BUTLLETÍ Nº 58 – FEBRER 2024

 

 

 

EN CLAU FEMENINA

 

 

 

ELS EFECTES DE LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA EN LES DONES

 

ESTUDI SOBRE L'IMPACTE DE LES DISPARITATS DE GÈNERE EN L'ACCÉS A UNA ENERGIA NETA I ACCESSIBLE

Este estudi, realitzat pel Centre Comú d'Investigació de la Comissió Europea en col·laboració amb el centre neerlandés d'experts en diversitat en la transició energètica 75inQ, posa en relleu la necessitat de reduir les bretxes de gènere en la transició energètica, analitza l'impacte de les disparitats de gènere en l'accés a una energia neta i assequible, i destaca la necessitat d'una acció immediata per a reduir la bretxa i fomentar la resiliència social. Així mateix, subratlla la importància de les polítiques inclusives per a garantir la participació i representació actives de les dones en la indústria energètica com a responsables d'innovació i presa de decisions.

Les conclusions de l'estudi subratllen la necessitat de comptar amb mètodes sòlids de recopilació i seguiment de dades per a avaluar l'èxit de les activitats de transició energètica que tinguen en compte la perspectiva de gènere. El reconeixement i correcció de les disparitats de gènere a mesura que canvia l'entorn energètic garantix una transició justa i establix les bases per a una societat europea empoderada, resistent i progressista.

|| Accés i descàrrega de l'estudi en l'enllaç ||

 

NOVES NORMES PER A COMBATRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

PROPOSTA DE DIRECTIVA DEL PARLAMENT I DEL CONSELL EUROPEU PER A COMBATRE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

El Parlament Europeu i el Consell han adoptat una proposta de Directiva per a combatre la violència contra les dones i la violència domèstica a partir de març de 2022, considerada com el primer instrument jurídic global a escala de la UE per a fer front a la violència contra les dones.

La Directiva tipifica com a delicte la violència física, així com la psicològica, econòmica i sexual contra les dones en tota la UE, tant en línia com fora d'ella. Les noves normes penalitzaran les formes més esteses de ciberviolència, el ciberassetjament, el ciberfustigament, la incitació a l'odi misogin i el "ciberflashing". Estes tipificacions ajudaran en particular a les víctimes d'estes formes de ciberviolència en els Estats membres que encara no penalitzaven estos actes. La nova Directiva també preveu mesures per a previndre tots els tipus de violència contra les dones, inclosa la violència domèstica, i establix noves normes per a la protecció, el suport i l'accés a la justícia de les víctimes, així com el respecte de la intimitat de les víctimes en els procediments judicials.

|| Més informació en l'enllaç ||

 

 

 

PLA RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA

  

 

 

 

CONVOCATÒRIES PLA DE RECUPERACIÓ GVANEXT

 

Ací podràs consultar les diferents convocatòries d'ajudes i licitacions de contractes que fins a l'actualitat s'han publicat per part de les Conselleries i de les entitats del seu sector públic instrumental que estan finançades per fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Hi ha tres categories: Convocatòries i licitacions que es troben actualment vigents (obertes), convocatòries i licitacions ja finalitzades (tancades), i convocatòries i licitacions que es publicaran pròximament.

·        Obertes https://presidencia.gva.es/es/web/gvanext/obertes

·        Tancades https://presidencia.gva.es/es/web/gvanext/tancades

·        Pròxima publicació https://presidencia.gva.es/es/web/gvanext/proximament






 

INFOMED

 

 

 

SEGONA CONVOCATÒRIA ECONOMIA BLAVA SOSTENIBLE. Fins a 10 abril 2024

 

“CAMINS UNIFICATS CAP A UNA ECONOMIA BLAVA CLIMÀTICAMENT NEUTRA, SOSTENIBLE I RESILIENT: PARTICIPACIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL, EL MÓN ACADÈMIC, LA POLÍTICA I LA INDÚSTRIA”

L'Associació per a l'Economia Blava Sostenible pretén impulsar la transformació necessària cap a una economia blava climàticament neutra, sostenible, productiva i competitiva per a 2030, creant i secundant al mateix temps les condicions per a un oceà sostenible per a la població en 2050.

