BUTLLETÍ Nº 54 – OCTUBRE 2023

xTixMí

 

 

 

EN CLAU FEMENINA

 

 

 

CONVENI D'ISTANBUL

 

EL CONVENI D'ISTANBUL PER A PROTEGIR LES DONES CONTRA TOTES LES FORMES DE VIOLÈNCIA ENTRA EN VIGOR A LA UE

L'1 d'octubre va entrar en vigor a la UE el Conveni d'Istanbul. El Conveni d'Istanbul és un marc jurídic global per a protegir les dones contra totes les formes de violència. El seu objectiu és previndre, perseguir i eliminar la violència contra les dones i la violència domèstica, així com aplicar polítiques integrals i coordinades.

La UE en el seu conjunt accepta estar vinculada pel Conveni i els Estats membres hauran d'aplicar mesures. Per part seua, la vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, ha declarat: «La violència contra les dones és una xacra de les nostres societats democràtiques. Una de cada tres dones ha patit violència física o sexual des dels 15 anys. Massa d'elles no ho expliquen. Massa delinqüents queden impunes. Hem d'actuar, i el Conveni d'Istanbul és la nostra resposta jurídica per a reforçar els drets de les dones. Continuarem animant als Estats membres a adoptar les mesures necessàries per a previndre la violència contra les dones i garantir una protecció i un suport eficaços a totes les víctimes».

Helena Dalli, comissària d'Igualtat, ha afirmat: «L'entrada en vigor del Conveni d'Istanbul és un pas important per a la UE. Es reconeix que la violència contra les dones constitueix una violació dels seus drets fonamentals. Perquè tots puguem viure en una Unió Europea justa i equitativa, les dones i les xiquetes han de poder viure lliures de la inseguretat, de la por i de la violència quotidians. L'entrada en vigor històrica de hui és un bon pas en esta direcció».

|| Més informació ací ||

 

 

 

CONCLUSIONS DE L'ÍNDEX D'IGUALTAT DE GÈNERE 2023

 

ÍNDEX D'IGUALTAT DE GÈNERE 2023: LA IGUALTAT DE GÈNERE A LA UE MAI HA SIGUT TAN ELEVADA

L'Institut Europeu de la Igualtat de Gènere (EIGE) ha presentat les conclusions de l'índex d'igualtat de gènere. Enguany, l'índex mostra el millor avanç general en matèria d'igualtat de gènere a la UE des de la seua creació fa deu anys. D'un màxim de 100 punts, la puntuació mitjana de la UE és de 70,2, enfront de 68,6 en 2022. La disparitat entre els Estats membres és important, ja que en alguns s'observen importants millores, mentre que uns altres s'estancen o fins i tot redueixen la seua puntuació. La proporció de dones en els consells d'administració de les empreses ha aconseguit el 33%, la qual cosa correspon a la proporció de dones en els parlaments nacionals.

Segons l'anàlisi, Espanya se situa en quarta posició en igualtat de gènere, per damunt de la mitjana de la UE, darrere de Suècia, Països Baixos i Dinamarca. En l'informe també s'aprecia que els sectors en els quals la igualtat a Espanya té una major representació són els de la salut i el sector energètic, però se situa per darrere de la mitjana en els apartats polític, social i investigació.

|| Accés i descàrrega de l'informe ací ||

 

 

 

INFOMED

 

 

 

INFORME DE LA UE SOBRE L'ECONOMIA BLAVA 2023

 

ANÀLISI DE DADES DELS SECTORS DE L'ECONOMIA I BIOTECNOLOGIA BLAVA I DE L'ENERGIA OCEÀNICA

La sisena edició de l'Informe sobre l'Economia Blava de la UE analitza l'abast i la magnitud de l'Economia Blava a la Unió Europea amb l'objectiu de proporcionar suport als responsables polítics i a les parts interessades en la cerca d'un desenvolupament sostenible dels oceans, els recursos costaners i, sobretot, en el desenvolupament i l'aplicació de polítiques i iniciatives en el marc del Pacte Verd Europeu d'acord amb el nou enfocament per a una Economia Blava sostenible.

