BUTLLETÍ Nº 59 – MARÇ 2024

 

 

 

Per a rebre el nostre butlletí pots donar-te d'ALTA en el següent  enllaç

 

 

 

EN CLAU FEMENINA

 

 

 

XIQUETES I DONES EN EL DIGITAL

 

CONVOCATÒRIA PER A FOMENTAR I DONAR SUPORT A LA PARTICIPACIÓ FEMENINA EN LES TIC A EUROPA. Fins a 29 maig de 2024.

Les dones estan significativament infrarepresentades en les professions de les TIC, un dels sectors d'ús de més ràpid creixement. Segons Eurostat, de 2012 a 2022, el nombre d'especialistes en TIC a la UE va augmentar un 57,8%, no obstant això, les dones només representen al voltant d'1 de cada 5 persones graduades i especialistes en TIC a la UE. Malgrat la Declaració Ministerial de 2019 «Compromís amb les dones en l'àmbit digital», entre altres accions, eixa xifra s'ha mantingut estancada durant molts anys. Esta convocatòria se centra en augmentar la participació de les xiquetes i les dones en les TIC identificant els obstacles pertinents i proposant mesures pràctiques per a superar-los.

La convocatòria, amb un pressupost de 2.000.000 EUR, se centra en augmentar la participació de les xiquetes i dones en les TIC i té per objecte: Identificar els principals obstacles que enfronten les xiquetes i les dones a l'hora de triar vies educatives i professionals en l'àmbit de les TIC; Mostrar accions pràctiques, eficaces i viables per a impulsar la seua representació en el sector digital; i, Crear una xarxa d'experts i una comunitat de parts interessades, de manera que la Comissió es mantinga informada sobre les millors pràctiques eficaces per a fomentar i donar suport a la participació femenina en les TIC en tota Europa. El termini de presentació de propostes finalitza el 29 de maig de 2024.

|| Més informació en lenllaç || || Descàrrega convocatòria ací ||

 

IGUALTAT DE GÈNERE: ESPANYA 2023

INFORME DE LA XARXA EUROPEA D'EXPERTS JURÍDICS EN IGUALTAT DE GÈNERE I NO DISCRIMINACIÓ DE LA COMISSIÓ EUROPEA

L'Informe del país, igualtat de gènere: Espanya 2023, realitzat per la Xarxa europea d'experts jurídics en igualtat de gènere i no discriminació de la Comissió Europea, analitza les fonts legislatives, tant de l'Estat com les de les Comunitats Autònomes, així com les principals enquestes i informes en matèria d'igualtat de gènere. L'informe conté dades estadístiques relacionades amb huit temes: ocupació; salaris, ingressos i cohesió social; educació; salut; equilibri entre el treball i la família; ciència, tecnologia i societat de la informació; la delinqüència i la violència; i poder i presa de decisions.

En l'avaluació general, l'informe conclou que l'aplicació de les directives sobre discriminació de gènere a Espanya és satisfactòria. No obstant això, cal destacar que s'han presentat molt poques denúncies de discriminació per raó de sexe, en particular en l'àmbit de la discriminació salarial i en la promoció i l'accés al treball. Això suggerix que hi ha problemes amb la detecció i amb les denúncies de discriminació practicades dins de les empreses. De la mateixa manera, la Inspecció de Treball no sembla tindre un paper decisiu en la detecció, vigilància i sanció de comportaments discriminatoris, encara que en alguns casos la Inspecció de Treball ha iniciat procediments judicials de notable interés.

|| Descàrrega de l'informe ací ||

 

 

 

PLA RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA

  

 

 

 

 

CONVOCATÒRIES PLA DE RECUPERACIÓ GVANEXT

 

 

Ací podràs consultar les diferents convocatòries d'ajudes i licitacions de contractes que fins a l'actualitat s'han publicat per part de les Conselleries i de les entitats del seu sector públic instrumental que estan finançades per fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Hi ha tres categories: Convocatòries i licitacions que es troben actualment vigents (obertes), convocatòries i licitacions ja finalitzades (tancades), i convocatòries i licitacions que es publicaran pròximament.