L'Associació ha anunciat la seua segona convocatòria transnacional cofinançada “Camins unificats cap a una economia blava climàticament neutra, sostenible i resilient: participació de la societat civil, el món acadèmic, la política i la indústria”. L'objecte de la convocatòria és donar suport a projectes transnacionals d'investigació i innovació de 36 mesos de duració, que aborden un dels següents àmbits prioritaris: Bessons digitals de l'oceà a escala regional de subcuencas; Sectors de l'economia blava, desenvolupament d'infraestructures marines polivalents; Planificació i ordenació dels usos de la mar a nivell regional; Recursos biològics blaus. Els projectes podran presentar-se fins al 10 d'abril de 2024.

|| Més informació en l'enllaç ||

 

 

 

CONVOCATÒRIES

 

 

 

CONVOCATÒRIA ESCOLA BLAVA EUROPEA. Fins a 31 maig 2024

 

CONVOCATÒRIA DIRIGIDA A CENTRES EDUCATIUS PER A PORTAR L'OCEÀ A LES AULES

La convocatòria European Blue School està oberta a tots els centres educatius de la Unió Europea i als centres que col·laboren amb centres educatius de la Unió Europea. L'objectiu de les Escoles Blaves Europees és portar l'oceà a les aules mitjançant la comprensió i responsabilitat sobre l'oceà i el planeta, tant de l'alumnat com del professorat.

Qualsevol escola, pública o privada, costanera o d'interior, pot convertir-se en una Escola Blava Europea si realitza, està realitzant o planteja desenvolupar un projecte connectat amb l'oceà i dissenyat d'acord amb els criteris de les Escoles Blaves. Els criteris obligatoris són cinc: Desenvolupar un projecte amb activitats interrelacionades; Produir un resultat clar; Involucrar a tots els estudiants; Col·laborar amb un soci local; Comunicar els resultats del projecte. La convocatòria estarà oberta fins al 31 de maig de 2024.

|| Més informació i inscripció en l'enllaç ||

 

 

 

PREMIS ECOLÒGICS DE LA UE. Fins a 12 maig 2024

CONVOCATÒRIA PER A RECONÉIXER EL DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES PER A LA PRODUCCIÓ I CONSUM ECOLÒGIC

El Pla d'Acció per al Desenvolupament de la Producció Ecològica, va ser adoptat al març de 2021 per la Comissió Europea amb l'objectiu d'estimular la producció ecològica mitjançant l'augment de la demanda de productes ecològics, per a això es fa necessari fomentar una major conscienciació pública sobre les característiques i els beneficis de la producció ecològica. El Pla d'Acció inclou la convocatòria de premis anuals, sense contingut econòmic i organitzats pel Comité Europeu de les Regions, el Comité Econòmic i Social Europeu i les cooperatives agràries europees COPA-COGECA i IFOAM Organics Europe, per a reconéixer l'excel·lència en la cadena de valor ecològica.

Els premis ecològics de la UE consten de 8 premis, dividits en 7 categories, que reconeixen el desenvolupament de projectes excel·lents, innovadors, sostenibles i inspiradors per a la producció i el consum ecològic. Els projectes podran presentar-se a les següents categories: Millor agricultora ecològica (dona) i Millor agricultor ecològic (home); Millor regió orgànica; Millor ciutat orgànica; Millor biodistricte ecològic; Millor PIME de processament d'aliments orgànics; Millor minorista d'aliments orgànics; Millor restaurant/servici de menjar orgànic. La convocatòria estarà oberta des del 4 de març al 12 de maig de 2024.

|| Més informació sobre la convocatòria ací ||




 

CONVOCATÒRIA EENERGY. Fins a 15 abril 2024

 

PROGRAMA DEL MERCAT ÚNIC DE LA UE PER A AJUDAR A PIMES QUE MILLOREN LA SEUA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

