T'interessa

DIRECCIÓ GENERAL DE FONS EUROPEUS I SECTOR PÚBLIC

DIRECCIÓ GENERAL DE FONS EUROPEUS I SECTOR PÚBLIC

La Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic té competències en matèria de coordinació de finançament europeu, control i coordinació d'ajudes europees a la Generalitat, promoció del desenvolupament regional en el marc de polítiques regionals de la Unió Europea, fons europeus, així com la seua verificació i control, i coneixement, seguiment i control de la participació de la Generalitat i el seu Sector Públic Instrumental en projectes europeus.

Novetats

Ves enrere Entra en vigor la Directiva de la UE sobre la lluita contra la violència de gènere

Entra en vigor la Directiva de la UE sobre la lluita contra la violència de gènere

El passat 13 de juny entrava en vigor la 1a normativa de la Unió Europea sobre la lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica. La Directiva (UE) 2024/1385 penalitza, tipificant-les com a delicte, unes certes formes de violència contra les dones, incloent-hi l'entorn en línia, i reforça l'accés de les víctimes a la justícia perquè els drets fonamentals d'igualtat de tracte i no discriminació entre dones i homes regne en tot el territori europeu.

Ara falta que els Estats membres, que tenen tres anys de termini per a transposar la Directiva a la seua legislació i polítiques nacionals, activen mesures sòlides de prevenció, protecció, accés a la justícia, suport, coordinació i cooperació entre les autoritats, perquè s'estima que la violència de gènere afecta a una de cada tres de les 228 milions de dones de la Unió Europea. Entre altres mesures, es prohibix la mutilació genital femenina, el matrimoni forçat, la difusió no consentida d'imatges íntimes o el ciberassetjament. Esta Directiva suposa una protecció a les dones i menors de la violència domèstica i de gènere sense precedents a través tant d'una legislació sòlida com de mesures pràctiques.

Pots accedir a tota la informació de la Directiva (UE) 2024/1385 ací.

Twitter