·        Obertes https://presidencia.gva.es/es/web/gvanext/obertes

·        Tancades https://presidencia.gva.es/es/web/gvanext/tancades

·        Pròxima publicació https://presidencia.gva.es/es/web/gvanext/proximament

 

  

 

 

 

AVALUACIÓ INTERMÈDIA DEL MRR

 

LA COMISSIÓ EUROPEA PRESENTA L'AVALUACIÓ INTERMÈDIA DEL MECANISME DE RECUPERACIÓ I RESILIÈNCIA

La Comissió ha presentat l'avaluació intermèdia del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), l'instrument de recuperació de la UE que constituïx l'element central del pla NextGenerationEU, dotat amb 800.000 milions d'euros.

El MRR es va crear al febrer de 2021 amb el doble objectiu d'ajudar els Estats membres a recuperar-se de la pandèmia de COVID-19 i de reforçar la seua resiliència, fent que les economies i societats siguen més ecològiques, digitals i competitives. També ha sigut vital per a fer front a problemes urgents, com l'efecte en cadena de la guerra d'agressió de Rússia contra Ucraïna.

L'avaluació intermèdia posa en relleu l'ampli suport dels Estats membres i altres parts interessades al fet que el MRR es base en el rendiment. El pagament sobre la base dels avanços i els resultats aconseguits, en lloc de dependre dels costos incorreguts, aporta previsibilitat i responsabilitat tant als Estats membres com a la Comissió.

L'avaluació intermèdia també assenyala alguns aspectes que podrien millorar. És necessària una flexibilitat suficient en la formulació i execució dels plans de recuperació i resiliència per a garantir el manteniment del seu valor afegit i la seua fluida aplicació.

|| Més informació || || Resultats Espanya ||

 

 

 

 

 












 

INFOMED

 

 

 

FULL INFORMATIU DE WESTMED 2023

 

OBJECTIUS, PRIORITATS I PROJECTES DE L'ECONOMIA BLAVA EN LA ZONA DEL MEDITERRANI OCCIDENTAL

WestMED és una iniciativa que sorgix del diàleg entre països de la regió Mediterrània occidental que participen en el “Diàleg 5+5”: cinc Estats membres de la UE (França, Itàlia, Portugal, Espanya i Malta) i cinc països socis del sud (Algèria, Líbia, Mauritània, el Marroc i Tunísia) i que compta amb el suport de la Comissió Europea.

L'objectiu principal de la Iniciativa WestMED és promoure l'economia blava en la zona del Mediterrani Occidental, preservant al mateix temps els ecosistemes marins i contribuint a l'adaptació i mitigació del canvi climàtic. Els seus objectius estan d'acord amb els compromisos mundials per al desenvolupament sostenible i en les prioritats polítiques de la Comissió Europea per a 2019-2024, el Pacte Verd Europeu i el marc mediterrani Unió pel Mediterrani (UpM). El full informatiu de WestMED 2023, que enumera, entre altres assumptes, els objectius, prioritats, governança, històries, i nombre de projectes secundats ja està disponible per a la seua consulta.

|| Descàrrega del full informatiu en lenlaç || || Més informació sobre WestMED ací ||

 

 

 

CONVOCATÒRIES

 

 

 

PREMIS REGIOSTARS 2024. Fins a 31 maig 2024

 

CONVOCATÒRIA CONCURS DE LA DG REGIO PER A PROJECTES FINANÇATS PER LA UNIÓ EUROPEA

Convocatòria del concurs REGIOSTARS 2024, organitzat per la DG REGIO de la Comissió Europea, per a projectes finançats per la UE que demostren l'impacte i la inclusivitat del desenvolupament regional amb propostes de solucions a reptes comuns i major aprofitament d'oportunitats que servixen d'inspiració a les regions en aplicar la política regional de la UE.

