Multimedia

Jornada Economia Blava

Jornada Economia Blava

Economia blava

Economia blava

ECONOMIA BLAVA

L'Economia Blava engloba totes les activitats econòmiques desenvolupades en l'entorn marí o que utilitzen els seus recursos: pesca, aqüicultura, mineria, construcció naval, turisme, energies renovables, transport marítim, dessalació, equipament i uns altres, a través de sectors tant tradicionals com innovadors, sobre els quals la Comissió Europea ha dirigit el seu focus.
 
Aquesta economia marina es caracteritza per salvaguardar la diversitat i protegir el patrimoni mediambiental marí i costaner convertint-lo en un ecosistema sa i resilient. La major conscienciació mediambiental augmenta la necessitat de protegir la fragilitat de l'ecosistema marí i l'establiment de noves formes d'obtenció d'aliments i energia que asseguren la seua sostenibilitat.
 
La Comunitat Valenciana, amb 518 quilòmetres de costa, reuneix les condicions idònies per a fer de l'economia blava un generador de desenvolupament avançat sostenible i una oportunitat factible i innovadora de generar ocupació i noves activitats econòmiques.

L'"Estudi sobre l'Economia Blava en la Comunitat Valenciana: Situació, potencialitats i definició de bases per al seu foment", realitzat per l'Institut *Imedes a instàncies de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, defineix el marc estratègic i les polítiques públiques de caràcter transversal i sectorial necessàries per al desenvolupament de l'economia blava i afrontar els reptes que es plantegen a diversos nivells, des de la regulació, la capacitació o la innovació, a la conscienciació mediambiental.

Accés a documents

 

Altres documents d'interés

 

¿Qué es l'Economia Blava?

  [Vore video]

Jornada Economia Blava

  [Vore videos i Galeria fotogràfica]

 

FORMACIÓ ONLINE

"Curs online d'Economia Blava" de la Direcció General de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, en col·laboració amb la plataforma SAPS de la GVA. Aquesta plataforma de eFormación de la Generalitat Valenciana és gratuïta i està oberta a tot el públic.
 
L'objectiu del curs és afavorir la capacitació dels ciutadans enfront dels nous escenaris de transformació econòmica i, en aquest cas, introduir als alumnes en el coneixement de les noves possibilitats econòmiques desenvolupades en l'entorn marí o que utilitzen els seus recursos.
 
El curs té un caràcter d'introductori amb una duració de 10 hores i, des de la seua posada en marxa al març de 2019, ja s'han realitzat nombroses edicions amb gran èxit d'assistència.

 

 

JORNADES

Webinar: BLUE Open Innovation en el Mediterráneo

Divendres 9 d'abril

 

"Situació i potencialitats de l'Economia Blava en la Comunitat Valenciana".

 
Dimarts, 6 de Novembre de 2018. 09.30-13.30 h. Sala Gregori Maians. Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim)
 
Objectius:
Analitzar la situació de l'Economia Blava en la Comunitat Valenciana
Reflexionar sobre la capacitat de l'economia blava per a generar activitat econòmica i llocs de treball
Analitzar les tendències que marcaran l'evolució de la mateixa en els pròxims anys
Presentar les principals conclusions de l'estudi "Economia blava en la Comunitat Valenciana: Situació, potencialitats i definició de bases per al seu foment".
 

Ponencies i continguts multimedia de la Jornada