BUTLLETÍ Nº 38 – JUNY 2022

xTixMí

 

 

 

EN CLAU FEMENINA

 

 

 

EIGE: IGUALTAT DE GÈNERE I CREIXEMENT ECONÒMIC

 

REUNIONS DE TREBALL SOBRE IGUALTAT DE GÈNERE CELEBRADES A ESPANYA

En les reunions de treball celebrades a Espanya el passat 7 de juny, entre l'Institut Europeu d'Igualtat de Gènere (EIGE), Departaments Ministerials i Organismes d'Igualtat de les CCAA, s'ha posat de manifest que la millora de la igualtat de gènere és una de les claus per a millorar l'economia d'un país.

A més de les reunions d'alt nivell, la delegació d'EIGE va assistir a reunions sobre violència, estratègia d'atenció i transversalitat, i va col·laborar en la impartició d'una sessió de formació per a les Unitats d'Igualtat dels Ministeris de cara a la Presidència espanyola de la UE en el segon semestre de 2023.

|| Més informació ací ||

 

 

 

ESDEVENIMENT DONES EN CONFLICTE

 

ESDEVENIMENT COORGANITZAT PEL CONSELL EUROPEU I CELEBRAT EL 9 DE JUNY A BRUSSEL·LES

El 9 de juny de 2022 es va celebrar a Brussel·les l'esdeveniment “Dones en conflicte”, coorganitzat pel Consell Europeu, ONU Dones, Iniciativa Nadia i Fundació Dr. Denis Mukwege.

L'esdeveniment va comptar amb poderosos testimoniatges de dones supervivents, solucions pràctiques presentades per activistes per la pau i un fort suport dels líders mundials. En l'acte, així mateix, es va posar de manifest la urgent necessitat de garantir els drets de les dones i les xiquetes i la seua plena participació en la configuració de la pau i la reconciliació. En l'esdeveniment van participar la Primera Dama d'Ucraïna, Olena Zelenska, i Nadia Mureu, Premi Nobel de la Pau.

|| Descobrisca el vídeo ací ||

 

 

 

GEAR

 

EINA PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE EN L'ACADÈMIA I LA INVESTIGACIÓ (GEAR)

L'Institut Europeu d'Igualtat de Gènere (EIGE) ha llançat una eina millorada per a la Igualtat de Gènere en l'Acadèmia i la Investigació (GEAR), que ofereix un assessorament més adaptat a les organitzacions d'investigació i innovació.

L'eina GEAR, creada en col·laboració amb la DG d'Investigació i Innovació de la Comissió Europea, brinda orientació per a crear plans d'igualtat de gènere que permeten superar l'origen d'aquests problemes mitjançant el canvi institucional. L'eina impulsa aquest canvi proporcionant programes i projectes reeixits i destacant els factors que condueixen al progrés de la igualtat de gènere en la investigació i la innovació.

|| Més info ací ||

 

 

 

INFOMED

 

 

 

PROGRAMA EURO-MED 2021-2027

 

JA S'HA PUBLICAT EL PROGRAMA DE COOPERACIÓ TRANSNACIONAL INTERREG EUROMEDITERRANI 2021-2027

La Comissió Europea ha aprovat oficialment el Programa de Cooperació Transnacional Interreg Euromediterrani (Euro-MED) per al període 2021-2027, que reuneix un total de 69 regions de 14 països de la ribera nord del Mediterrani (entre les quals es troba la Comunitat Valenciana) amb l'objectiu de fer realitat la transició verda del Mediterrani.

Concretament, el Programa cofinançarà i donarà suport al desenvolupament i l'execució de projectes de cooperació per a reforçar l'economia sostenible i innovadora, protegir, restaurar i millorar el patrimoni natural, promoure les zones verdes i reforçar el turisme sostenible.

|| Tota la info ací ||

 

 

 

CONVOCATÒRIES

 

 

 

PREMI CIUTAT ACCESSIBLE 2023: Fi termini 8 setembre 2022

 

OBERTA CONVOCATÒRIA CIUTATS MÉS ACCESSIBLES A les PERSONES AMB DISCAPACITAT

La Comissió Europea, en col·laboració amb el Fòrum Europeu de la Discapacitat, ha llançat el Premi Ciutat Accessible 2023. El premi reconeix a les ciutats que han fet esforços significatius per a ser més accessibles a les persones amb discapacitat i tenen plans per a continuar millorant.