El projecte EEnergy és finançat pel Programa del Mercat Únic de la UE, per a ajudar les pimes a definir un pla d'acció per a millorar la seua eficiencia. L'objectiu és ajudar a almenys 1800 PIME a identificar les seues necessitats d'eficiència energètica i definir un pla d'acció corresponent per a resoldre estes necessitats. Es proporcionarà un màxim de 9 milions EUR almenys a 900 pimes de tots els països participants, la qual cosa els permetrà augmentar la seua resiliència davant les fluctuacions dels preus de l'energia i les pertorbacions de la cadena de subministrament d'energia, al mateix temps que augmenten la seua sostenibilitat i reduïxen el seu impacte mediambiental. Este suport financer directe, realitzat a través d'inversions en solucions tecnològiques i accés a experts especialitzats en consultoria i millora de les capacitats, té com a objectiu portar a una millora del rendiment d'eficiència d'almenys un 5% per a les pimes participants. La convocatòria estarà oberta des del 2 de febrer fins al 15 d'abril de 2024.

|| Accés a la convocatòria en l'enllaç || || Accés a la web de EENergy ||

 

 

 

INICIATIVA JOVES AMBAIXADORS DE L'ENERGIA. Fins al 3 de març de 2024

 

REFORÇAR LA CONNEXIÓ ENTRE LA SETMANA EUROPEA DE L'ENERGIA SOSTENIBLE (EUSEW) I LA JOVENTUT

L'objectiu de la Iniciativa Joves Ambaixadors de l'Energia és reforçar la connexió entre la Setmana Europea de l'Energia Sostenible (EUSEW) i la joventut, fomentant el seu interés i participació en el sector de l'energia sostenible.

Joves Ambaixadors de l'Energia està format per 30 joves professionals de tota Europa, d'entre 18 i 34 anys, de diferents sectors (estudis, ocupació, compromís personal, etc.) que representaran a l'audiència jove en la EUSEW. Les persones seleccionades participaran en les activitats del Dia Europeu de l'Energia de la Joventut (EYED), des de l'11 al 13 de juny de 2024. Les despeses de viatge i allotjament estaran coberts per l'organització. La convocatòria per a presentar candidatures finalitzarà el 3 de març de 2025.

|| Més informació en l'enllaç || || Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2024 ||

 

 

 

PRÀCTIQUES EN L'OFICINA DEL DEFENSOR DEL POBLE EUROPEU

 

PRÀCTIQUES REMUNERADES PER A PERSONAL AMB TITUTULACIÓN UNIVERSITÀRIA O D'EDUCACIÓ SUPERIOR

Cada any, el Defensor del Poble Europeu oferix períodes de pràctiques remunerades d'un any a persones titulades universitàries o d'educació superior amb un gran interés en el projecte de la Unió Europea i, en particular, en la relació de les institucions de la UE i la seua administració amb la ciutadania. S'exigix a un alt nivell d'anglés.

Els períodes de pràctiques comencen l'1 de setembre de cada any i les persones becades podran ser destinades a Estrasburg o a Brussel·les, en funció de les necessitats de l'Oficina. Des de 2023, el Defensor del Poble aplica un programa d'acció positiva per als qui tinguen una discapacitat reconeguda.

|| Convocatòria de pràctiques obertes en l'enllaç ||

 

 

 

INFORMES I ESTADÍSTIQUES

 

 

 

NOVA EINA S3

 

NOVA EINA S3 ESTRATÈGIES D'ESPECIALITZACIÓ INTEL·LIGENT COP OBSERVATORY

S3CoP és una aplicació web que permet fer cerques complexes i visualitzar la informació regional creada per la DG REGIO. Esta eina oferix una visió general completa de les Estratègies d'Especialització Intel·ligent (S3) en tota la UE.

Les prioritats de S3 s'han identificat directament a partir dels documents de S3 de les regions i els estats membres i s'han implementat eines d'intel·ligència artificial (IA), inclosa la IA generativa i l'extracció i desambiguació d'entitats per a l'etiquetatge i la classificació automàtics de temes.