Este Informe se centra en una anàlisi resumida de dades, tendències i impulsors dels sectors establits de l'Economia Blava, així com de la Biotecnologia Blava i l'Energia Oceànica. A més, entre altres assumptes, inclou una breu anàlisi de les repercussions de la invasió russa d'Ucraïna en alguns dels sectors de l'Economia Blava, així com una anàlisi de la transició energètica, el canvi climàtic i els impactes costaners en l'Economia Blava.

|| Accés a l'informe ací ||

 

 

 

CONVOCATÒRIES

 

 

 

“TROBA EL MEDITERRANI A LA TEUA CIUTAT”. Fins al 10 de novembre de 2023

 

CONCURS FOTOGRÀFIC “TROBA EL MEDITERRANI A LA TEUA CIUTAT” DIRIGIT A JOVES D'ENTRE 18 I 30 ANYS

"Troba el Mediterrani a la teua ciutat" és un concurs fotogràfic organitzat pel Programa Interreg NEXT MED dirigit a joves d'entre 18 i 30 anys per a commemorar la tercera edició del Dia del Mediterrani que se celebra cada any el 28 de novembre.

Com participar: Envie fins a tres fotografies originals que mostren la connexió entre la ciutat seleccionada i el Mediterrani. Seguisca les pautes proporcionades en les Regles de Participació adjuntes.

Data límit de presentació: Envie les seues fotografies, el formulari de participació, el formulari d'autorització i el document d'identitat utilitzant exclusivament el formulari específic abans del 10 de novembre de 2023.

|| Informació sobre la convocatòria i formularis ací ||

 

 

 

UNA ESFERA PÚBLICA EUROPEA– Fins a 29 gener 2024

 

UNA ESFERA PÚBLICA EUROPEA: CONVOCATÒRIA DIRIGIDA A ORGANITZACIONS DE JOVES DE MITJANS DE COMUNICACIÓ EN LÍNIA

La Comissió Europea llança la convocatòria “Una esfera pública europea: una nova oferta de mitjans de comunicació en línia per a Joves europeus” dirigida a les organitzacions de joves de mitjans informatius i a organitzacions de joves sense ànim de lucre, per a donar suport a la posada en marxa de projectes transfronterers mitjançant la producció de continguts quotidians, inspiradors d'idees i fiables sobre assumptes d'actualitat de tota Europa.

L'objecte de la convocatòria, amb un pressupost total de 9 milions EUR, és acostar la UE a la joventut i connectar-los a través de les fronteres amb l'objectiu d'augmentar la disponibilitat d'informació en línia, en diferents llengües, entorn de temes europeus que afecten la joventut de tota la UE, presentada en formats atractius i a través de múltiples punts de vista. Els projectes han de tractar de generar debats interessants i organitzar actes juvenils. Els acords de subvenció inclouran una carta d'independència per a garantir que les organitzacions beneficiàries de subvencions siguen lliures d'editorials i operen sense interferències polítiques. El termini de presentació de candidatures finalitza el 29 de gener de 2024.

|| Accés a la informació de la convocatòria ací ||

 

 

 

CONVOCATÒRIA MCE TRANSPORT 2023: Fins a 30 gener de 2024

 

CONVOCATÒRIA “TRANSPORT” 2023 PER A PROJECTES D'INFRAESTRUCTURES DE TRANSPORT

La Comissió Europea llança la convocatòria “Transport” 2023 del MCE (Mecanisme Connectar Europa) amb un pressupost de 7.000 milions EUR, per a projectes destinats a noves infraestructures de transport o a la millora de les existents.