El concurs està obert a ciutats de la UE de més de 50.000 habitants. La ciutat guanyadora rebrà un premi econòmic de 150.000 euros, el segon i tercer lloc rebran 120.000 i 80.000 euros respectivament.

|| Més info ací ||

 

 

 

XIII PREMI SOCIETAT CIVIL 2022: JOVENTUT I UCRAÏNA: Fi termini 31 juliol 2022

 

CONVOCATÒRIA PER A LA CREACIÓ I PROMOCIÓ DELS VALORS COMUNS QUE REFORCEN LA INTEGRACIÓ EUROPEA

El Comité Econòmic i Social Europeu (CESE) convoca la XIII edició del Premi Societat Civil 2022. L'objectiu del premi és donar a conéixer la destacada contribució de la societat civil a la creació d'una identitat i una ciutadania europees i a la promoció dels valors comuns que reforcen la integració europea.

Els premis d'aquesta edició s'estructuren en dues categories: la capacitació de la joventut i la societat civil europea per a Ucraïna, amb una dotació total de 60 000 euros a un màxim de sis guanyadors, tres per categoria. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc durant el ple del CESE a Brussel·les els dies 14 i 15 de desembre de 2022.

|| Tota la informació en el següent enllaç ||

 

 

 

DESAFIAMENTS EIC PATHFINDER 2022: Fi termini 19 octubre 2022

 

LLANÇAMENT D'UNA NOVA CONVOCATÒRIA PER Al DESENVOLUPAMENT DE TECNOLOGIES EN LA SEUA FASE INICIAL

El Consell Europeu de la Innovació (EIC) obri la convocatòria Desafiaments Pathfinder 2022. Amb el seu programa, el EIC dona suport a l'exploració de noves idees tecnològiques. El repte va dirigit a científics, investigadors, empreses i PIMEs d'alta tecnología que, a través d'una col·laboració interdisciplinària, donen suport als avanços tecnològics.

Les subvencions, de fins a 3 o 4 milions d'euros, donen suport al desenvolupament de futures tecnologies en la seua fase inicial. La convocatoria aborda els següents projectes: Gestió i valorització del diòxid de carboni i el nitrogen; Emmagatzematge d'energia a mitjà i llarg termini i integrat en els sistemes; Cardiogenómica; Cap a la continuïtat de l'assistència sanitària: tecnologies per a donar suport a un canvi radical de l'assistència sanitària episòdica a la contínua; Enfocaments alternatius al processament de la informació, la comunicació i la detecció quàntiques.

|| Accés a la convocatòria ací || 

 

 

 

ESTRATÈGIA EUROPEA PER A LES UNIVERSITATS: Fi termini 6 octubre 2022

 

PUBLICADES DUES NOVES CONVOCATÒRIES EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ 2021-2027

Aquesta convocatòria té com a objectiu explorar els instruments de cooperació transnacional per a continuar desenvolupant un ensenyament superior europea que compartisca valors que potencien l'educació superior, mitjançant la construcció de ponts que permeten una cooperació eficaç per al futur d'Europa en matèria d'ensenyament superior.

La convocatoria dotada amb un milió d'euros per a cada tema, es llança d'acord amb el Programa de Treball Erasmus+ 2022. Els projectes que es presenten hauran d'abordar un dels temes proposats: 1.- Etiqueta de titulació europea conjunta, l'objectiu de la qual és fomentar i facilitar a les institucions d'educació superior a impartir programes i titulacions conjuntes; 2.- Instruments de cooperació institucionalitzada de la UE per a explorar la viabilitat d'un possible estatut jurídic europeu per a les aliances d'institucions d'ensenyament superior, per exemple, les "Universitats Europees”.

|| Accedeix a la convocatòria en l'enllaç ||

 

 

 

INTERREG EURO-MED: Fi termini 27 octubre 2022

 

JA S'HA LLANÇAT LA SEGONA CONVOCATÒRIA DE PROJECTES TEMÀTICS Al MEDITERRANI

El passat 27 de juny de 2022 el programa Interreg Euro-Med va llançar la segona convocatòria de projectes temàtics centrats en les prioritats del Programa "Un Mediterrani més intel·ligent i ecològic" i els seus objectius específics relacionats.