La Comunitat de Pràctica d'Especialització Intel·ligent (S3 CoP) és el node central d'orientació, creació de xarxes, suport i aprenentatge entre iguals en S3, que abasta el seu desenvolupament conceptual i la seua implementació. Proporciona als professionals un ampli conjunt de servicis estratègics, mitjançant la comprensió de les seues necessitats i el codisseny de solucions sobre qualsevol aspecte rellevant de S3. La CoP de S3 té com a objectiu arribar a totes les parts interessades en l'especialització intel·ligent i crea un espai per a aprendre i avançar junts.

|| Enllaç d'accés a la S3 Observatori CoP ací || || Informació Comunitat de Pràctica S3 ací ||

|| Informació sobre Estratègies d'Especialització (S3) ací ||

 

MOBILITAT INTERNACIONAL D'ARTISTES I PROFESSIONALS DE LA CULTURA

GUIA DE FINANÇAMENT PER A LA MOBILITAT INTERNACIONAL D'ARTISTES I PROFESSIONALS DE LA CULTURA. ESPANYA, EDICIÓ 2023

La Guia de finançament per a la mobilitat internacional d'artistes i professionals de la cultura, publicada per la xarxa On the Move amb el suport del Ministeri de Cultura, reunix i presenta informació sobre les organitzacions i programes que proporcionen suport financer a artistes i professionals de la cultura que desitgen finançar i participar en oportunitats de treball tant internacionals com d'Espanya.

Esta Guia identifica recursos locals, nacionals i internacionals, tant públics com privats, i inclou les oportunitats que s'oferixen amb regularitat, que són accessibles en línia, que conviden a presentar sol·licituds a través de convocatòries obertes i que cobrixen almenys una part de les despeses de viatge internacional.

|| Descàrrega la Guia en el següent enllaç ||

 

L'EVOLUCIÓ DE LA DESIGUALTAT D'OPORTUNITATS A LA UE

ABAST, EVOLUCIÓ I FONTS DE DESIGUALTAT D'OPORTUNITATS EN ELS INGRESSOS DELS PAÏSOS DE LA UE

Utilitzant estadístiques de 2005, 2011 i 2019 de la UE sobre ingressos i condicions de vida, este estudi documenta l'abast, l'evolució i les fonts de desigualtat d'oportunitats en els ingressos de 27 països de la UE, analitzant l'efecte de les circumstàncies individuals heretades, com el gènere, els antecedents familiars, els orígens estrangers i l'estat de salut, sobre els ingressos individuals a la UE.

L'anàlisi comparativa entre països revela que, en mitjana, aproximadament el 40% de la desigualtat salarial s'explica per circumstàncies individuals predeterminades, encara que amb diferències pronunciades entre països. En 2019, al voltant del 60% de la desigualtat salarial de la UE es va explicar per circumstàncies individuals. En comparació amb 2005, en 2019 la desigualtat en els ingressos de la UE va disminuir més del 50%.

|| Més informació i descàrrega de l'informe ací ||

 

 

FONS DE LA UE: GARANTIR EL RESPECTE DELS DRETS FONAMENTALS

ANÀLISI DE LES CONDICIONS DELS FONS DE LA UE EN LA PROTECCIÓ I PROMOCIÓ DELS DRETS

Tots els fons de la UE han de gastar-se de manera que es respecten els drets fonamentals. La UE, per a evitar que els fons es gasten de manera que soscaven o violen directament els drets fonamentals de les persones, va reforçar els requisits i les condicions per als fons en 2021.

El present informe analitza les condicions dels fons en la protecció i promoció dels drets en virtut de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE i la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. També analitza el paper de les institucions nacionals de drets humans, les institucions del Defensor del Poble i els òrgans d'igualtat en la rendició de comptes dels Estats membres quan no es respecten els drets fonamentals, i explora els reptes per a aplicar eficaçment les garanties dels drets fonamentals en l'RDC 21-27 a través de la participació dels agents de drets fonamentals, com a socis en el procés de finançament i les organitzacions de la societat civil que s'ocupen dels drets fonamentals en la programació, aplicació i seguiment dels fons de la UE a escala nacional i de la UE.

|| Més informació i accés a l'informe en l'enllaç ||

 

