCA DE RADIOFÀRMAC

Dijous passat 24 d'octubre es va celebrar el Comité de Seguiment del Programa Operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020 en el qual es van tractar, entre altres els següents temes: els avanços en l'execució el Programa Operatiu i perspectives de tancament, instruments financers, modificacions dels Criteris i Procediments de Selecció d'Operacions del Programa Operatiu, Plans d'Avaluació Comuna i Específic del Programa Operatiu, evolució de l'Estratègia de Comunicació i període de programació 2021-2027.

L'endemà es van visitar dos projectes cofinançats amb el FEDER, POÈTICA 2.0 de l'òrgan gestor IVACE i la nova sala blanca de radiofàrmac de l'Hospital Clínic de València i obres d'ampliació del citat hospital tot això per part de la Conselleria de Sanitat.

 

 

 

EUROSTAT: ELS JOVES A EUROPA, UN RESUM ESTADÍSTIC

 

EDICIÓ 2022: DADES SOBRE LA SITUACIÓ DE LA JOVENTUT EN LA UNIÓ EUROPEA

Eurostat ha publicat l'edició 2022 dels joves a Europa - un resum estadístic, el qual presenta alguns de les dades més interessants i significatius sobre l'actual situació de la joventut a la Unió Europea.

La publicació inclou un resum de dues pàgines sobre els joves a la UE, seguit d'informació més detallada estructurada en sis capítols. Els capítols, que ofereixen dades en els àmbits de la demografia, l'educació, l'ocupació i l'emprenedoria, el benestar i la salut, la inclusió social i la digitalització, van dirigits als Estats membres de la UE i els països de l'Associació Europea de Lliure Comerç (AELC).

|| Descarregue el document ací||

 

 

 

LA COMISSIÓ EUROPEA APROVA L’ACORD D’ASSOCIACIÓ D’ESPANYA 2021-2027

 

DOCUMENT ESTRATÈGIC QUE RECULL LES GRANDS LÍNIES I PRIORITATS D’INVERSIÓ DEL FEDER I DEL FSE+

La Comissió Europea ha aprovat l'Acord d'Associació d'Espanya 2021-2027. Es tracta d'un document de caràcter estratègic en el qual es recullen les grans línies d'actuació i prioritats d'inversió del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), del Fons Social Europeu Plus (FSE+), del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) i del Fons de Transició Justa (FTJ). D'aquesta manera, Espanya aconsegueix una assignació financera d'ajuda UE, sumant el conjunt dels instruments, de 36.682 milions d'euros.

La inversió 2021-2027 es concentra en les àrees d'investigació, suport a les pimes, digitalització, eficiència energètica, atenció al medi ambient, desenvolupament local i política social, que es complementarà amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

|| Més informació ací ||

 

 

 

VALÈNCIA CAPITAL VERDA EUROPEA 2024

 

PREMIS EUROPEUS DE CIUTATS VERDES 2024: VALÈNCIA CAPITAL VERDA EUROPEA 2024

La ciutat espanyola de València es convertirà en la Capital Verda Europea per a 2024. El títol de Fulla Verda Europea 2024 ha sigut atorgat conjuntament a Elsinore, a Dinamarca, i a la ciutat eslovena de Velenje.

València s'ha guanyat el títol gràcies als seus assoliments passats i presents en el camp del turisme sostenible, la neutralitat climàtica, així com la transició verda justa i inclusiva. La ciutat també ha demostrat el seu compromís amb la millora de la qualitat de l'aire i la restauració d'ecosistemes naturals, com la duna de la Devesa i els ecosistemes d'aiguamolls. El premi de 600.000 euros ajudarà a aplicar mesures per a millorar la sostenibilitat mediambiental de la ciutat en el marc de l'any de la Capital Verda Europea 2024.

El Premi Capital Verd Europea va ser llançat en 2010 per la Comissió Europea per a animar a les ciutats a ser més verdes i netes, i així millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. El Premi reconeix els esforços de les ciutats que es comprometen a continuar actuant d'acord també amb els ambiciosos objectius del Pacte Verd Europeu i, més concretament, amb el Pla d'Acció de Contaminació Zero, el Pla d'Acció d'Economia Circular i l'Estratègia de Biodiversitat.

|| Més informació en l’enllaç || 

 

 

 

PACTE VERD EUROPEU

PACTE VERD EUROPEU: LA COMISSIÓ PROPOSA NORMES PER A UNA ATMOSFERA I UNES AIGÜES MÉS NETES

La Comissió ha proposat normes més estrictes sobre els contaminants de l'aire ambient, les aigües superficials i subterrànies i el tractament de les aigües residuals urbanes. Les noves normes proposades reduiran en més d'un 75% en deu anys les defuncions provocades pels nivells del principal contaminant PM2,5 (matèria particularitzada 2.5 per tindre un diàmetre inferior a 2.5 micres) superiors als recomanats per l'Organització Mundial de la Salut.