La convocatòria contempla 3 tipus de projectes: d'estudi, de prova i de transferència. Pròximament es duran a terme una sèrie de reunions tècniques amb l'objectiu de fer costat als sol·licitants en l'elaboració de la seua proposta de projecte. Destaquem: Creació de la seua associació i marc lògic (7 de juliol); Elaboració del seu pla de treball i de les activitats obligatòries (8 de setembre) i Elaboració del seu pressupost / Elegibilitat de les despeses (22 de setembre).

|| Més informació ací ||

 

 

 

INFORMES Y ESTADÍSTIQUES

 

 

 

INFORME RENDIMENT SOBRE EL PRESSUPOST UE 2021

 

EL PRESSUPOST UE 2021 VA EXERCIR UN PAPER FONAMENTAL EN LA RESPOSTA A LA PANDÈMIA

L'informe de rendiment sobre el pressupost de la UE per a 2021 mostra que els fons de la UE van continuar exercint un paper fonamental en la resposta de la UE a la pandèmia del coronavirus. Destaquen, entre els projectes més importants, el finançament a la introducció del certificat COVID-19 digital, la compra de material sanitari, la prestació d'assistència al personal mèdic i de suport operatiu a les capacitats mòbils de resposta mèdica i l'adquisició de vacunes per als països de renda més baixa.

La Comissió va mostrar una gran flexibilitat en la gestió del pressupost per a fer front als reptes que s'han anat presentant i va impulsar l'instrument temporal NextGenerationEU per a la recuperació econòmica i social. Així mateix, el 34,6% del pressupost de la UE NextGenerationEU combinats es va destinar a la lluita contra el canvi climàtic. Al mateix temps s'ha garantit la protecció adequada del pressupost de la UE enfront del frau i les irregularitats, en benefici dels contribuents, amb sòlides mesures de control intern, i el seguiment constant dels riscos.

|| Informe ací ||

 

 

 

INTEGRACIÓ I INCLUSIÓ D’IMMIGRANTS

 

GUIA SOBRE ÚS DE FONS DE LA UE PER A LA INTEGRACIÓ I INCLUSIÓ DE IMMIGRANTS

La Unió Europea ha publicat la nova guia sobre l'ús de fons de la UE per a la integració i inclusió de les persones d'origen immigrant amb la finalitat de reforçar la integració de les persones immigrants, reduir les desigualtats i garantir la igualtat de tracte. La integració de les persones d'origen immigrant -que inclou a les que actualment han d'abandonar Ucraïna- entra en l'àmbit d'aplicació del suport prestat a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons Social Europeu (FSE) i el Fons d'Asil, Migració i Integració (FAMI).

Aquest conjunt d'eines ofereix suport en resposta a l'alarmant bretxa socioeconòmica entre les persones d'origen immigrant i la societat en general; i ajuda a totes les parts interessades a nivell europeu, nacional i regional a dissenyar i aplicar polítiques d'integració dirigides a les persones d'origen immigrant, mitjançant l'ús dels fons de la UE 2021-2027.

|| Accedeix a l'informe a través del següent enllaç ||

 

 

 

EUROBARÒMETRE: DEFENSA I L'AUTONOMIA ENERGÈTICA EN 2022

 

LA COMISSIÓ HA PUBLICAT UN NOU EUROBARÒMETRE CENTRAT EN LA DEFENSA I AUTONOMIA ENERGÈTICA EUROPEES

Una de les conclusions principals d'aquest document és que els ciutadans europeus secunden massivament una política comuna de seguretat i defensa i esperen que la UE elimine gradualment la seua dependència de les fonts d'energia russes.