 

 

 

CERCADOR DE PROJECTES

 

 

 

BIODIVERSA+ (EUROPEAN BIODIVERSITY PARTNERSHIP)

 

ASSOCIACIÓ EUROPEA SOBRE LA BIODIVERSITAT PER A DONAR SUPORT A LA INVESTIGACIÓ D'EXCEL·LÈNCIA SOBRE BIODIVERSITAT

Biodiversa+, creada conjuntament per Biodeversa i la Comissió Europea, és l'associació europea cofinançada que dona suport a la investigació d'excel·lència sobre la biodiversitat amb un impacte en la política i la societat.

Biodiversa+ forma part de l'Estratègia Europea sobre la Biodiversitat per a 2030, l'objectiu de la qual és situar la biodiversitat d'Europa en la senda de la recuperació per a 2030. L'objectiu d'esta associació és connectar la ciència, la política i la pràctica per a aconseguir un canvi transformador. Actualment reunix 81 socis finançadors d'investigació i compromesos amb la política ambiental de 40 països europeus i associats per a treballar en 5 objectius principals: Planificar i donar suport a la investigació i la innovació en matèria de biodiversitat a través d'una estratègia compartida, convocatòries conjuntes anuals de projectes d'investigació i activitats de desenvolupament de capacitats; Establir una xarxa de sistemes harmonitzats per a millorar el seguiment de la biodiversitat i els servicis ecosistèmics en tota Europa; Contribuir al coneixement d'alt nivell per al desplegament de solucions basades en la naturalesa i la valoració de la biodiversitat en el sector privat; Garantir un suport eficaç basat en la ciència per a l'elaboració i aplicació de polítiques a Europa; Reforçar la pertinència i l'impacte de la investigació paneuropea sobre la biodiversitat en un context mundial.

|| Accés a la plataforma||

 

 

 

NOTÍCIES

 

 

 

FESTIVAL DE LA NOVA BAUHAUS EUROPEA 2024

 

LA SEGONA EDICIÓ DEL FESTIVAL ES REALITZARÀ DEL 9 AL 14 D'ABRIL A BRUSSEL·LES

Organitzat per la Comissió Europea en cooperació amb la Presidència belga del Consell de la Unió Europea, la segona edició del Festival de la Nova Bauhaus Europea 2024 es realitzarà del 9 al 14 d'abril de 2024 al Parc del Cincuentari i el Museu d'Art i Història de Brussel·les. El Festival és gratuït i d'assistència lliure a tothom. Les inscripcions están obertes des del 18 de febrer de 2024.

El Festival comptarà amb un programa divers que es desenvoluparà durant cinc dies en quatre itineraris d'activitats: Fòrum: una plataforma per al debat i l'intercanvi d'idees entorn de la Nova Bauhaus Europea; Fira: un laboratori i una exposició que destaca projectes i prototips que s'alineen i donen suport als valors fonamentals de la Nova Bauhaus Europea; Fest: una celebració que unix cultura, art i convivència, servint com un moment de celebració col·lectiva, honrant la llibertat d'expressió i abraçant idees i visions radicals, innovadores i disruptives; Esdeveniments satèl·lit: esdeveniments i iniciatives organitzats de manera independent a Brussel·les i fora d'ella, amb activitats bàsiques d'acord amb els valors de la Nova Bauhaus Europea.

|| Més informació en l'enllaç ||

 

 

 

PREMI CEB A LA COHESIÓ SOCIAL 2024

 

PREMI A PROJECTES QUE DESENVOLUPEN PROBLEMES SOCIALS I CONTRIBUÏSQUEN A LA COHESIÓ SOCIAL

El premi CEB (Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa) a la cohesió social es concedix a un projecte, en fase d'execució, que aborde problemes socials urgents i contribuïsca significativament a la cohesió social de manera innovadora i eficaç. El premi està dotat amb una quantia total de 55.000 EUR: al millor projecte li correspondran 45.000 EUR, i a cada accèssit 5.000 EUR. Els diners del guardó haurà d'utilitzar-se exclusivament per a l'aplicació o ampliació dels projectes guanyadors.