Els projectes finançats en el marc d'estes convocatòries contribuiran a augmentar la sostenibilitat de la xarxa transeuropea de transport, la qual cosa situarà a la UE en el camí correcte per a complir l'objectiu del Pacte Verd Europeu de reduir les emissions del transport en un 90% d'ací a 2050. A més, estes convocatòries recolzen la visió de la Comissió Europea d'un futur sistema de transport sostenible, amb solucions intel·ligents i resilients implementades per a interconnectar Europa.

Les convocatòries abasten les xarxes bàsica i global de la RTE-T en els següents àmbits: Ferrocarrils; vies navegables interiors; ports marítims i fluvials; seguretat viària; terminals de ferrocarril i carretera; plataformes logístiques multimodals; centres multimodals de passatgers; aplicacions intel·ligents i interoperables per al transport; i, mobilitat segura i protegida.

|| Informació sobre la convocatòria ací ||

 

 

 

CONVOCATÒRIA COFUND MSCA 2023 D'INVESTIGACIÓ. Fins al 8 febrer 2024

 

CONVOCATÒRIA ACCIONS MARIE SKLODOWSKA-CURIE D'INVESTIGACIÓ I INNOVACIÓ

El cofinançament de programes regionals, nacionals i internacionals (COFUND) dona suport a programes de doctorat i programes de beques postdoctorals nous o existents amb l'objectiu de difondre les millors pràctiques de la MSCA (Accions Marie Sklodowska-Curie), inclosa la formació en investigació internacional, intersectorial i interdisciplinària, així com la mobilitat internacional i intersectorial de les persones investigadores en totes les etapes de la seua carrera.

Les accions MSCA financen la investigació i la innovació d'excel·lència i doten al personal investigador de nous coneixements i capacitats, a través de la mobilitat transfronterera i l'exposició a diferents sectors i disciplines. Les MSCA contribueixen a desenvolupar la capacitat d'investigació i innovació d'Europa invertint en les carreres a llarg termini d'investigadors excel·lents.

|| Informació sobre la convocatòria ací || || Més informació sobre MSCA en l’enllaç ||

 

 

 

CONVOCATÒRIA DRG4FOOD. Fins a 11 desembre 2023

 

CONVOCATÒRIA PER A IMPULSAR UN REGISTRE ALIMENTARI EUROPEU JUSTO I RESPONSABLE

DRG4FOOD és un projecte de la UE, amb un pressupost 950.000 EUR, per a crear solucions en els sectors de la nutrició i els sistemes alimentaris mitjançant la implementació d'Objectius de Responsabilitat Digital (ODR), amb enfocaments millorats digitalment per a aconseguir una major transparència alimentària.

La seguretat, la sostenibilitat, la reducció del desaprofitament d'aliments i l'equitat al llarg de la cadena alimentària constitueixen el nucli de l'estratègia alimentària europea. Els enfocaments millorats digitalment per a aconseguir una major transparència en la cadena alimentària són crucials. L'objectiu principal del projecte DRG4Food, finançat amb fons europeus, és desenvolupar i demostrar un conjunt de solucions que inclouen un full de ruta i un programa estructurat de finançament obert responsable basada en dades que inspire confiança en tota la cadena alimentària, afegint els objectius i principis de la Responsabilitat Digital. El termini de finalització de presentació de projectes finalitza l'11 de desembre de 2023.

|| Accés a la convocatòria ací || || Informació DRG4Food en l’enllaç ||

 

 

 

INFORMES I ESTADÍSTIQUES

 

 

 

EUROBARÒMETRE ESPECIAL SOBRE POLÍTICA DE COHESIÓ 2023

 

