Logo Generalitat


L'Institut Valencià de Finances reedita la línia Préstecs participatius FEDER Coronavirus

  • L'ampliació d'aquest instrument financer, disponible fins al 31 d'octubre de 2021, és conseqüència de la pròrroga del marc temporal d'ajudes al qual s'acull

(19/07/2021) - L'ampliació d'aquest instrument financer, disponible fins al 31 d'octubre de 2021, és conseqüència de la pròrroga del marc temporal d'ajudes al qual s'acull
- Aquesta línia de finançament ofereix préstecs que tenen la consideració de fons propis per a l'empresa i permeten millorar la solvència i la qualificació creditícia del beneficiariEl 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) publica l'acord mitjançant el qual es modifiquen les normes reguladores i la convocatòria de la línia de Préstecs subordinats del Programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, entre les quals s'inclou, com a principal novetat, la reedició de l'instrument financer de Préstecs participatius IVF FEDER Coronavirus, englobat en aquesta línia.

Així, la línia de finançament Préstecs participatius IVF FEDER Coronavirus, amb un termini per a la presentació de sol·licituds que va concloure el 30 d'abril passat, queda novament oberta i es podrà sol·licitar fins al 31 d'octubre de 2021 o fins que s'esgoten els recursos disponibles. L'ampliació d'aquest producte financer és conseqüència de la pròrroga del marc temporal d'ajudes al qual s'acull.

El pressupost disponible de la línia de Préstecs subordinats en el qual s'engloben aquests préstecs participatius és de 8,4 milions.

Aquest producte financer és un instrument de quasi capital que, a efectes mercantils, forma part dels fons propis del beneficiari, per la qual cosa fa que millore la solvència de les empreses que han obtingut el finançament.

A més, incrementant la solvència es permet paral·lelament la millora de la qualificació creditícia del sol·licitant i es facilita així l'accés a altres instruments financers que poden ser atorgats per entitats privades o fons d'inversió.

L'IVF va posar en marxa per primera vegada aquesta línia de finançament el maig de 2020, amb l'objectiu de donar suport a les pimes valencianes amb necessitats de finançament com a conseqüència de la crisi generada per la COVID-19 i que, per la seua solvència, s'estaven trobant amb dificultats per a accedir a altres fonts de finançament.

Balanç Préstecs participatius Coronavirus

Des de la posada en marxa de la línia de Préstecs participatius IVF FEDER Coronavirus, l'Institut Valencià de Finances ha aprovat un total de 25 operacions de finançament adherides a aquest instrument financer, a les quals s'han concedit, en conjunt, més de 8,75 milions d'euros. L'import mitjà aprovat per a aquestes 25 operacions és de 350.000 euros.

A més, en l'actualitat hi ha 12 operacions més en fase d'estudi, el valor conjunt de les quals ascendeix a 4,5 milions.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat