Programes Europeus

Els programes europeus són programes de Gestió Directa de la Unió Europea, que representen el 20% del pressupost de la UE per al període 2021-2027.

Consisteixen en una sèrie de línies de finançament de la pròpia Comissió Europea que subvencionen projectes d'interés per al conjunt de la Unió Europea, cobrint pràcticament tot tipus de temàtiques i sectors.

La Comissió Europea està al comandament de totes les etapes d'execució d'un programa, i exerceixen les tasques els serveis de la seua pròpia seu, les delegacions de la UE o les agències executives de la UE:

 •  Publicar les convocatòries de propostes
 •  Avaluar les propostes presentades
 • Signar els convenis de subvenció
 • Controlar l'execució dels projectes
 • Avaluar els resultats
 • Fer els pagaments

CARACTERÍSTIQUES:

 • Plurianualitat: la duració determinada de cada programa és superior a un any i sol coincidir amb el període establit en el pressupost de la Unió Europea. Cada programa proporciona calendaris semestrals/anuals de convocatòries, per la qual cosa el finançament està disponible de manera contínua.
 • Cooperació internacional: el consorci del programa ha d'estar format per socis de diferents països/regions comunitàries que, davant problemes de dimensió europea, treballen conjuntament en la cerca de resultats.
 • Transferibilitat de resultats: les accions i resultats obtinguts durant el projecte es puguen adaptar a altres territoris de la Unió Europea.
 • Els programes es defineixen per categories temàtiques: innovació, mercat únic, medi ambient, transport, ciutadania, Estat de Dret, migració, seguretat…
 • Punts d'informació en els Estats membres (Punts Nacionals de Contacte). La seua funció és mantindre a les parts interessades actualitzades i informades, així com ajudar-los en el procés de sol·licitud.

Pots trobar el llistat de tots els programes de finançament europeus ací. Les convocatòries obertes apareixen publicades en el Portal Funding and Tenders Opportunities de la Comissió Europea.

Acudeix al Portal Funding and Tenders Opportunities, cerca el programa que t'interessa i investiga totes les convocatòries que t'ofereixen.

Vídeos tutorials sobre com usar el Funding and Tenders Opportunities Portal 

Novetats

Oberta la 5ª convocatòria Interreg Euro-Med

El Programa Interreg Euro-Med ha obert la quinta convocatòria de projectes temàtics territorials estratègics. Els projectes hauran de dissenyar estratègies temàtiques territorials relacionades amb...

Premi Europeu de Dones Innovadores 2025

El Consell Europeu d'Innovació (EIC) i l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) han presentat l'edició 2025 del Premi Europeu per a Dones Innovadores. Esta iniciativa celebra els...

Resolució del procés de selecció per a l'Oficina Interact IV València

La Sotssecretaria de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública ha publicat en el DOGV la RESOLUCIÓ de 18 de juny de 2024, amb el resultat del procés de selecció per a la provisió...

Premis Europeus Ciutat Accessible 2025

El Premi Ciutat Accessible va ser creat per la Comissió Europea per a recompensar a les ciutats que prioritzen l'accessibilitat de les persones amb discapacitat. L'edició d'enguany és especialment...

631 projectes presentats en la primera convocatòria de Interreg NEXT MED

La primera convocatòria de propostes d'Interreg NEXT MED, que va tancar termini el 30 de maig de 2024, ha registrat una participació massiva amb un total de 631 projectes presentats. Estes...