Sostenibilitat i Responsabilitat Social

Sostenibilitat i Responsabilitat Social

D'acord amb el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (Decret 175/2020, de 30 d'octubre, del Consell), aquest departament és competent en matèria d'economia sostenible. Així mateix, l'article 11.4 del citat Decret disposa que li correspon a la Direcció General d'Economia Sostenible assumir les competències en matèria de responsabilitat social que la legislació vigent atribuïsca a aquesta Conselleria.

Ves enrere 05. Finances sostenibles i Responsabilitat Social

05. Finances sostenibles i Responsabilitat Social

El pacte verd de la UE estableix l'objectiu d'aconseguir la neutralitat de CO₂ a Europa per a 2050. Per a aconseguir-ho, la Comissió ha definit una sèrie de mesures emmarcades en el pla d'acció «Finances Sostenibles» que permeten canalitzar els fluxos de capital cap a activitats ambientalment sostenibles. El« Reglament de taxonomia de la UE 2020/582» constitueix una peça clau del pacte, ja que adopta un sistema de classificació unificat i legalment vinculant per a classificar les activitats econòmiques com ambientalment sostenibles (activitats alineades amb la taxonomia).

De conformitat amb el Reglament de Taxonomia, una activitat econòmica compleix amb la taxonomia, és a dir, tindrà consideració de mediambientalment sostenible si:

  • contribueix substancialment a l'assoliment d'un o diversos dels sis objectius mediambientals;
  • no perjudica significativament l'assoliment dels altres cinc objectius ambientals (principi de no causar un perjudici significatiu);
  • compleix amb els requisits mínims de seguretat laboral i drets humans a nivell d'empresa (salvaguardes socials).
  • Complisca amb els criteris tècnics de selecció.