Els premis s'atorguen a projectes inclosos una de les següents categories: UNA EUROPA COMPETITIVA I INTEL·LIGENT-Promoure la innovació i la resiliència econòmica; UNA EUROPA VERDA-La transició ecològica com a facilitadora del desenvolupament regional; UNA EUROPA CONNECTADA-Millorar la mobilitat i la connectivitat entre regions; UNA EUROPA SOCIAL I INCLUSIVA-Aconseguir una Europa més inclusiva aprofitant els talents regionals; UNA EUROPA MÉS PRÒXIMA A LA CIUTADANIA-Fomentar el desenvolupament sostenible de tota mena de territoris. Els projectes podran presentar-se fins al 31 de maig de 2024.

|| Accés a la convocatòria en l’enllaç ||

 

 

 

PREMIS CAPITAL EUROPEA DE LA INNOVACIÓ. Fins a 18 juny 2024

PREMIS PER A RECONÉIXER EL PAPER DE LES CIUTATS COM A CATALITZADORES DE L'ECOSISTEMA D'INNOVACIÓ LOCAL

Els Premis Capital Europea de la Innovació tenen com a objectiu reconéixer el paper de les ciutats com a catalitzadores de l'ecosistema d'innovació local i estimular noves activitats destinades a impulsar la innovació i concretament: realçar el perfil de les ciutats que hagen desenvolupat i aplicat polítiques innovadores; establit marcs que impulsen la innovació d'avantguarda; millorat l'atractiu de la ciutat per als inversors, la indústria, les empreses i els talents; contribuït a obrir connexions i reforçar vincles amb altres ciutats, promovent la reproducció de les millors pràctiques en l'àmbit de la innovació; millorat la participació dels ciutadans en el procés de presa de decisions; i donat suport a la resiliència de les ciutats.

Per a ser elegible, les ciutats candidates han d'estar situades en un dels Estats membres de la UE o països associats a Horitzó Europa. Per a la categoria Capital Europea de la Innovació la ciutat candidata ha de tindre una població mínima de 250.000 habitants. Les ciutats candidates a la categoria Ciutat Europea Innovadora Emergent han de tindre una població entre 50.000 i 249.999 habitants. El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 18 de juny de 2024.

|| Informació de la convocatòria ací ||




 

 

 

 

INTERREG SUDOE. Fins a 31 maig 2024

 

SEGONA CONVOCATÒRIA DE PROJECTES SUDOE DEL PROGRAMA DE COOPERACIÓ TRANSNACIONAL INTERREG SUDOE

El Programa Interreg Sudoe és un programa de cooperació transnacional entre els Estats d'Espanya, França, Portugal i Principat d'Andorra que compta amb el suport de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La segona convocatòria de projectes Sudoe, amb un pressupost de 53,7 milions d'euros, està oberta, fins al 31 de maig de 2024, a tots els objectius específics de les prioritats 1, 2 i 3: 1-Preservar el capital natural i reforçar l'adaptació al canvi climàtic SUDOE; 2-Promoure la cohesió social i l'equilibri territorial i demogràfic en el SUDOE mitjançant la innovació i la transformació dels sectors productius; 3-Promoure la cohesió social i l'equilibri territorial i demogràfic en el SUDOE a través de la innovació social, la valorització del patrimoni i els servicis.

|| Més informació || || Accés a la convocatòria ||

 

 

 

CONVOCATÒRIA PER A L'AVALUACIÓ DE PROJECTES D'INVESTIGACIÓ DE LA UE

 

CONVOCATÒRIA D'ESPECIALISTES EN L'APLICACIÓ DEL PORTAL DE FINANÇAMENT I LICITACIONS DE LA UE

Convocatòria per a seleccionar persones que assistisquen als servicis de la UE com a especialistes en l'aplicació del Portal de Finançament i Licitacions de la UE per al període 2021-2027, en particular: avaluació de les sol·licituds de finançament, incloses les licitacions; seguiment de projectes i contractes; dictàmens i assessorament sobre qüestions específiques.

La Comissió Europea selecciona a les candidatures amb els perfils més adequats per a cada avaluació. Es contracta persones expertes seleccionades per a tasques de curta duració, entre dos dies i dos setmanes, en alguns casos fins a 30 dies. Les jornades laborals no sempre són consecutives i poden estendre's al llarg de diversos mesos. La convocatòria està oberta de manera permanent durant tot el període del Marc Financer Plurianual (MFP) de la UE 2021-2027.

|| Més informació sobre la convocatòria ací ||

 

 

 

PREMIS CAPITAL VERDA EUROPEA I FULLA VERDA EUROPEA 2026. Fins a 30 abril 2024

 