Destaquem alguns de les dades més interessants d'aquesta nova publicació:

-           La resposta de la UE a la invasió russa d'Ucraïna - el 59% dels ciutadans europeus estan satisfets amb la resposta de la UE a la invasió russa d'Ucraïna i amb la reacció del seu propi Govern (57%).

-           Defensa i seguretat - el 81%) estan a favor d'una política comuna de defensa i seguretat entre els Estats membres de la UE,

-           Autonomia energètica - el 87% considera que la UE ha de reduir la seua dependència de les fonts d'energia russes al més prompte possible.

|| Llija l'informe complet ací ||

 


 

CERCADOR DE PROJECTES

 

 

 

ERASMUS+

 

CONSULTA LA PLATAFORMA WEB D´ERASMUS+ AMB MÉS DE 149.000 PROJECTES

Erasmus+ és el programa de la Unió Europea per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport, que se centra en la inclusió social, la transició verda i digital, i el foment de la participació dels joves en la vida democràtica.

La Comissió Europea posa a la disposició de la ciutadania el cercador de projectes d'Erasmus+, que desplega un total de 149.000 projectes, subdividits en temàtiques. Aquests projectes secunden, a través de l'aprenentatge permanent, el desenvolupament educatiu, professional i personal de les persones en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport, dins d'Europa i fora del seu territori; i contribueixen al creixement sostenible, a l'ocupació de qualitat i a la cohesió social, a més d'impulsar la innovació i a enfortir la identitat europea i la ciutadania activa.

|| Per a accedir al cercador prem ací ||

 

 

 

NOTICIES

 

 

 

ALMA

 

FORMACIÓ LABORAL A L'ESTRANGER PER A LA INCLUSIÓ ACTIVA DE JOVES

La Comissió Europea, en un acte sobre l'ocupació juvenil, va anunciar el compromís d'un primer grup dels Estats membres, entre ells Espanya, d'aportar al voltant de 270 milions d'euros per a donar continuïtat a la iniciativa ALMA.

ALMA [per les sigles Aim, Learns, Marster, Achieve (Aspirar, Aprendre, Dominar, Aconseguir)]és una iniciativa d'inclusió activa del programes FSE+ dirigida a joves desfavorits, d'entre 18 i 30 anys que els ha sigut impossible treballar, estudiar o formar-se. Aquest projecte els ofereix una experiència supervisada d'aprenentatge laboral en un altre Estat membre, durant un període de dos a sis mesos, acompanyada de formació intensiva tant abans com després de l'estada a l'estranger.

|| Més informació ací ||

 

 

 

DEMOGRAFÍA D´EUROPA 2022

 

EDICIÓ INTERACTIVA “DEMOGRAFIA D'EUROPA” PER A UN MILLOR ENTENIMENT DE LES ESTADÍSTIQUES DEMOGRÀFIQUES

Eurostat ha llançat l'edició interactiva “Demografia d'Europa”, que acosta les estadístiques demogràfiques al públic, proporcionant dades clares i funcions interactives que ajuden els usuaris a entendre les estadístiques oficials europees sobre l'evolució de la població i el seu envelliment, entre altres.

Les estadístiques demogràfiques es troben entre les dades més populars que produeix Eurostat, i són importants per a molts àmbits de la política. La publicació es divideix en quatre capítols: estructura de la població, evolució de la població, diversitat de la població i estat civil.

|| Més info ací ||

 

 

 

INTERNET MÉS ADEQUAT PER A LA INFÀNCIA

 

ESTRATÈGIA APROVADA PER LA COMISSIÓ PER A ADAPTAR ELS SERVEIS DIGITALS A LA INFÀNCIA

La nova estratègia aprovada per la Comissió té com a fi millorar els serveis digitals adaptant-los a l'edat, així com vetlar per a aconseguir que la infància estiga protegida, capacitada i respectada en els serveis en línia.

