Nota de premsa

L'Hospital General d'Alacant es converteix en la seu de l'Avaluació Clínica nacional (ECOE) de metges residents de Reumatologia

21/04/2018
L"Hospital General d"Alacant es converteix en la seu de l"Avaluació Clínica nacional (ECOE) de metges residents de Reumatologia

L'Hospital General Universitari d'Alacant ha sigut la seu on s'ha celebrat enguany la VIII Avaluació Clínica Objectiva Estructurada (ECOE) a metges residents de l'especialitat de Reumatologia.

Aquest tipus d'avaluació permet valorar les seues competències i detectar àrees de millora i, d'aquesta manera, reunir informació d'enorme utilitat no només per als avaluats, sinó "de manera especial per a les seues unitats docents", tal com ha explicat l'especialista en reumatologia i tutora de l'Hospital d'Alacant, la doctora Vega Jovaní.

Segons les dades obtingudes en l'edició de 2017, aportades pels organitzadors de la trobada, els doctors Antonio Naranjo i Javier del Toro, les principals àrees de millora són l'ecografia, l'exploració del pacient amb dolor vertebral, l'anàlisi de microcristalls al microscopi i la lectura crítica d'articles.

Així mateix, s'ha conclòs que els residents manegen de manera acceptable la patologia inflamatòria tant en el diagnòstic com en el tractament, l'anamnesi general i l'osteoporosi. En l'apartat de comunicació amb el pacient i tècnica d'artrocentesi, els residents han assolit un nivell molt bo, mentre que la interpretació de radiografies ha registrat un nivell acceptable.

En total, 51 residents de tercer i quart any, procedents de totes les unitats docents nacionals, s'han presentat enguany de manera voluntària per a la realització de la prova. Tots els assistents han destacat les excel·lents condicions de les quals s'ha pogut disposar a l'hospital per a la seua execució, tal com ha afirmat la cap de secció de Reumatologia de l'hospital alacantí, la doctora Paloma Vela, qui també ha volgut agrair la col·laboració de tot el personal i el suport de la gerència i la direcció.

Finalment, també s'ha organitzat, emmarcat en l'ECOE d'enguany, un curs sobre l'avaluació de les habilitats en l'anàlisi de microcristalls en líquid sinovial al microscopi òptic a càrrec del reumatòleg de l'Hospital d'Alacant, el doctor Mariano Andrés, un curs per a compartir idees i buscar solucions als reptes d'aquesta tècnica.

Curs de Tutors i Residents de la Societat Espanyola de Reumatologia

L'Avaluació Clínica Objectiva Estructurada ha coincidit, a més, amb la XVII edició del Curs de Tutors i Residents de la Societat Espanyola de Reumatologia (SER), que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la ciutat d'Alacant.

Es tracta d'una de les activitats formatives més reconegudes en l'àmbit sanitari. Un dels directors del curs, metge del Servei de Reumatologia de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid, el doctor Indalecio Monteagudo, ha assegurat que "aquest curs és un lloc de trobada dels tutors i residents on s'analitzen els problemes diaris que han d'abordar els dos perfils en el seu desenvolupament professional".

En aquesta edició s'han tractat temes com el professionalisme, la investigació durant la residència, el funcionament de la Comissió Nacional de l'Especialitat, i també s'han tractat aspectes pràctics com la relació amb el pacient i com aprendre a comunicar.

El curs ha conclòs amb una exposició d'un cas tancat del doctor resident en l'Hospital General d'Alacant, Salvador López i defensat per la doctora resident en l'Hospital Universitari i Policlínico La Fe, de València, Karla Arévalo.

Arxius relacionats