NOVA EDICIÓ DEL CONCURS PER A DESIGNAR CAPITAL VERDA EUROPEA I FULLA VERDA EUROPEA 2026

El concurs Premis Capital Verda Europea i Fulla Verda Europea 2026 està obert, entre altres, a les següents ciutats sol·licitants: ciutats dels Estats membres, així com de tercers països que estiguen associats al programa LIFE en el moment del tancament de la present convocatòria; les ciutats dels països del EEE (Espai Econòmic Europeu) també poden participar en la convocatòria i guanyar els premis, però el premi en metàl·lic solo s'entregarà als països que estiguen associats al programa LIFE en el moment del tancament de la present convocatòria. Per a la Capital Verda Europea: ciutats candidates dels països esmentats anteriorment que tinguen més de 100.000 habitants. Per a la Fulla Verda Europea: ciutats candidates dels països enumerats anteriorment de 20.000 a menys de  10.000 habitants.

El Premi Capital Verda Europea està dotat de 600.000 EUR i el Premi Europeu de la Fulla Verda té una dotació de 200.000 EUR, per ciutat guanyadora. A més, obtindran, cadascuna, el títol de Capital Verda Europea 2025 i títol de Fulla Verda Europea 2025, respectivament.

|| Informació i accés a les bases de la convocatòria ací ||

 

 

 

SETMANA EUROPEA DE LA JOVENTUT. Del 12 al 19 abril 2024

 

DEBATS I DIÀLEGS AMB ELS RESPONSABLES POLÍTICS I INFORMACIÓ SOBRE OPORTUNITATS DE LA UE PER A LA JOVENTUT

La Setmana Europea de la Joventut és un esdeveniment que se celebra cada dos anys organitzat per la Comissió Europea per a celebrar i promoure el compromís, la participació i la ciutadania activa de la joventut d'Europa i fora d'ella. L'esdeveniment se celebrarà del 12 al 19 d'abril de 2024.

En unir-te podràs participar, entre altres, en l'organització d'activitats a Europa i fora d'ella; en debats sobre temes rellevants; podràs entaular diàlegs amb els responsables polítics, així com obtindre més informació sobre les oportunitats que oferix la UE, com Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat; o, inspirar-se en altres històries de joves.

|| Informació i inscripció en les activitats ací ||

 

 

 

INFORMES I ESTADÍSTIQUES

 

 

 

INFORME SOBRE LA POLÍTICA DE COHESIÓ

 

UN INFORME D'EXPERTS SOBRE LA POLÍTICA DE COHESIÓ PROPOSA MANERES DE MAXIMITZAR L'EFICÀCIA I L'IMPACTE DE LA POLÍTICA DE COHESIÓ EN EL FUTUR

El Grup independent d'experts sobre política de cohesió, creat per la comissió de Cohesió i Reformes de la Comissió Europea, ha estudiat maneres de garantir que la política de cohesió continue donant suport al creixement i la recuperació en totes les regions d'Europa, al mateix temps que contribuïx a la transició ecològica i digital i ajuda a les regions a adaptar-se als reptes demogràfics, industrials i geopolítics actuals.

L'informe s'estructura entorn de tres preguntes clau per a reflexionar sobre el futur de la política de cohesió més enllà de 2027: Per què la política de cohesió és crucial per al futur d'Europa?, Què fa la política de cohesió i què hauria de fer?, i, Com pot la política de cohesió complir millor la seua missió econòmica, social i territorial en el context de la transició ecològica i digital i del canvi demogràfic?

Les recomanacions del Grup en la política de cohesió són, entre altres, que les inversions s'han d'adaptar a cada regió, al desenvolupament i integració social per a previndre desigualtats, l'ús de les capacitats i potencial local per a desenvolupar el creixement inclusiu i sostenible, connectar les regions per a aprofitar les oportunitats i oferir una innovació més sostenible i resilient, la racionalització de procediments administratius amb la simplificació dels processos, i impulsar el desenvolupament sostenible i la competitivitat.

|| Més informació en l’enllaç || || Descàrrega l'informe ací ||

 

