Multimedia

Jornada Economia Blava

Jornada Economia Blava

Energia Sostenible

Energia Sostenible

ENERGÍA SOSTENIBLE

L'energia té una doble condició dins de l'estructura econòmica valenciana. D'una banda, per ella mateixa constitueix un sector estratègic i, per un altre, és un àmbit d'intervenció de caràcter transversal, que afecta la resta de sectors. Dins del context europeu, la dependència de les importacions en matèria energètica ha augmentat en les dues últimes dècades i es preveu que augmentarà de manera significativa en els pròxims anys, en alguns casos, com per exemple el gas i el petroli, per damunt del 80%.

 
En el cas de l'economia valenciana, aquesta qüestió afecta sobretot als sectors industrials que són en general grans consumidors energètics. Un cas especial el representa la indústria ceràmica.
 
En aquest context de preocupació per l'augment del consum energètic, la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de l'UJI orienta la seua labor a l'estudi de l'ús de l'energia en el sector industrial valencià.
 
Les referències d'aquest apartat formen part dels continguts de la Xarxa de Càtedres de Transformació del Model Econòmic, juntament amb altres informacions d'interés que han pogut afegir-se.