SUPORT DE LA CIUTADANIA A LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA I A LA INVERSIÓ EN ENERGIES RENOVABLES

L'Eurobaròmetre sobre el coneixement i la percepció de la política regional de la UE per part de la ciutadania es realitza cada dos anys. Els resultats de l'última enquesta de l'Eurobaròmetre sobre política de cohesió, mostren que el coneixement global dels projectes finançats per la UE és del 39%, la qual cosa representa un augment de 5 punts percentuals en comparació amb fa 12 anys. De les persones enquestades que coneixen projectes finançats per la UE, el 79% creu que tenen un impacte positiu a les regions. El 46% de les enquestes ha sentit parlar del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i/o del Fons de Cohesió, i el 45% ha sentit parlar del Fons Social Europeu, mentre que el 29% ha sentit parlar de REACT-EU o NextGenerationEU. El 63% de les persones enquestades afirma que la UE hauria d'invertir en totes les seues regions, mentre que el 33% afirma que la UE només hauria d'invertir a les regions més pobres.

|| Eurobaròmetre en l’enllaç || || Informació en Inforegio  ||

 

 

ANUARI REGIONAL D'EUROSTAT - EDICIÓ DE 2023

INDICADORS REGIONALS SOBRE POBLACIÓ, SALUT, EDUCACIÓ, MERCAT LABORAL, ECONOMIA, ENTRE ALTRES

La informació estadística és una eina important per a comprendre i quantificar l'impacte de les decisions polítiques en un territori o regió específica. L'anuari regional d'Eurostat 2023 proporciona una imatge detallada d'una àmplia gamma de temes estadístics a les regions dels Estats membres de la UE, així com a les regions de l'Associació Europea de Lliure Comerç (AELC) i els països candidats.

Cada capítol presenta informació estadística en forma de mapes, figures i infografies, acompanyada d'una anàlisi descriptiva que destaca les principals troballes. Es presenten indicadors regionals per als següents 13 temes: població, salut, educació, mercat laboral, condicions de vida, societat digital, economia, negocis, recerca i desenvolupament, turisme, transport, medi ambient i agricultura.

|| Més informació ací||

 

 

ANY EUROPEU DE LES CAPACITATS

 

UNA ENQUESTA CONFIRMA QUE ELS TREBALLADORS QUALIFICATS SÓN LA CLAU PER A L'ÈXIT DE LES PETITES I MITJANES EMPRESES (PIMES)

Els resultats arriben el mateix dia en què la Comissió presenta un conjunt d'iniciatives per a ajudar a les PIME, l'objectiu de la qual, entre altres coses, és permetre que florisca una mà d'obra qualificada per a les PIME, donant suport a les accions de formació proporcionades per les associacions de capacitats a gran escala en el marc del Pacte Europeu per les Capacitats i altres iniciatives de suport per a adequar les capacitats a les necessitats de les PIME.

|| Més informació ací || || Resultats de l'enquesta ací ||

 

 

 

CERCADOR DE PROJECTES

 

 

 

CENTRE DE DADES DEL CONSELL EUROPEU D'INNOVACIÓ (EIC)

 

PLATAFORMA PER A CONSULTAR ELS PROJECTES INNOVADORS FINANÇATS PEL CONSELL EUROPEU D'INNOVACIÓ (EIC)

El Consell Europeu d'Innovació (EIC) és el programa d'Europa per a identificar, desenvolupar i ampliar tecnologies avantguardistes o projectes innovadors oferint oportunitats de finançament a través d'instruments com a Explorador o Pathfinder i Accelerador, amb l'objectiu d'identificar, desenvolupar i implementar innovacions d'alt risc de tota mena, cobrint tota la cadena d'innovació i brindant suport a beneficiaris únics, principalment PIME, i consorcis multidisciplinaris.