Aquesta estratègia estableix el programa d'una Dècada Digital per a la infància i la joventut, que es basa en tres pilars fonamentals: Experiències digitals segures per a protegir la infància enfront dels continguts, conductes i riscos en línia nocius i il·lícits i millorar el seu benestar gràcies a un entorn digital segur i adaptat a la seua edat; Capacitació digital perquè els xiquets i les xiquetes adquirisquen les capacitats i competències necessàries per a prendre decisions amb coneixement de causa i expressar-se en l'entorn en línia de manera segura i responsable; i Participació activa, respectant i donant-los veu en l'entorn digital, amb més activitats sota la seua direcció a fi de fomentar experiències digitals innovadores i creatives segures.

|| Accedir a la informació ||

 

 

 

PRESSUPOST DE LA UNIÓ EUROPEA PER A 2023

 

EL PRESSUPOST APOSTA PER LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA, LA SOSTENIBILITAT I LA CREACIÓ D'OCUPACIÓ

La Comissió ha proposat el pressupost anual de la Unió Europea per a 2023 per valor de 185 600 milions d'euros, complementat amb 113 900 milions d'euros en concepte de subvencions amb càrrec a NextGenerationEU. El projecte de pressupost per a 2023 forma part del pressupost a llarg termini de la Unió adoptat pels caps d'Estat i de Govern en 2020, amb els ajustos tècnics posteriors.

El pressupost per a l'any vinent continuarà apostant per l'autonomia estratègica d'Europa i la recuperació econòmica, la sostenibilitat i la creació d'ocupació. Així mateix, es continuarà donant prioritat a les inversions en els sectors ecològic i digital, al que se sumaran les necessitats derivades de les actuals crisis.

|| Descobreix el pressupost desglossat ací ||

 

 

 

DOCUMENTAL TV-ART: EUROPA UN CONTINENT EN TRANSICIÓ

 

NOVA SÈRIE DOCUMENTAL QUE RELATA L'ACTUALITAT DELS AGRICULTORS EUROPEUS

Art, el canal de televisió francoalemany de servei públic amb vocació cultural i europea, ha emés una nova sèrie documental denominada “Europa un continent en transició”, disponible amb subtítols en castellà.

En el documental es relata la complicada actualitat dels agricultors europeus, espentats a produir cada vegada més barat, sense poder fer front a la competència. A pesar que gran part de les explotacions agrícoles a Europa són familiars, les subvencions pagades per la UE van dirigides a les grans explotacions que practiquen una agricultura intensiva, les repercussions de la qual en la biodiversitat i la salut són transcendentals.

|| Descobreix el vídeo ací ||

 

 

 

ACUERDO POLÍTICO SOBRE SALARIOS MÍNIMOS

 

LA COMISSIÓ ACULL AMB SATISFACCIÓ L'ACORD POLÍTIC SOBRE SALARIS MÍNIMS ADEQUATS PER A LES PERSONES TREBALLADORES DE LA UE

El Parlament Europeu i els Estats membres de la UE han arribat a un acord polític sobre la Directiva de salaris mínims adequats per a les persones treballadores de la UE, proposta per la Comissió a l'octubre de 2020. Aquesta Directiva és un dels avanços clau del Pla d'Acció del Pilar Europeu de Drets Socials, que estableix un marc per a l'adequació i protecció dels salaris mínims a la UE, important per a reforçar l'equitat social i una recuperació econòmica sostenible i integradora.

Entre altres, la Directiva pretén establir els següents elements: un marc de la UE, amb criteris clars, per a fixar i actualitzar periòdicament els salaris mínims legals; la creació d'òrgans consultius, on participen els interlocutors socials; garantir els principis de no discriminació i proporcionalitat en les variacions i deduccions que es produïsquen; implicar els interlocutors socials; i, promoure i facilitar la negociació col·lectiva.

|| Més informació en el següent enllaç ||

 

 

OPORTUNIDADES DE EMPLEO

 

 

 

EURODESK OPPORTUNITY FINDER

 

TROBA OPORTUNITATS D'APRENENTATGE, VOLUNTARIAT, PRÀCTIQUES, CONVOCATÒRIES I SUBVENCIONS A EUROPA

Eurodesk Opportunity Finder és la base de dades exclusiva de Eurodesk que reuneix una gran quantitat d'oportunitats disponibles actualment en tota Europa entorn de cinc categories: aprenentatge, voluntariat, pràctiques, convocatòries i subvencions.