Podran presentar candidatures les persones físiques majors de 18 anys o les organitzacions dels països membres del CEB. No podran optar al Premi les iniciatives o projectes que hagen rebut o reben actualment finançament en forma de préstec o subvenció. Es donarà preferència als particulars, les microempreses i les organitzacions amb menys de 50 empleats. Les candidatures podran presentar-se fins al 18 de març de 2024.

|| Informació i accés a la convocatòria en l'enllaç ||

 

 

 

PROGRAMA DE TREBALL PER A 2024 EN MATÈRIA D'OCUPACIÓ I INNOVACIÓ SOCIAL

 

COMPROMÍS DE LA COMISSIÓ EUROPEA AMB LA CREACIÓ D'UNA UNIÓ EUROPEA SOCIALMENT INCLUSIVA

La Comissió Europea ha publicat el programa de treball per a 2024 del capítol d'Ocupació i Innovació Social (EaSI) del Fons Social Europeu Plus (FSE+). Este programa subratlla el compromís de la Comissió amb la creació d'una UE socialment inclusiva i destina 127 milions d'euros a promoure la inclusió social dins de la Unió Europea. El capítol d'Ocupació i Innovació Social, una part important del FSE+, es dedica a millorar les oportunitats d'ocupació, fomentar la inclusió social, lluitar contra la pobresa i millorar les condicions de treball en tota la UE.

Les Iniciatives clau del programa de treball per a 2024 són: Mercat d'inversió social i ecosistema de microfinances; Promoure la innovació social i la rendició de comptes sobre l'impacte;Transició justa cap a la neutralitat climàtica.

|| Més informació i accés al Programa de treball per a 2024 ací ||

 

 

 

NOVA VERSIÓ DE LA GUIA PRÀCTICA PER A COMUNICAR OIE'S 2021-2027

 

OPERACIONS CLAU I EMBLEMÀTIQUES PER A COMPTAR LA CONTRIBUCIÓ DE LA POLÍTICA DE COHESIÓ

L'RDC 2021/1060 del Parlament Europeu i del Consell, regulador, entre altres, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i del Fons Social Europeu Plus per al període de programació 2021-2027, establix entre les obligacions la de garantir, per part dels Estats membres, les autoritats de gestió i els beneficiaris, la comunicació i visibilitat de l'ajuda de la UE i introduïx les “operacions d'importància estratègica” amb l'objectiu de posar en relleu les operacions clau i emblemàtiques, i establir les bases perquè conten la història del programa i la contribució de la política de cohesió.

L'objectiu de la Guia Pràctica per a Comunicar Operacions d'Importància Estratègica 2021-2027 és inspirar als Estats membres, les autoritats de gestió i els beneficiaris a l'hora de comunicar operacions d'importància estratègica. Es tracta d'un seguiment dels debats i les preguntes plantejades al setembre de 2021 en el marc del Seminari Tècnic sobre Operacions d'Importància Estratègica i al desembre de 2021 en el marc del Grup d'Experts en Comunicació de Inform EU.

|| Més informació i descàrrega en l'enllaç ||

 

 

 

 

OPORTUNITATS D’OCUPACIÓ

 

 

 

EURODESK OPPORTUNITY FINDER

 

TROBA OPORTUNITATS D'APRENENTATGE, VOLUNTARIAT, PRÀCTIQUES, CONVOCATÒRIES I SUBVENCIONS A EUROPA

Eurodesk Opportunity Finder és la base de dades exclusiva de Eurodesk que reuneix una gran quantitat d'oportunitats disponibles actualment en tota Europa entorn de cinc categories: aprenentatge, voluntariat, pràctiques, convocatòries i subvencions.