El Centre de dades del Consell Europeu d'Innovació és una plataforma del EIC a través de la qual es poden consultar els projectes finançats, tant a la Unió Europea com fora d'ella.

|| Accés al Centre de dades del EIC en lenllaç ||

|| Enllaç al Consell Europeu d'Innovació ací  ||

 

 

 

NOTÍCIES

 

 

 

VOTACIÓ PREMIS REGIOSTAR 2023. Fins al 14 novembre 2023

 

 

 

S'OBRI EL TERMINI FINS AL 14 DE NOVEMBRE PER A LA VOTACIÓ PÚBLICA PER A TRIAR EL PREMI DEL PÚBLIC ENTRE TOTS ELS FINALISTES DELS PREMIS REGIOSTAR 2023

Fins al 14 de novembre de 2023 estarà obert el termini per a la votació pública per a triar el Premi del Público entre tots els finalistes dels Premis Regiostars 2023 en el qual es premien els millors projectes que hagen rebut cofinançament de la UE amb càrrec al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons de Cohesió, al Fons Social Europeu o al Fons de Transició Justa, o bé que haja rebut finançament de la UE en el marc de qualsevol capítol dels programes Interreg posteriors a l'1 de gener de 2014. En esta edició s'han presentat un total de 228 projectes europeus entre els quals s'han seleccionat 30 finalistes, cinc per cadascuna de les sis categories.

És la primera vegada, des que la Comunitat Valenciana gestiona fons europeus, que un projecte presentat per la Generalitat arriba a la final d'este certamen, en el qual es premien les millors iniciatives finançades amb recursos europeus.

Ningú sense la seua Ració Diària, projecte que ha arribat a la final del certamen europeu Regiostar 2023, està desenvolupat per l'empresa castellonenca Naria Tech i és beneficiari d'un préstec participatiu IVF amb cofinançament de la UE amb Fons FEDER per import de 232.500 euros.

|| Accés a la plataforma de votació ací ||

 

 

 

 

PLAÇA EUROPA

 

“PLAÇA EUROPA”: ESDEVENIMENT EN LA PLAÇA AJUNTAMENT DE VALÈNCIA AMB MOTIU DE L'ANY EUROPEU DE LES CAPACITATS

El passat 22 de setembre de 2023 i amb motiu de l'Any Europeu de les Capacitats es va desenvolupar, en la Plaça de l'Ajuntament de València, l'esdeveniment “Plaça Europa” al qual van assistir més de 3.000 joves que van poder conéixer les oportunitats que la Unió Europea posa a l'abast de la joventut en matèria de formació i ocupació.

Durant la celebració d'esta jornada lúdic-formativa, organitzada per la Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic i cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Comunitat Valenciana 2014-2020, també han participat diversos organismes públics com la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, Labora, Ivace, IVAJ, Europe Direct Comunitat Valenciana, Interact o València Activa, que han acostat a les persones joves de 18 a 30 anys, a través d'estands informatius, informació d'especial interés com a oportunitats de treball i orientació laboral, beques formativa, i programes com Eurodisea, Erasmus+, Avalem Joves Plus, la xarxa EURES, Jove Oportunitat (JOOP), Cos Europeu de Solidaritat o camps de voluntariat.

|| Més informació sobre l'esdeveniment  ací ||

 

 

 






 

 

NOVA BAUHAUS EUROPEA. Fins al 10 novembre 2023

 

OBERT EL TERMINI DE PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES PER A L'EDICIÓ DE 2024 DELS PREMIS DE LA NBE

Des del 02.10.2023, la Comissió està obrint candidatures per als premis de la Nova Bauhaus Europea (NBE) de 2024. Després de més de 4,500 sol·licituds rebudes en total per a les edicions anteriors, els premis 2024 de la NBE concediran este any 20 projectes i conceptes innovadors exemplars que representen la sostenibilitat, l'estètica i la inclusivitat. Presentació de candidatures fins al 10 de novembre de 2023.

|| Més informació ací ||

 

 

 






 






 

SETMANA EUROPEA DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL 2023

 

LA FORMACIÓ PROFESSIONAL COM A CLAU PER A RESPONDRE A LES CRISIS ECONÒMIQUES I SOCIALS

En 2023 continuarem destacant com les oportunitats que l'educació i formació professionals (FP) ofereixen a persones de totes les edats per a desenvolupar i millorar habilitats per a les seues carreres i el seu desenvolupament personal, i com l'FP és clau per als esforços d'Europa per respondre a les crisis econòmiques, climàtics i socials de hui i del futur.

