Novetats

« Ves enrere

6a reunió del Fòrum Europeu de Migracions

6a reunió del Fòrum Europeu de Migracions

La Comissió Europea i el Comité Econòmic i Social Europeu (EESC) obrin la convocatòria de manifestacions d'interés per a participar en la 6a reunió del Fòrum Europeu de Migracions, que tindrà lloc virtualment a través de la plataforma web Swapcard del 27 al 28 d'octubre de 2021.

El Fòrum Europeu de Migració és una plataforma per al diàleg entre la societat civil i les institucions europees sobre temes relacionats amb la migració, l'asil i la integració dels immigrants.

La pandèmia ha demostrat la contribució essencial dels treballadors migrants a la nostra vida diària en sectors clau de l'economia de la UE. El mateix cal esperar de la recuperació de la UE després de la pandèmia. Enguany, el fòrum se centrarà en el paper indispensable i el valor dels migrants que treballen en sectors que han sigut fonamentals en la lluita contra la pandèmia i la contribució de la qual a la recuperació econòmica sense problemes serà fonamental. Sota aquest tema general, es discutiran aspectes més específics, per exemple, com la pandèmia ha impactat les vides i els drets dels migrants; com tancar la bretxa digital i el desavantatge digital dels migrants; bones pràctiques i iniciatives que fomenten l'accés a l'educació dels xiquets migrants; vies legals segures per als qui necessiten protecció internacional i com maximitzar la seua integració en les societats d'acolliment.

A més, es debatrà sobre el Nou Pacte de la Comissió sobre Migració i Asil i les diferents iniciatives legislatives i no legislatives que s'han presentat recentment, inclòs el nou Pla d'acció sobre integració i inclusió 2021-2027.

Més informació i el formulari de sol·licitud en línia estan disponibles en el lloc web del Fòrum de l'EESC i en la secció Notícies del lloc web de la DG Migració i Assumptes Interns de la Comissió Europea.

La data límit per a les sol·licituds és el 20 d'agost de 2021.