Sostenibilitat i Responsabilitat Social

Sostenibilitat i Responsabilitat Social

D'acord amb el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (Decret 175/2020, de 30 d'octubre, del Consell), aquest departament és competent en matèria d'economia sostenible. Així mateix, l'article 11.4 del citat Decret disposa que li correspon a la Direcció General d'Economia Sostenible assumir les competències en matèria de responsabilitat social que la legislació vigent atribuïsca a aquesta Conselleria.

Ves enrere 06. Diligència Deguda sobre drets humans i medi ambient

06. Diligència Deguda sobre drets humans i medi ambient

Les activitats empresarials poden generar impactes negatius relacionats amb el govern corporatiu, els treballadors, els drets humans, el medi ambient, el suborn i els consumidors. La deguda diligència és el procés que han de dur a terme les empreses per a identificar, previndre, mitigar i explicar com aborden aquests impactes negatius reals i potencials en les seues pròpies activitats, la seua cadena de subministrament i altres relacions comercials.

Un dels debats sostinguts en les Nacions Unides ha sigut l'establiment de mecanismes de control i normes tant de caràcter voluntari com vinculant per al respecte dels drets humans per part de les empreses.

En l'àmbit de la Unió Europea s'han produït avanços que actualment culminen en una proposta de Directiva sobre la diligència deguda de les empreses en matèria de sostenibilitat, l'objecte de la qual és garantir que les empreses (de la UE o de tercers països amb activitats en ella) complisquen el seu deure de respectar i no causar efectes adversos en els drets humans, el medi ambient i el bon govern.

En el cas d'Espanya, actualment es troba en fase d'elaboració l'Avantprojecte de Llei de protecció dels Drets Humans, de la sostenibilitat i de la diligència deguda en les activitats empresarials transnacionals