La Setmana Europea de la Formació Professional 2023 s'integrarà l'any Europeu de les Capacitats (EYS), que tindrà lloc del 9 de maig de 2023 al 8 de maig de 2024.

Durant la setmana del 23 d'octubre de 2023, les parts interessades organitzaran esdeveniments clau a nivell de la UE.

La Setmana Europea de les Habilitats Professionals (EVSW) és una iniciativa de la Comissió Europea llançada per primera vegada en 2016. El seu objectiu és promoure l'FP com una carrera professional i una via d'aprenentatge atractives reunint a totes les parts interessades per a mostrar oportunitats d'FP i inspirar les millors pràctiques.

|| Més informació ací ||

 

 

 

"UNA UNIÓ DE LA IGUALTAT”: TARGETA EUROPEA DE DISCAPACITAT

 

LA COMISSIÓ PROPOSA UNA TARGETA EUROPEA DE DISCAPACITAT I UNA TARGETA EUROPEA D'ESTACIONAMENT VÀLIDES EN TOTS ELS ESTATS MEMBRES

La Comissió Europea ha presentat una proposta legislativa que facilitarà l'accés al dret a la lliure circulació de les persones amb discapacitat, en garantir l'accés a condicions especials, tracte preferent i drets d'estacionament en igualtat de condicions quan visiten un altre Estat membre. La proposta de la Comissió introdueix una Targeta Europea de Discapacitat normalitzada i millora l'actual Targeta Europea d'Estacionament per a persones amb discapacitat. Totes dues targetes seran reconegudes en tota la UE.

|| Accés a la informació en l’enllaç ||

 

 

 

DISCURS SOBRE L'ESTAT DE LA UNIÓ DE 2023

 

DISCURS SOBRE L'ESTAT DE LA UNIÓ DE 2023 PRONUNCIAT PER LA PRESIDENTA VON DER LEYEN EL 13 DE SETEMBRE DE 2023

El passat 13 de setembre de 2023 la Presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen va pronunciar el discurs sobre l'Estat de la Unió de 2023 sota l'epígraf “Responent a la crida de la història” en referència a actual Unió de nacions, democràcies i pobles com a resultat de la cooperació històrica per a la consecució d'una pau i prosperitat comunes.

En el seu discurs, la Presidenta Von der Leyen va abordar, entre altres, temes referents al Pacte Verd Europeu; l'economia, la política social i la competitivitat de la Unió Europea i la tecnologia digital i la intel·ligència artificial.

|| La versió original del discurs està disponible ací ||  

 

 

 

OPORTUNITATS D’OCUPACIÓ

 

 

 

EURODESK OPPORTUNITY FINDER

 

TROBA OPORTUNITATS D'APRENENTATGE, VOLUNTARIAT, PRÀCTIQUES, CONVOCATÒRIES I SUBVENCIONS A EUROPA

Eurodesk Opportunity Finder és la base de dades exclusiva de Eurodesk que reuneix una gran quantitat d'oportunitats disponibles actualment en tota Europa entorn de cinc categories: aprenentatge, voluntariat, pràctiques, convocatòries i subvencions.

A través d'aquest cercador podràs trobar programes i beques per a estudiar i aprendre a l'estranger o per a realitzar un projecte de voluntariat, així com pràctiques remunerades en institucions internacionals i de la UE, convocatòries obertes per a participar en consultes, premis i concursos, o subvencions de programes i fundacions que ofereixen finançament per a donar suport a projectes juvenils.

|| Consulta el cercador a través del següent enllaç ||

 

 

 

EUROPA – OPORTUNITATS DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

 

Imagen que contiene Escala de tiempo

Descripción generada automáticamente

ACCEDEIX A MULTITUD DE RECURSOS ÚTILS PER A LA FORMACIÓ I L'OCUPACIÓ A EUROPA

Des de Europe Direct Comunitat Valenciana s'ha presentat la nova guia d'Oportunitats de formació i ocupació, dividida en dues seccions amb gran informació útil sobre la formació i l'ocupació a Europa.