A través d'aquest cercador podràs trobar programes i beques per a estudiar i aprendre a l'estranger o per a realitzar un projecte de voluntariat, així com pràctiques remunerades en institucions internacionals i de la UE, convocatòries obertes per a participar en consultes, premis i concursos, o subvencions de programes i fundacions que ofereixen finançament per a donar suport a projectes juvenils.

|| Consulta el cercador a través del següent enllaç ||

 

 

 

EUROPA – OPORTUNITATS DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

 

Imagen que contiene Escala de tiempo

Descripción generada automáticamente

ACCEDEIX A MULTITUD DE RECURSOS ÚTILS PER A LA FORMACIÓ I L'OCUPACIÓ A EUROPA

Des de Europe Direct Comunitat Valenciana s'ha presentat la nova guia d'Oportunitats de formació i ocupació, dividida en dues seccions amb gran informació útil sobre la formació i l'ocupació a Europa.

La secció de formació recopila instruments i portals útils per a la formació, beques i programes de mobilitat, oportunitats d'investigació, estudis de màsters i aprenentatge d'idiomes, entre altres. La d'ocupació reuneix informació sobre pràctiques, portals europeus de mobilitat professional, programes per a invertir en la joventut, carrera professional en les institucions de la UE i informació pràctica per a la teua mobilitat.

|| Descarrega la guia ací ||

 

 

 

EURES: EL PORTAL EUROPEU DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL

 

Interfaz de usuario gráfica, Texto, Aplicación

Descripción generada automáticamente

ELS DIVENDRES D'11.00 A 13.00 HORES XATEJA AMB UN CONSELLER EURES SOBRE EL MERCAT DE TREBALL A EUROPA

EURES és una xarxa de cooperació creada per a facilitar la lliure circulació de persones treballadores dins dels Estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega, que ajuda a les persones sol·licitants d'ocupació a trobar ocupació i als ocupadors a contractar personal procedent de tota Europa.

Ofereix els seus serveis a través del seu portal i de multitud de consellers que estan en contacte permanent amb persones sol·licitants d'ocupació i ocupadors de tota Europa, amb els quals pots comunicar-te mitjançant un xat en línia tots els divendres d'11.00 a 13.00 hores amb la finalitat d'aconseguir una comunicació més directa i immediata.

|| Accedeix al xat des del següent enllaç ||

 

 

 

BUTLLETÍ UDA – OCUPACIÓ, PRÀCTIQUES I VACANTS EN INSTITUCIONS DE LA UE

 

DESCOBREIX LES ÚLTIMES CONVOCATÒRIES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

La Unitat de Suport per al foment de la presència d'espanyols en les Institucions de la UE del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació ha posat en marxa l'aplicació web Professionals UE, en la qual, previ registre, es pot consultar un motor de cerca d'ofertes d'ocupació i pràctiques en les Institucions UE amb termini d'inscripció obert.

A més, després del registre es podrà rebre a través de correu electrònic i amb periodicitat setmanal, un resum de totes les vacants recentment incorporades al sistema i un Butlletí d'ofertes d'ocupació i pràctiques en Institucions de la UE, així com alertes personalitzades d'ofertes d'ocupació i pràctiques que s'adapten a les seues preferències.

|| Consulta el butlletí ||

 

 

 

OFERTES D'OCUPACIÓ EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

 

Imagen que contiene exterior, cerca, forrado, colorido

Descripción generada automáticamente

CONSULTA LES VACANTS CONVOCADES PER LES ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

La Unitat de Funcionaris Internacionals del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i de Cooperació desenvolupa una funció d'informació i assessorament sobre les organitzacions internacionals (OO.II.) i les possibilitats de treball que ofereixen, els seus procediments de selecció de personal i les vacants que convoquen.

A través de la seua pàgina web podràs consultar vacants convocades per OO.II. filtrant per diferents criteris, inscriure't per a rebre avisos de vacants ajustades al teu perfil o accedir al butlletí setmanal amb les últimes vacants convocades, així com trobar les oportunitats de pràctiques per a estudiants que ofereixen les diferents OO.II.

|| Pots accedir des del següent enllaç ||

 

 

EXPERTS NACIONALS DESTACATS (END)

 

BUTLLETÍ DE VACANTS D'EXPERTS NACIONALS DESTACATS EN LES INSTITUCIONS DE LA UE

La Unitat de presència d'espanyols en les Institucions UE elabora i publica un butlletí de periodicitat quinzenal amb la recopilació de les diferents ofertes de participació en programes d'experts nacionals en institucions de la Unió Europea.

|| Més informació el següent enllaç ||

 

SERVEI PÚBLIC D'OCUPACIÓ ESTATAL (SEPE)

RECOPILACIÓ DEL SEPE D´OFERTES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES CURRICULARS INTERNACIONALS

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) posa a la disposició de la ciutadania dues pàgines web amb tota la informació sobre ofertes d'ocupació, processos de selecció dels diferents països europeus i informació del Portal europeu de la mobilitat laboral de EURES.