DEU NÚMEROS A TINDRE EN COMPTE EN 2024

PUBLICACIÓ DEL SERVICI D'ESTUDIS DEL PARLAMENT EUROPEU SOBRE QÜESTIONS CLAU DE DEBAT PÚBLIC I AGENDA POLÍTICA DE LA UE

L'octava edició de la publicació del Servici d'Estudis del Parlament Europeu (EPRS) va destinada a identificar i emmarcar algunes de les qüestions clau i els àmbits polítics que tenen el potencial d'ocupar un lloc destacat en el debat públic i en l'agenda política de la Unió Europea durant el present any. Els temes analitzats abasten, entre altres a la joventut i les eleccions europees, la falsa realitat i la desinformació en un any d'eleccions, el futur del sector automobilístic de la UE, el finançament de la recuperació i reconstrucció d'Ucraïna, l'enjudiciament dels principals delictes internacionals i la reparació de les víctimes de la guerra de Rússia contra Ucraïna, les repercussions de El Niño en la seguretat alimentària, les eleccions estatunidencs de 2024 i l'ascens de l'Índia.

|| Accedix a la publicació ací ||

 

ANÀLISI DE LES ACCIONS DE LA UE DIRIGIDES ALS PERÍODES DE PRÀCTIQUES PER A JOVES

VISIÓ GENERAL DE LES ACCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA EN MATÈRIA DE PERÍODE DE PRÀCTIQUES PER A JOVES

L'objectiu de l'anàlisi, basat en informació pública, material específic i treballs d'auditoria i aprovat pel Tribunal de Comptes Europeu, és proporcionar a les parts interessades i a la ciutadania, una visió general de les accions de la UE en matèria de períodes de pràctiques per a joves i identifica les principals oportunitats i reptes. Un període de pràctiques és un període limitat de pràctiques laborals que també proporciona un element formatiu. Pot ajudar les persones joves a facilitar la seua transició al món laboral permetent que els treballadors i les treballadores en pràctiques adquirisquen una valuosa experiència laboral en el lloc de treball.

Els períodes de pràctiques s'han convertit en els últims anys en un important punt d'entrada en el mercat laboral per a la joventut i, segons les enquestes de l'Eurobaròmetre, en 2023, més de dos terços dels enquestats van realitzar almenys un període de pràctiques abans de trobar una ocupació regular. S'estima que aproximadament 3,7 milions de joves realitzen un període de pràctiques cada any. La UE dona suport als períodes de pràctiques per als joves més desfavorits proporcionant fons per a pràctiques associades a polítiques actives del mercat laboral en els Estats membres, així mateix també facilita pràctiques transfrontereres a través dels seus programes gestionats directament.

|| Més informació i descàrrega de l'informe ací ||

 

 

 

 

 

CERCADOR DE PROJECTES

 

 

 

CERCADOR DE FINANÇAMENT RURAL

 

GUIA INTERACTIVA AMB LES OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT DE LA UNIÓ EUROPEA PER A LES ZONES RURALS

Amb l'objectiu de dotar, a les persones sol·licitants, dels coneixements i ferramentes necessàries per a abordar les necessitats locals, la Comissió Europea ha posat en marxa una nova guia interactiva en la qual s'arrepleguen totes les oportunitats de finançament disponibles a escala de la UE per a les zones rurals. Este recurs ajudarà, a qualsevol persona o entitat interessada, a identificar els fons i programes de la UE que poden fomentar el creixement sostenible i el benestar en les zones rurals.

El conjunt de ferramentes per al medi rural reunix oportunitats de finançament de 26 fons diferents de la UE, des de la política agrícola comuna fins als Fons de Cohesió, Horitzó Europa i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència. En solo uns pocs clics, els empresaris rurals i les autoritats locals poden trobar el millor finançament disponible per a ajudar-los a desenvolupar el seu projecte.

|| Accés al cercador ací || || Més informació en lenllaç ||

 

 

 

NOTÍCIES

 

 

 

PLATAFORMA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

ESPAI DE COL·LABORACIÓ CIUTADANA EN EL DEBAT SOBRE POLÍTIQUES DE LA UNIÓ EUROPEA

La Plataforma de participació ciutadana és un espai on la ciutadania pot col·laborar en el debat sobre les polítiques de la Unió Europea perquè les seues opinions puguen tindre's en compte en l'elaboració de les polítiques. La plataforma oferix una traducció en temps real en qualsevol de les 24 llengües oficials de la UE.