La secció de formació recopila instruments i portals útils per a la formació, beques i programes de mobilitat, oportunitats d'investigació, estudis de màsters i aprenentatge d'idiomes, entre altres. La d'ocupació reuneix informació sobre pràctiques, portals europeus de mobilitat professional, programes per a invertir en la joventut, carrera professional en les institucions de la UE i informació pràctica per a la teua mobilitat.

|| Descarrega la guia ací ||

 

 

 

EURES: EL PORTAL EUROPEU DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL

 

Interfaz de usuario gráfica, Texto, Aplicación

Descripción generada automáticamente

ELS DIVENDRES D'11.00 A 13.00 HORES XATEJA AMB UN CONSELLER EURES SOBRE EL MERCAT DE TREBALL A EUROPA

EURES és una xarxa de cooperació creada per a facilitar la lliure circulació de persones treballadores dins dels Estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega, que ajuda a les persones sol·licitants d'ocupació a trobar ocupació i als ocupadors a contractar personal procedent de tota Europa.

Ofereix els seus serveis a través del seu portal i de multitud de consellers que estan en contacte permanent amb persones sol·licitants d'ocupació i ocupadors de tota Europa, amb els quals pots comunicar-te mitjançant un xat en línia tots els divendres d'11.00 a 13.00 hores amb la finalitat d'aconseguir una comunicació més directa i immediata.

|| Accedeix al xat des del següent enllaç ||

 

 

 

BUTLLETÍ UDA – OCUPACIÓ, PRÀCTIQUES I VACANTS EN INSTITUCIONS DE LA UE

 

DESCOBREIX LES ÚLTIMES CONVOCATÒRIES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

La Unitat de Suport per al foment de la presència d'espanyols en les Institucions de la UE del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació ha posat en marxa l'aplicació web Professionals UE, en la qual, previ registre, es pot consultar un motor de cerca d'ofertes d'ocupació i pràctiques en les Institucions UE amb termini d'inscripció obert.

A més, després del registre es podrà rebre a través de correu electrònic i amb periodicitat setmanal, un resum de totes les vacants recentment incorporades al sistema i un Butlletí d'ofertes d'ocupació i pràctiques en Institucions de la UE, així com alertes personalitzades d'ofertes d'ocupació i pràctiques que s'adapten a les seues preferències.

|| Consulta el butlletí ||

 

 

 

OFERTES D'OCUPACIÓ EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

 

Imagen que contiene exterior, cerca, forrado, colorido

Descripción generada automáticamente

CONSULTA LES VACANTS CONVOCADES PER LES ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

La Unitat de Funcionaris Internacionals del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i de Cooperació desenvolupa una funció d'informació i assessorament sobre les organitzacions internacionals (OO.II.) i les possibilitats de treball que ofereixen, els seus procediments de selecció de personal i les vacants que convoquen.

A través de la seua pàgina web podràs consultar vacants convocades per OO.II. filtrant per diferents criteris, inscriure't per a rebre avisos de vacants ajustades al teu perfil o accedir al butlletí setmanal amb les últimes vacants convocades, així com trobar les oportunitats de pràctiques per a estudiants que ofereixen les diferents OO.II.

|| Pots accedir des del següent enllaç  ||

 

 

EXPERTS NACIONALS DESTACATS (END)

 