A través d'aquest cercador podràs trobar programes i beques per a estudiar i aprendre a l'estranger o per a realitzar un projecte de voluntariat, així com pràctiques remunerades en institucions internacionals i de la UE, convocatòries obertes per a participar en consultes, premis i concursos, o subvencions de programes i fundacions que ofereixen finançament per a donar suport a projectes juvenils.

|| Consulta el cercador a través del següent enllaç ||

 

 

 

EUROPA – OPORTUNITATS DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

 

Imagen que contiene Escala de tiempo
                          Descripción generada automáticamente

ACCEDEIX A MULTITUD DE RECURSOS ÚTILS PER A LA FORMACIÓ I L'OCUPACIÓ A EUROPA

Des de Europe Direct Comunitat Valenciana s'ha presentat la nova guia d'Oportunitats de formació i ocupació, dividida en dues seccions amb gran informació útil sobre la formació i l'ocupació a Europa.

La secció de formació recopila instruments i portals útils per a la formació, beques i programes de mobilitat, oportunitats d'investigació, estudis de màsters i aprenentatge d'idiomes, entre altres. La d'ocupació reuneix informació sobre pràctiques, portals europeus de mobilitat professional, programes per a invertir en la joventut, carrera professional en les institucions de la UE i informació pràctica per a la teua mobilitat.

|| Descarrega la guia ací ||

 

 

 

EURES: EL PORTAL EUROPEU DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL

 

Interfaz de usuario gráfica, Texto,
                          Aplicación
                          Descripción generada automáticamente

ELS DIVENDRES D'11.00 A 13.00 HORES XATEJA AMB UN CONSELLER EURES SOBRE EL MERCAT DE TREBALL A EUROPA

EURES és una xarxa de cooperació creada per a facilitar la lliure circulació de treballadors dins dels Estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega, que ajuda els sol·licitants d'ocupació a trobar ocupació i als ocupadors a contractar personal procedent de tota Europa.

Ofereix els seus serveis a través del seu portal i de multitud de consellers que estan en contacte permanent amb sol·licitants d'ocupació i ocupadors de tota Europa, amb els quals pots comunicar-te mitjançant un xat en línia els divendres d'11.00 a 13.00 hores amb la finalitat d'aconseguir una comunicació més directa i immediata.

|| Accedeix al xat des del següent enllaç ||

 

 

 

BUTLLETÍ UDA – OCUPACIÓ, PRÀCTIQUES I VACANTS EN INSTITUCIONS DE LA UE

 

DESCOBREIX LES ÚLTIMES CONVOCATÒRIES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES EN LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

La Unitat de Suport per al foment de la presència d'espanyols en les Institucions de la UE del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació ha posat en marxa l'aplicació web Professionals UE, en la qual, previ registre, es pot consultar un motor de cerca d'ofertes d'ocupació i pràctiques en les Institucions UE amb termini d'inscripció obert.

A més, després del registre es podrà rebre a través de correu electrònic i amb periodicitat setmanal, un resum de totes les vacants recentment incorporades al sistema i un Butlletí d'ofertes d'ocupació i pràctiques en Institucions de la UE, així com alertes personalitzades d'ofertes d'ocupació i pràctiques que s'adapten a les seues preferències.

|| Consulta el bulle i el resum ||

 

 

 

OFERTES D'OCUPACIÓ EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

 

Imagen que contiene exterior, cerca,
                          forrado, colorido
                          Descripción generada automáticamente

CONSULTA LES VACANTS CONVOCADES PER LES ORGANITZACIONS INTERNACIONALS

La Unitat de Funcionaris Internacionals del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació desenvolupa una funció d'informació i assessorament sobre les organitzacions internacionals (OO.II.) i les possibilitats de treball que ofereixen, els seus procediments de selecció de personal i les vacants que convoquen.

A través de la seua pàgina web podràs consultar vacants convocades per OO.II. filtrant per diferents criteris, inscriure't per a rebre avisos de vacants ajustades al teu perfil o accedir al butlletí setmanal amb les últimes vacants convocades, així com trobar les oportunitats de pràctiques per a estudiants que ofereixen les diferents OO.II.

|| Pots accedir des del següent enllaç ||

 

 

SERVICIO PÚBLICO DE EMPLEO ESTATAL (SEPE)

RECOPILACIÓ DEL SEPE D´OFERTES D'OCUPACIÓ I PRÀCTIQUES CURRICULARS INTERNACIONALS

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) posa a la disposició de la ciutadania dues pàgines web amb tota la informació sobre ofertes d'ocupació, processos de selecció dels diferents països europeus i informació del Portal europeu de la mobilitat laboral de EURES.

Descobreix la pàgina web Ofertes d'ocupació destacades i informació per països, on pots conéixer les ofertes i convocatòries vigents, seleccionant el país que desitges en la llista adjunta. L'altra pàgina és Pràctiques i Aprenentatge internacionals, que desplega les diferents ofertes per a treballar en l'Administració de la Unió Europea i per a fer Pràctiques Internacionals.

 

 

ACTUACIÓ COFINANÇADA DEL MES

 

OFERTAS DE EMPLEO EN ORGANIZACIONES INTERNACIONALES

 

PROGRAMA OPERATIU FSE COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020

 

JOVES EUROPEUS FARAN PRÀCTIQUES EN ENTITATS DE LA COMUNITAT VALENCIANA GRÀCIES AL PROGRAMA EURODISEA

El Programa Eurodisea permet realitzar intercanvis entre joves d'entre 18 a 30 anys de les diferents regions d'Europa amb l'objectiu d'oferir-los l'oportunitat de fer pràctiques professionals remunerades alhora que perfeccionen un idioma. La Generalitat, a través de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, participa en el desenvolupament d'aquest programa a través del Fons Social Europeu Comunitat Valenciana 2014-2020.

Per a l'any 2022, la Conselleria ha previst destinar 496.521 euros per a subvencionar a aquelles empreses que contracten 50 joves procedents dels països participants, finançant el 92% del cost salarial que suposa la contractació laboral, així com un curs intensiu de castellà, l'allotjament del primer mes, el servei d'assistència tècnica i activitats d'immersió cultural.

Les persones joves valencianes també poden sol·licitar participar en aquest programa en qualsevol moment de l'any, de manera que les seues sol·licituds s'integren en una bossa de candidats que la Direcció General de Fons Europeus proposa a les diferents regions europees participants (actualment un total de 20 regions, d'11 països) en funció de les seues ofertes de pràctiques i tenint en compte la qualificació del sol·licitant.

|| Més info en el siguiente enllaç ||

 

 

GEOFONDOS GVA


PROGRAMA OPERATIU FEDER - FSE COMUNITAT VALENCIANA 2014-2020

CONEIX EL MAPA DE PROJECTES COFINANÇATS PER LA UE A través DELS FONS FEDER I FSE EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Com a iniciativa per a disminuir la bretxa de comunicació existent entre la UE i la ciutadania i en ocasió de la celebració del Dia d'Europa, la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic Valencià, ha posat en marxa un portal web de geolocalització de projectes cofinançats per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE), desenvolupats durant el període de programació 2014-2020 en la Comunitat Valenciana.

El portal web permet visualitzar la ubicació de projectes certificats, juntament amb la seua descripció i la informació relativa a l'entitat beneficiària, el fons cofinançador, la data d'inici i de finalització, la inversió programada, el percentatge de cofinançament europeu i el departament de la Generalitat Valenciana que gestiona el fons, entre altres dades.

|| Més info en el següent enllaç ||

 

 

La nostra intenció és millorar cada butlletí informatiu amb els suggeriments que podeu enviar-nos a apotecdgfondos@gva.es

 

Aquest butlletí informatiu és una eina de treball i desenvolupament professional a la disposició de totes aquelles persones

interessades en la difusió de temes i iniciatives impulsades per la Unió Europea

 

Per a rebre el nostre butlletí pots donar-te d'ALTA en el següent enllaç

Si no desitges continuar rebent-lo, per favor envia un correu amb l'assumpte BAIXA a l'adreça apotecdgfondos@gva.es