T'interessa

Twitter

DIRECCIÓ GENERAL DE FONS EUROPEUS I SECTOR PÚBLIC

DIRECCIÓ GENERAL DE FONS EUROPEUS I SECTOR PÚBLIC

La Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic té competències en matèria de coordinació de finançament europeu, control i coordinació d'ajudes europees a la Generalitat, promoció del desenvolupament regional en el marc de polítiques regionals de la Unió Europea, fons europeus, així com la seua verificació i control, i coneixement, seguiment i control de la participació de la Generalitat i el seu Sector Públic Instrumental en projectes europeus.

Novetats

Ves enrere Comprendre la bretxa salarial de gènere: definició i causes

Comprendre la bretxa salarial de gènere: definició i causes

La diferència salarial entre hòmens i dones és la desigualtat entre els ingressos bruts mitjans per hora d'hòmens i dones. Es basa en els salaris pagats directament als empleats abans de deduir l'impost sobre la renda i les cotitzacions a la seguretat social. En els càlculs per a concretar esta xifra, només es tenen en compte les empreses de 10 o més empleats. Algunes de les raons de la disparitat salarial entre hòmens i dones són estructurals i estan relacionades amb les diferències en l'ocupació, el nivell d'educació i l'experiència laboral

La bretxa salarial diferix àmpliament a la UE d'uns països a uns altres, sent la més alta de 2021 la d'Estònia (20,5%), Àustria (18,8%), Alemanya (17,6%), Luxemburg per la seua part va aconseguir tancar la bretxa salarial entre hòmens i dones. Les xifres més baixes en 2021 es poden trobar a Romania (3,6%) Eslovènia (3,8%), Polònia (4,5%), Itàlia (5,0%). Espanya va obtindre un 8,9%. Una bretxa salarial de gènere més xicoteta en un país específic no significa necessàriament més igualtat de gènere. En alguns Estats membres, les bretxes salarials més baixes tendixen a estar vinculades a una menor participació de les dones en el mercat laboral. Les grans bretxes al seu torn tendixen a estar relacionades amb altes proporcions de dones en el treball a temps parcial o la seua concentració en un nombre restringit de professions.

Més informació en l'enllaç