Les noves normes ofereixen un clar rendiment de la inversió gràcies als beneficis en matèria de salut, estalvi energètic, producció d'aliments, indústria i biodiversitat. La Comissió proposa tant endurir els nivells permesos de contaminants com millorar la seua aplicació. Aquestes propostes constitueixen un avanç clau cap a l'objectiu del Pacte Verd Europeu d'aconseguir un medi ambient sense contaminació perjudicial d'ací a 2050.

|| Més informació ||

 

NOVA BAUHAUS EUROPEA

CONVOCATÒRIA PER VALOR DE 50 MILIONS D'EUROS PER A PROJECTES INNOVADORS A LES CIUTATS

La Iniciativa Urbana Europea (IUE) ha obert una convocatòria, per valor de 50 milions d'euros i oberta fins a mitjan gener de 2023, per a donar suport a la innovació urbana i les capacitats de les ciutats per a construir un desenvolupament urbà sostenible. Aquesta convocatòria porta a la pràctica els valors fonamentals de la Nova Bauhaus Europea (NBE): estètica, sostenibilitat i inclusió.

La convocatòria, que finançarà fins al 80% del cost dels projectes amb Fons FEDER, va dirigida a projectes que impulsen la transformació de les ciutats i que puguen generar inversions i inspirar altres projectes de la política de cohesió, d'acord amb els principis de la NBE. Els projectes han d'estar relacionats amb aquests quatre temes: construcció i renovació en un esperit de circularitat i neutralitat en carboni; conservació i transformació del patrimoni cultural; adaptació i transformació dels edificis per a trobar solucions d'habitatge assequible; regeneració d'espais urbans. Cada projecte podrà rebre fins a 5 milions d'euros.

|| Més informació ací ||

 

 




 

OPORTUNITATS D’OCUPACIÓ

 

 

 

EURODESK OPPORTUNITY FINDER

 

TROBA OPORTUNITATS D'APRENENTATGE, VOLUNTARIAT, PRÀCTIQUES, CONVOCATÒRIES I SUBVENCIONS A EUROPA

Eurodesk Opportunity Finder és la base de dades exclusiva de Eurodesk que reuneix una gran quantitat d'oportunitats disponibles actualment en tota Europa entorn de cinc categories: aprenentatge, voluntariat, pràctiques, convocatòries i subvencions.

A través d'aquest cercador podràs trobar programes i beques per a estudiar i aprendre a l'estranger o per a realitzar un projecte de voluntariat, així com pràctiques remunerades en institucions internacionals i de la UE, convocatòries obertes per a participar en consultes, premis i concursos, o subvencions de programes i fundacions que ofereixen finançament per a donar suport a projectes juvenils.

|| Consulta el cercador a través del següent enllaç ||

 

 

 

EUROPA – OPORTUNITATS DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

 

Imagen que contiene Escala de tiempo
                            Descripción generada automáticamente

ACCEDEIX A MULTITUD DE RECURSOS ÚTILS PER A LA FORMACIÓ I L'OCUPACIÓ A EUROPA

Des de Europe Direct Comunitat Valenciana s'ha presentat la nova guia d'Oportunitats de formació i ocupació, dividida en dues seccions amb gran informació útil sobre la formació i l'ocupació a Europa.

La secció de formació recopila instruments i portals útils per a la formació, beques i programes de mobilitat, oportunitats d'investigació, estudis de màsters i aprenentatge d'idiomes, entre altres. La d'ocupació reuneix informació sobre pràctiques, portals europeus de mobilitat professional, programes per a invertir en la joventut, carrera professional en les institucions de la UE i informació pràctica per a la teua mobilitat.

|| Descarrega la guia ací ||

 

 

 

EURES: EL PORTAL EUROPEU DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL

 

Interfaz de usuario gráfica, Texto,
                            Aplicación
                            Descripción generada automáticamente

ELS DIVENDRES D'11.00 A 13.00 HORES XATEJA AMB UN CONSELLER EURES SOBRE EL MERCAT DE TREBALL A EUROPA

EURES és una xarxa de cooperació creada per a facilitar la lliure circulació de treballadors dins dels Estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega, que ajuda els sol·licitants d'ocupació a trobar ocupació i als ocupadors a contractar personal procedent de tota Europa.

Ofereix els seus serveis a través del seu portal i de multitud de consellers que estan en contacte permanent amb sol·licitants d'ocupació i ocupadors de tota Europa, amb els quals pots comunicar-te mitjançant un xat en línia els divendres d'11.00 a 13.00 hores amb la finalitat d'aconseguir una comunicació més directa i immediata.

|| Accedeix al xat des del següent enllaç ||

 

 

 

BUTLLETÍ UDA – OCUPACIÓ, PRÀCTIQUES I VACANTS EN INSTITUCIONS DE LA UE

 

DESCOBREIX LES ÚLTIMES CONVOCATÒRIES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

La Unitat de Suport per al foment de la presència d'espanyols en les Institucions de la UE del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació ha posat en marxa l'aplicació web Professionals UE, en la qual, previ registre, es pot consultar un motor de cerca d'ofertes d'ocupació i pràctiques en les Institucions UE amb termini d'inscripció obert.