La participació es dividix en quatre fases: 1. Participació, on la ciutadania crea, comenta i vota les aportacions rebudes en la plataforma; 2. Deliberació, en esta fase les aportacions arriben als panells europeus dels ciutadans i informen el procés d'elaboració de polítiques europees; 3. Seguiment, on es fa un seguiment de les aportacions i els debats basat en informes periòdics; 4. Informació als ciutadans de les polítiques adoptades.

|| Accés a la plataforma en l’enllaç ||

 

 

 

PRESSUPOST ANUAL UE 2024

 

 

El pressupost anual de la Unió és l'instrument que establix i autoritza l'import total dels crèdits relacionats amb els ingressos i despeses considerades necessàries per a la Unió Europea i la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica per a cada any. El pressupost haurà d'atindre's, en el seu establiment i execució, als principis d'unitat, veracitat pressupostària, anualitat, equilibri, unitat de compte, universalitat, especialitat, bona gestió financera i transparència.

Per a 2024, els crèdits relacionats amb les despeses autoritzades en el pressupost aconseguixen un import total de 189 385 440 186 EUR en compromisos i 142 630 300 039 EUR en pagaments, la qual cosa suposa un índex de variació del 1,6% i del – 13,7%, respectivament, respecte al pressupost de 2023 (inclosos els pressupostos rectificatius).

|| Descàrrega del pressupost en l’enllaç ||

 

 

 

LA JOVENTUT EN LES ELECCIONS A LA UE

 

LES REGIONS I CIUTATS ES MOBILITZEN PER A IMPLICAR LA JOVENTUT EUROPEA EN LES ELECCIONS A LA UE

El Comité de les Regions (CDR) s'ha compromés a implicar activament la joventut en els processos polítics a través del programa Joves Polítics Electes (YEP), una xarxa de dirigents que no tenen més de 40 anys i tenen un mandat a nivell regional o local a la UE. Les persones joves tenen l'oportunitat de posar-se en contacte amb joves que es dediquen a la política a través de la Comunitat YEP, assistir a sessions de formació sobre temes de la UE i participar en activitats organitzades pel CDR, incloses sessions plenàries i reunions de comissions, reunions amb ponents, esdeveniments i seminaris, i activitats de comunicació.

La participació electoral en 2019 va aconseguir un 50,6% sense precedents a causa d'una major participació de la joventut. Les persones joves d'Europa demostren contínuament el seu desig de participar activament en les activitats democràtiques, i les regions i les ciutats exercixen un paper fonamental a l'hora de garantir que les polítiques de la UE donen resultats concrets a la ciutadania de la UE i, especialment, a les generacions joves, i a reforçar la legitimitat democràtica de la UE.

|| Informació en lenllaç ||

 

 

 

OFICINA EUROPEA DE IA

 

PAQUET D'INNOVACIÓ DE LA COMISSIÓ EUROPEA EN MATÈRIA D'INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Al gener de 2024, la Comissió Europea va posar en marxa un paquet d'innovació en matèria d'Intel·ligència Artificial (IA) per a fer costat a les empreses emergents i les pimes en el desenvolupament d'una IA que complisca els valors i normes de la UE.

LOficina Europea de IA es va crear com a centre de coneixements especialitzats en IA i constituïx la base d'un únic sistema europeu de governança de la IA.

La UE té per objecte garantir que la IA siga segura i fiable. A este efecte, la Lley de IA és el primer marc jurídic global sobre IA a tot el món, que garantix la salut, la seguretat i els drets fonamentals de les persones i proporciona seguretat jurídica a les empreses dels vint-i-set Estats membres.

|| Més informació i descàrrega en l’enllaç ||

|| Decisió Comissió Europea per la qual és crea l’Oficina Europea de IA ||

 

 

 

 

OPORTUNITATS D’OCUPACIÓ

 

 

 

EURODESK OPPORTUNITY FINDER

 

TROBA OPORTUNITATS D'APRENENTATGE, VOLUNTARIAT, PRÀCTIQUES, CONVOCATÒRIES I SUBVENCIONS A EUROPA

Eurodesk Opportunity Finder és la base de dades exclusiva de Eurodesk que reuneix una gran quantitat d'oportunitats disponibles actualment en tota Europa entorn de cinc categories: aprenentatge, voluntariat, pràctiques, convocatòries i subvencions.