BUTLLETÍ DE VACANTS D'EXPERTS NACIONALS DESTACATS EN LES INSTITUCIONS DE LA UE

La Unitat de presència d'espanyols en les Institucions UE elabora i publica un butlletí de periodicitat quinzenal amb la recopilació de les diferents ofertes de participació en programes d'experts nacionals en institucions de la Unió Europea.

|| Més informació el següent enllaç ||

 

SERVEI PÚBLIC D'OCUPACIÓ ESTATAL (SEPE)

RECOPILACIÓ DEL SEPE D´OFERTES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES CURRICULARS INTERNACIONALS

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) posa a la disposició de la ciutadania dues pàgines web amb tota la informació sobre ofertes d'ocupació, processos de selecció dels diferents països europeus i informació del Portal europeu de la mobilitat laboral de EURES.

Descobreix la pàgina web Ofertes d'ocupació destacades i informació per països, on pots conéixer les ofertes i convocatòries vigents, seleccionant el país que desitges en la llista adjunta. L'altra pàgina és Pràctiques i Aprenentatge internacionals, que desplega les diferents ofertes per a treballar en l'Administració de la Unió Europea i per a fer Pràctiques Internacionals.

 

 

ACTUACIÓ COFINANÇADA DEL MES

 

OFERTAS DE EMPLEO EN ORGANIZACIONES INTERNACIONALES

 

PROGRAMA FONS SOCIAL EUROPEU PLUS (FSE+) COMUNITAT VALENCIANA 2021-2027

 

BEQUES IVACE EXTERIOR 2023 PER A JOVES MENORS DE 30 ANYS AMB TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA

Les beques IVACE EXTERIOR 2023 són beques dirigides a persones joves menors de 30 anys amb titulació universitària de grau superior, i a empreses amb domicili social en la Comunitat Valenciana amb filials o sucursals en l'exterior i amb els mitjans humans i materials necessaris per a l'adequat desenvolupament de la beca.

Estes beques persegueixen dotar a les empreses i organismes de la Comunitat Valenciana de personal qualificat i especialitzat en comerç exterior mitjançant la formació i especialització de joves amb titulació universitària, així com mitjançant la realització de pràctiques sobre els diferents aspectes que afecten el procés d'internalització de les empreses de la Comunitat Valenciana. Les Beques IVACE Exterior 2023 són susceptibles de ser finançades per la Unió Europea, a través del Programa Fons Social Europeu Plus (FSE+) Comunitat Valenciana 2021-2027.

|| Informació del projecte ací ||

 

 

GEOFONDOS GVA


PROGRAMA OPERATIU FEDER - FSE COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020

CONEIX EL MAPA DE PROJECTES COFINANÇATS PER LA UE A través DELS FONS FEDER I FSE EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Com a iniciativa per a disminuir la bretxa de comunicació existent entre la UE i la ciutadania i en ocasió de la celebració del Dia d'Europa, la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic Valencià, ha posat en marxa un portal web de geolocalització de projectes cofinançats per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE), desenvolupats durant el període de programació 2014-2020 en la Comunitat Valenciana.

El portal web permet visualitzar la ubicació de projectes certificats, juntament amb la seua descripció i la informació relativa a l'entitat beneficiària, el fons cofinançador, la data d'inici i de finalització, la inversió programada, el percentatge de cofinançament europeu i el departament de la Generalitat Valenciana que gestiona el fons, entre altres dades.

|| Més info en el següent enllaç ||

 

 

La nostra intenció és millorar cada butllletí informatiu amb les suggeriments que podeu enviar-nos a apotecdgfondos@gva.es

 

Aquest butlletí informatiu és una eina de treball i desenvolupament professional a la disposició de totes aquelles persones

interessades en la difusió de temes i iniciatives impulsades per la Unió Europea

 

Per a rebre el nostre butlletí pots donar-te d'ALTA en el següent enllaç

Si no desitges continuar rebent-lo, per favor envia un correu amb l'assumpte BAIXA a l'adreça apotecdgfondos@gva.es