Logo Generalitat


Parc Sagunt comença a comprar sòl per a l'ampliació a la fase II d'acord mutu amb els propietaris i propietàries de parcel·les

  • Aquest divendres s'ha signat davant de notari la compra de 26.000 metres quadrats de terreny per un import global superior als 490.000 euros
  • L'ampliació està motivada pel fet que Parc Sagunt I està venut ja en un percentatge superior al 93 %

(26/02/2021) - Aquest divendres s'ha signat davant de notari la compra de 26.000 metres quadrats de terreny per un import global superior als 490.000 euros
- L'ampliació està motivada pel fet que Parc Sagunt I està venut ja en un percentatge superior al 93 %Parc Sagunt ha començat a comprar sòl, d'acord mutu amb els propietaris i propietàries de les parcel·les, per a dur a terme l'ampliació dels seus terrenys i que la fase II siga una realitat.

Aquest divendres s'han signat davant de notari les primeres operacions de compra que permeten que el parc adquirisca una superfície aproximada de 26.000 metres quadrats, per un import global superior als 490.000 euros.

Aquestes adquisicions es produeixen en línia amb els acords adoptats pel consell d'administració del parc que, davant de la pràctica inexistència de parcel·les disponibles, ja que Parc Sagunt I està venut en un percentatge superior al 93 %, va autoritzar la compra de terrenys nous.

En aquest sentit, el consell d'administració ja havia fixat els preus màxims en funció del model d'aprofitament de cada sòl, amb l'objectiu de fomentar la compravenda de les parcel·les mitjançant acords privats amb els propietaris i amb la garantia d'un pagament immediat.

Així mateix, es permet expressament als venedors i venedores continuar utilitzant i explotant les parcel·les que ha adquirit Parc Sagunt fins que aquestes s'ocupen per a l'execució del nou desenvolupament del parc.

Prevista la compra de 5.600.000 metres quadrats

Per a dur a terme la fase II, Parc Sagunt té prevista la compra d'una superfície de 5.600.000 metres quadrats, la qual cosa permetrà disposar de sòl industrial abundant i de qualitat per a l'establiment d'empreses noves.

D'aquesta manera, es garanteix espai a totes aquelles empreses que es vulguen establir en la zona, ja que això suposa "un impacte directe en la creació d'ocupació i riquesa en el nostre territori", ha explicat la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament i presidenta del Consell d'Administració de Parc Sagunt, María José Mira.

"La fase II de Parc Sagunt és la millor mostra de l'èxit que ha tingut el projecte. Hem esgotat ja pràcticament tot el sòl industrial disponible de la fase I i continuem tenint peticions, per això estem dotant-nos de més sòl industrial", ha indicat Mira.

Segons la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, en 2016, Parc Sagunt era un projecte "paralitzat", amb unes infraestructures "deficients", unes comunicacions "insuficients" i unes obres d'urbanització "sense acabar".

"Ens vam encarregar de reprendre les negociacions i Parc Sagunt va passar a ser una prioritat en la nostra agenda de treball. El resultat d'aquest esforç el veiem ara reflectit", ha explicat María José Mira.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat