Multimedia

Jornada Economia Blava

Jornada Economia Blava

Innovacions financeres

Innovacions financeres

INNOVACIONS FINANCERES

El teixit empresarial de la Comunitat Valenciana, amb taxes semblants a la mitjana nacional i europea, presenta una estructura caracteritzada per un elevat percentatge de micro empresa i autoocupació. El major risc financer i les dificultats que troben per a obtindre finançament aquest tipus de negocis en l'actualitat, condueix a l'exploració de noves oportunitats en el marc de la implementació de les noves tecnologies al sector bancari i financer, dins d'un context general de digitalització de l'economia.
 
Aquest interés es troba d'acord amb la tercera línia estratègica del Pla d'Acció de "Promoure la inversió productiva i sostenible i la millora del finançament empresarial" i en particular la iniciativa enquadrada entre els seus objectius de "Impulsar nous instruments de Finançament Públic i Privat". Per tant, des de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, es va decidir encarregar a un expert en la matèria una anàlisi sobre aquests nous instruments financers i quines noves vies d'accés al finançament empresarial poden oferir a l'economia valenciana.

Des de l'enfocament teòric i les experiències pràctiques en aquest àmbit, l'estudi "Innovacions monetàries i financeres per a la PIME valenciana", realitzat per l'economista Enric Montesa, proporciona informació sobre les innovacions que estan tenint lloc en l'àmbit monetari i financer de les PIME, ja siga des de la perspectiva de les monedes complementàries o mitjançant les innovacions tecnològiques FinTech.
 
Per a facilitar la difusió d'aquesta mena d'estudi, es va elaborar una guia de caràcter divulgatiu on s'inclou un glossari de termes sobre aquesta temàtica.

 

         

(punxa sobre la imatge per a accedir al document)

 

Innovacions Monetàries i finançeres. Informe preliminar.

 

"Curs online d'Innovacions Monetàries i financeres" de la Direcció General de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, en col·laboració amb la plataforma SAPS de la GVA
 
Aquesta plataforma de eFormación de la Generalitat Valenciana és gratuïta i està oberta a tot el públic.
 
La finalitat del curs és donar a conéixer les innovacions monetàries i financeres, en un context general de digitalització de l'economia, amb especial atenció a les noves oportunitats de finançament alternatiu per a la petita empresa. Es pretén també despertar l'interés de l'alumnat en les innovacions desenvolupades per les empreses FinTech i les tecnologies basades en el blockchain i les criptomonedas. El curs ha sigut elaborat a partir de l'informe Innovacions monetàries i financeres per a la PIME valenciana d'Enric Montesa i compta amb la participació de l'autor mitjançant enregistraments audiovisuals.
 
La duració del curs és de 20 hores i, des de la seua primera edició novembre de 2019, ha resultat de gran interés per a l'alumnat.