A través d'aquest cercador podràs trobar programes i beques per a estudiar i aprendre a l'estranger o per a realitzar un projecte de voluntariat, així com pràctiques remunerades en institucions internacionals i de la UE, convocatòries obertes per a participar en consultes, premis i concursos, o subvencions de programes i fundacions que ofereixen finançament per a donar suport a projectes juvenils.

|| Consulta el cercador a través del següent enllaç ||

 

 

 

EUROPA – OPORTUNITATS DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

 

Imagen que contiene Escala de tiempo

Descripción generada automáticamente

ACCEDEIX A MULTITUD DE RECURSOS ÚTILS PER A LA FORMACIÓ I L'OCUPACIÓ A EUROPA

Des de Europe Direct Comunitat Valenciana s'ha presentat la nova guia d'Oportunitats de formació i ocupació, dividida en dues seccions amb gran informació útil sobre la formació i l'ocupació a Europa.

La secció de formació recopila instruments i portals útils per a la formació, beques i programes de mobilitat, oportunitats d'investigació, estudis de màsters i aprenentatge d'idiomes, entre altres. La d'ocupació reuneix informació sobre pràctiques, portals europeus de mobilitat professional, programes per a invertir en la joventut, carrera professional en les institucions de la UE i informació pràctica per a la teua mobilitat.

|| Descarrega la guia ací ||

 

 

 

EURES: EL PORTAL EUROPEU DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL

 

Interfaz de usuario gráfica, Texto, Aplicación

Descripción generada automáticamente

ELS DIVENDRES D'11.00 A 13.00 HORES XATEJA AMB UN CONSELLER EURES SOBRE EL MERCAT DE TREBALL A EUROPA

EURES és una xarxa de cooperació creada per a facilitar la lliure circulació de persones treballadores dins dels Estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega, que ajuda a les persones sol·licitants d'ocupació a trobar ocupació i als ocupadors a contractar personal procedent de tota Europa.

Ofereix els seus serveis a través del seu portal i de multitud de consellers que estan en contacte permanent amb persones sol·licitants d'ocupació i ocupadors de tota Europa, amb els quals pots comunicar-te mitjançant un xat en línia tots els divendres d'11.00 a 13.00 hores amb la finalitat d'aconseguir una comunicació més directa i immediata.

|| Accedeix al xat des del següent enllaç ||

 

 

 

BUTLLETÍ UDA – OCUPACIÓ, PRÀCTIQUES I VACANTS EN INSTITUCIONS DE LA UE

 

DESCOBREIX LES ÚLTIMES CONVOCATÒRIES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

La Unitat de Suport per al foment de la presència d'espanyols en les Institucions de la UE del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació ha posat en marxa l'aplicació web Professionals UE, en la qual, previ registre, es pot consultar un motor de cerca d'ofertes d'ocupació i pràctiques en les Institucions UE amb termini d'inscripció obert.

A més, després del registre es podrà rebre a través de correu electrònic i amb periodicitat setmanal, un resum de totes les vacants recentment incorporades al sistema i un Butlletí d'ofertes d'ocupació i pràctiques en Institucions de la UE, així com alertes personalitzades d'ofertes d'ocupació i pràctiques que s'adapten a les seues preferències.

|| Consulta el butlletí ||

 

 

 

OFERTES D'OCUPACIÓ EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

 

Imagen que contiene exterior, cerca, forrado, colorido

Descripción generada automáticamente

CONSULTA LES VACANTS CONVOCADES PER LES ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

La Unitat de Funcionaris Internacionals del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i de Cooperació desenvolupa una funció d'informació i assessorament sobre les organitzacions internacionals (OO.II.) i les possibilitats de treball que ofereixen, els seus procediments de selecció de personal i les vacants que convoquen.