Descobreix la pàgina web Ofertes d'ocupació destacades i informació per països, on pots conéixer les ofertes i convocatòries vigents, seleccionant el país que desitges en la llista adjunta. L'altra pàgina és Pràctiques i Aprenentatge internacionals, que desplega les diferents ofertes per a treballar en l'Administració de la Unió Europea i per a fer Pràctiques Internacionals.

 

 

ACTUACIÓ COFINANÇADA DEL MES

 

OFERTAS DE EMPLEO EN ORGANIZACIONES INTERNACIONALES

 

PROGRAMA FSE+ COMUNITAT VALENCIANA 2021-2027

 

ELS EQUIPS DE MEDIACIÓ SOCIAL ORGANITZEN ACCIONS NADALENQUES EN ELS GRUPS D'HABITATGE PÚBLIC DE LA GENERALITAT

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), gestiona 23 espais destinats a ajudar a persones residents de grups d'habitatge públic. Estos espais estan assistits per equips de mediació formats per personal tècnic d'integració, educació, treball social i conserges. Este servici, que en l'actualitat atén residents d'un total de 5.438 habitatges públics, és finançat a través del Programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027.

Durant el mes de desembre, el Servici de Mediació Social de la EVha va organitzar dos activitats per a les persones que van visitar els 23 espais gestionats per l'Entitat. Estes activitats pretenien posar en valor, com a element motivador per al veïnat i els equips de mediació, el treball realitzat i les millores identificades en cadascun dels grups en relació amb la gestió d'habitatges, comunitats i la convivència durant 2023. La primera activitat “assoliments compartits” va consistir a situar sobre un arbre de nadal algun assoliment aconseguit en relació amb la gestió del seu habitatge, comunitat veïnal o millora de la convivència al llarg de l'any. La segona activitat “Desitjos per a tothom” va consistir a animar a les persones residents a compartir els seus desitjos per a la millora de la comunitat en 2024.

|| Informació en l'enllaç||

 

GEOFONDOS GVA


PROGRAMA OPERATIU FEDER - FSE COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020

CONEIX EL MAPA DE PROJECTES COFINANÇATS PER LA UE A través DELS FONS FEDER I FSE EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Com a iniciativa per a disminuir la bretxa de comunicació existent entre la UE i la ciutadania i en ocasió de la celebració del Dia d'Europa, la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública, amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic Valencià, ha posat en marxa un portal web de geolocalització de projectes cofinançats per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE), desenvolupats durant el període de programació 2014-2020 en la Comunitat Valenciana.

El portal web permet visualitzar la ubicació de projectes certificats, juntament amb la seua descripció i la informació relativa a l'entitat beneficiària, el fons cofinançador, la data d'inici i de finalització, la inversió programada, el percentatge de cofinançament europeu i el departament de la Generalitat Valenciana que gestiona el fons, entre altres dades.

|| Més info en el següent enllaç ||

 

 

 

La nostra intenció és millorar cada butllletí informatiu amb les suggeriments que podeu enviar-nos a apotecdgfondos@gva.es

 

Aquest butlletí informatiu és una eina de treball i desenvolupament professional a la disposició de totes aquelles persones

interessades en la difusió de temes i iniciatives impulsades per la Unió Europea

 

Per a rebre el nostre butlletí pots donar-te d'ALTA en el següent enllaç

Si no desitges continuar rebent-lo, per favor envia un correu amb l'assumpte BAIXA a l'adreça apotecdgfondos@gva.es