Multimedia

Jornada Economia Blava

Jornada Economia Blava

VI Jornades Valencianes d'Estudis Regionals. Universitat Jaume I

VI Jornades Valencianes d'Estudis Regionals. Universitat Jaume I

 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, durant els dies 20, 21 i 22 de novembre de 2019 es van celebrar a la Universitat Jaume I de Castelló amb el suport de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local,  la XLV Reunió d'Estudis Regionals, així com les VI Jornades Valencianes d'Estudis Regionals.
 
Igual que en anteriors edicions, la Reunió d'Estudis Regionals suposa un punt de trobada multidisciplinària que permet una visió de conjunt sobre la ciència regional i l'anàlisi del territori com a element de partida, sent el principal esdeveniment anual que es desenvolupa a Espanya pel que fa a l'estudi, debat i presentació de treballs acadèmics entorn de conceptes territorials i regionals. 

 

El lema d'aquesta XLV edició ha sigut Resposta de les regions perifèriques davant els canvis socials, tecnològics i climàtics. Amb el qual es pretén incorporar al debat regional els problemes que afecten els territoris perifèrics, entesos com aquells espais límit o frontera entre regions. Així ens trobem amb les perifèries exteriors, especialment a la Unió Europea, on la pressió migratòria es manifesta amb força, i per contraposició amb les denominades perifèries interiors on la despoblació suposa un repte de grans dimensions que posa en qüestió la pròpia supervivència d'algunes d'aquestes regions.

Aquesta activitat ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic

Accés a les Actes del Congrés