A través de la seua pàgina web podràs consultar vacants convocades per OO.II. filtrant per diferents criteris, inscriure't per a rebre avisos de vacants ajustades al teu perfil o accedir al butlletí setmanal amb les últimes vacants convocades, així com trobar les oportunitats de pràctiques per a estudiants que ofereixen les diferents OO.II.

|| Pots accedir des del següent enllaç ||

 

 

EXPERTS NACIONALS DESTACATS (END)

 

BUTLLETÍ DE VACANTS D'EXPERTS NACIONALS DESTACATS EN LES INSTITUCIONS DE LA UE

La Unitat de presència d'espanyols en les Institucions UE elabora i publica un butlletí de periodicitat quinzenal amb la recopilació de les diferents ofertes de participació en programes d'experts nacionals en institucions de la Unió Europea.

|| Més informació el següent enllaç ||

 

SERVEI PÚBLIC D'OCUPACIÓ ESTATAL (SEPE)

RECOPILACIÓ DEL SEPE D´OFERTES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES CURRICULARS INTERNACIONALS

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) posa a la disposició de la ciutadania dues pàgines web amb tota la informació sobre ofertes d'ocupació, processos de selecció dels diferents països europeus i informació del Portal europeu de la mobilitat laboral de EURES.

Descobreix la pàgina web Ofertes d'ocupació destacades i informació per països, on pots conéixer les ofertes i convocatòries vigents, seleccionant el país que desitges en la llista adjunta. L'altra pàgina és Pràctiques i Aprenentatge internacionals, que desplega les diferents ofertes per a treballar en l'Administració de la Unió Europea i per a fer Pràctiques Internacionals.

 

 

ACTUACIÓ COFINANÇADA DEL MES

 

OFERTAS DE EMPLEO EN ORGANIZACIONES INTERNACIONALES

 

PROGRAMA FEDER COMUNITAT VALENCIANA 2021-2027

 

AGROALIMVAL: UN PROJECTE FEDER ORIENTAT A MILLORAR LA QUALITAT I LA SOSTENIBILITAT DELS PRODUCTES BÀSICS DEL SECTOR AGROALIMENTARI VALENCIÀ

El projecte AgroAlimVal, desenvolupat per l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i finançat per la Unió Europea a través del Programa FEDER Comunitat Valenciana 2021-2027, té com a objectiu desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures, saludables i sostenibles, econòmica, social i mediambientalment, per a rellançar la producció, transformació i comercialització dels productes del sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana: cítrics, fruiters, hortalisses, arròs i aliments d'origen animal. Els resultats seran de gran utilitat tant per al sector de producció primària vegetal i animal, com per a les empreses de transformació i comercialització.

|| Més informació en l’enllaç || || Video del projecte AgroAlimVal ||

 

GEOFONDOS GVA


PROGRAMA OPERATIU FEDER - FSE COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020

CONEIX EL MAPA DE PROJECTES COFINANÇATS PER LA UE A través DELS FONS FEDER I FSE EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Com a iniciativa per a disminuir la bretxa de comunicació existent entre la UE i la ciutadania i en ocasió de la celebració del Dia d'Europa, la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública, amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic Valencià, ha posat en marxa un portal web de geolocalització de projectes cofinançats per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE), desenvolupats durant el període de programació 2014-2020 en la Comunitat Valenciana.

El portal web permet visualitzar la ubicació de projectes certificats, juntament amb la seua descripció i la informació relativa a l'entitat beneficiària, el fons cofinançador, la data d'inici i de finalització, la inversió programada, el percentatge de cofinançament europeu i el departament de la Generalitat Valenciana que gestiona el fons, entre altres dades.

|| Més info en el següent enllaç ||

 

 

 

La nostra intenció és millorar cada butllletí informatiu amb les suggeriments que podeu enviar-nos a apotecdgfondos@gva.es

 

Aquest butlletí informatiu és una eina de treball i desenvolupament professional a la disposició de totes aquelles persones

interessades en la difusió de temes i iniciatives impulsades per la Unió Europea

 

Per a rebre el nostre butlletí pots donar-te d'ALTA en el següent enllaç

Si no desitges continuar rebent-lo, per favor envia un correu amb l'assumpte BAIXA a l'adreça apotecdgfondos@gva.es