Informe sobre la Joventut a la UE 2024 - Fondos Europeos
DIRECCIÓ GENERAL DE FONS EUROPEUS I SECTOR PÚBLIC
La Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic té competències en matèria de coordinació de finançament europeu, control i coordinació d'ajudes europees a la Generalitat, promoció del desenvolupament regional en el marc de polítiques regionals de la Unió Europea, fons europeus, així com la seua verificació i control, i coneixement, seguiment i control de la participació de la Generalitat i el seu Sector Públic Instrumental en projectes europeus.
Ves enrere Informe sobre la Joventut a la UE 2024
Informe sobre la Joventut a la UE 2024
La Comissió Europea, a través de la seua Agència Executiva d'Educació i Cultura, ha publicat l'Informe sobre la Joventut 2024, una anàlisi integral que aborda els principals desafiaments i oportunitats que enfronten els jóvens a la Unió Europea. L'estudi examina aspectes interrelacionats com: La demografia, l'ocupació, l'educació, la inclusió social, la salut, la participació política i l'activisme mediambiental. Oferint una visió detallada del panorama juvenil actual. Esta interconnexió de factors planteja un escenari complex per als responsables de polítiques públiques, però també revela el dinamisme i la resiliència de la joventut europea.
Un de les troballes més destacades és l'alt nivell de compromís cívic entre els jóvens: més del 70% afirma haver votat en eleccions recents, i molts, expressen confiança en les institucions europees. A més, la participació en activitats organitzades, com el voluntariat, continua sent significativa, la qual cosa reforça el sentit de comunitat i contribuïx a combatre l'exclusió social. L'informe també subratlla la importància de programes com Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat en la promoció de la mobilitat i l'aprenentatge intercultural.
El document també posa el focus en temes clau com: La desocupació juvenil, la digitalització, la salut mental i la transició ecològica. Es destaca la necessitat d'enfortir les competències digitals i ecològiques, així com de garantir una educació inclusiva i de qualitat. En conjunt, l'informe oferix una ferramenta valuosa per a orientar polítiques que responguen a les necessitats reals dels jóvens europeus i promoguen la seua plena participació en la societat.
Més informació en l'enllaç