A més, després del registre es podrà rebre a través de correu electrònic i amb periodicitat setmanal, un resum de totes les vacants recentment incorporades al sistema i un Butlletí d'ofertes d'ocupació i pràctiques en Institucions de la UE, així com alertes personalitzades d'ofertes d'ocupació i pràctiques que s'adapten a les seues preferències.

|| Consulta el butlletí y el resum ||

 

 

 

OFERTES D'OCUPACIÓ EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

 

Imagen que contiene exterior, cerca,
                            forrado, colorido
                            Descripción generada automáticamente

CONSULTA LES VACANTS CONVOCADES PER LES ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

La Unitat de Funcionaris Internacionals del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació desenvolupa una funció d'informació i assessorament sobre les organitzacions internacionals (OO.II.) i les possibilitats de treball que ofereixen, els seus procediments de selecció de personal i les vacants que convoquen.

A través de la seua pàgina web podràs consultar vacants convocades per OO.II. filtrant per diferents criteris, inscriure't per a rebre avisos de vacants ajustades al teu perfil o accedir al butlletí setmanal amb les últimes vacants convocades, així com trobar les oportunitats de pràctiques per a estudiants que ofereixen les diferents OO.II.

|| Pots accedir des del següent enllaç ||

 

SERVEI PÚBLIC D'OCUPACIÓ ESTATAL (SEPE)

RECOPILACIÓ DEL SEPE D´OFERTES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES CURRICULARS INTERNACIONALS

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) posa a la disposició de la ciutadania dues pàgines web amb tota la informació sobre ofertes d'ocupació, processos de selecció dels diferents països europeus i informació del Portal europeu de la mobilitat laboral de EURES.

Descobreix la pàgina web Ofertes d'ocupació destacades i informació per països, on pots conéixer les ofertes i convocatòries vigents, seleccionant el país que desitges en la llista adjunta. L'altra pàgina és Pràctiques i Aprenentatge internacionals, que desplega les diferents ofertes per a treballar en l'Administració de la Unió Europea i per a fer Pràctiques Internacionals.

 

 

ACTUACIÓ COFINANÇADA DEL MES

 

OFERTAS DE EMPLEO EN ORGANIZACIONES INTERNACIONALES

 

PROGRAMA OPERATIU FEDER COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020

 

RADIOFARMACIA

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través de la Secretaria Autonòmica d'Eficiència i Tecnologia, ha impulsat la construcció de dues sales blanques completament equipades per a la preparació de radiofàrmacs a l'Hospital Clínic de València. Les noves instal·lacions han comptat amb un pressupost de més de 683.000 €, cofinançat al 100% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional Comunitat Valenciana 2014 – 2020, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19.

Una gran aposta per a tractar de garantir les condicions òptimes de qualitat i seguretat, tant per a pacients com per al personal del servei, aplicant a tal fi la normativa de validació en la indústria farmacèutica en matèria de qualitat de producció de medicaments i protecció enfront del risc de radiació.

|| Veure el vídeo ||

 

 

GEOFONS GVA

 

PROGRAMA OPERATIU FEDER - FSE COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020

CONEIX EL MAPA DE PROJECTES COFINANÇATS PER LA UE A través DELS FONS FEDER I FSE EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Com a iniciativa per a disminuir la bretxa de comunicació existent entre la UE i la ciutadania i en ocasió de la celebració del Dia d'Europa, la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic Valencià, ha posat en marxa un portal web de geolocalització de projectes cofinançats per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE), desenvolupats durant el període de programació 2014-2020 en la Comunitat Valenciana.

El portal web permet visualitzar la ubicació de projectes certificats, juntament amb la seua descripció i la informació relativa a l'entitat beneficiària, el fons cofinançador, la data d'inici i de finalització, la inversió programada, el percentatge de cofinançament europeu i el departament de la Generalitat Valenciana que gestiona el fons, entre altres dades.

|| Més info en el següent enllaç ||

 

 

La nostra intenció és millorar cada butllletí informatiu amb les suggeriments que podeu enviar-nos a apotecdgfondos@gva.es

 

Aquest butlletí informatiu és una eina de treball i desenvolupament professional a la disposició de totes aquelles persones

interessades en la difusió de temes i iniciatives impulsades per la Unió Europea

 

Per a rebre el nostre butlletí pots donar-te d'ALTA en el següent enllaç

Si no desitges continuar rebent-lo, per favor envia un correu amb l'assumpte BAIXA a l'adreça apotecdgfondos@gva.es